петък, март 29, 2024

Лекари от Спешна помощ се хванаха гуша за гуша заради зверското убийство на Кристи

Най-четени

Дни след жестокото убийство на малката Кристи в село Сотиря, лекари от Спешна помощ в цялата страна не спират да спорят дали поведението на техния колега от Сливен е било правилно.
Както бабата на момиченцето разкри, озовалият се на място Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата.
В телевизионен репортаж тя разказа, че момиченцето е било още в съзнание и е викало: „бабо, бабо“, но лекарят по никакъв начин не е реагирал, а просто си е седнал на предната седалка до шофьора и я оставил сама с детето напът за болницата в Сливен.
Можела ли е да оцелее жестоко пребитата Кристин: Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете, казва лекарятМожела ли е жестоко изнасилената и пребита седмгодишна Кристин да оцелее? Този въпрос стои на дневен…Aug 22 2019vijti.com

Лекарят от своя страна твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила.
„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска… и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах:„Добре, тогава ще останеш с нас“, казва д-р Недко Димитров.
Много негови колеги, обаче, критикуват действията му. Те твърдят, че при всички положения е трябвало да се погрижи за детето, да го седира, щом е било в съзнание и да се погрижи да не получи пневмоторакс – пробиване на белия дроб със счупените ребра.

Специалистите недоумяват и защо момиченцето не е било изцяло обездвижено, за да попречи движението му допълнително да усложни травмите.
Други го критикуват и заради това, че по никакъв начин не е поставил венозен източник на момиченцето и просто не е направил нищо.
„Дори и да знае, че детето ще умре, той е длъжен да остане до него“, коментират във Фейсбук колеги на д-р Недко Димитров.
Има и такива, които го защитават и твърдят, че единствено в България може да се срещне това близки на пациента да нападат лекаря, да се качват с него в линейката и да пречат да си изпълни задълженията.

- Advertisement -

В една от специализираните Фейсбук групи по този повод се разрази истински спор.
Ето и част от коментарите (от съображения за сигурност имената на лекарите са изтрити – б. а.).
– Докторът излезе по- черен от насилника! Ние сме уникално безобразен народ! И при нас в Харманли имаше подобен случай. Бебе на няколко дни задавено( а то се оказва в агония от недохранване и лоши битови условия), мъж го хвърля с акта в линейката, без да се представи, че е бащата, и после пак по медиите докторката не го качила в линейката, защото го дискриминирала.

Как въобще може да се дава гласност, преди да бъде проверено! Работила съм в 3 държави, но с такова отношение пациент мед. лице не съм се сблъсквала.
– Бабата в репортажа реве без сълзи и призовава лекарят да си получи „заслуженото”, не споменава името на изрода направил детето на парчета. Ами,че тя си продължава цирковете,че и по-големи. Но нали доктора не е от тяхната кръвна група… Нищо чудно сега лекарят да получи по-тежка присъда от тази на изверга.
В Абсурдиландия всичко е възможно.
– С неизвестно какви травми, детето да не е на носилка, обездвижено с колани, шини и т.н.? Нали ребро може да се забие в бял дроб при пренасяне, местене, гушкане…

– Ама чакай малко е тея какво очакват че детето ще е направено на кайма и идва докторът дето има силите на Иисус Христос, майна, и детето ей така хоп регенерира жизненият си капацитет? Какви са тея аборигенски мисли?
Линейката идва качва пациента и се транспортира до болницата и там го обслужват и се борят за живота му.
– В Сливен няма, нямало е, няма и да има медицина. СП там е звено, което ако се затвори и хората знаят, че не могат да разчитат на него ще умрат по-малко хора. Мога да разкажа как качват човек, който не диша без никакви мерки да прилагат върху него и да го закарат като труп до някакво псевдоотделение на носилка, дори без да го прегледат.

Как поради груба немарливост от тяхна страна преди време почина на 52 г. баба ми, на 63 дядо ми. Как отпратиха майка ми в тежко състояние да ходи да търси спешна помощ по какви ли не други места. В Сливен няма Спешна помощ и каквото и да се каже от пациентите за нея – вярвам на пациентите!
– Щом този т.н. доктор използва словосъчетанието „…врещи,крещи …да започне циркове …“ за човек държащ в ръцете си умиращото си най- скъпо същество то, той ,не е нито лекар нито човек . Заслужава наказание .
– Имам предвид : да имаш умиращо дете и да кажеш, че баба му ти пречи да извършиш елементарни спасителни действия и да седнеш отпред да се возиш като пътник… Това е несериозно!

След разгласяването на случая по него беше назначена проверка от здравното министерство, но резултатите от нея не бяха огласени официално.
Станалото с линейката и споровете около това дали е могла да бъде спасена малката Кристи разразиха спорове и около това не трябва ли да се предприемат законодателни промени, които да забранят категорично качването на близки на пациентите в линейките.
Източник: Блиц
Медицинската ДАНС влиза в Спешното в Сливен заради Кристин: Проверяват екипа, превозил детето до болницата от село СотиряЗаради съмнения за пропуски започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен …Aug 19 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации