петък, април 19, 2024

Край на болките, животът пак е хубав: Безценна колекция от лековити рецепти, с които ще излекувате много болежки

Най-четени

Няколко елементарни начина за лечение на гнойна ангина, възпаление на ушите, болки в колената и други здравословни проблеми
Народната медицина изкушава все повече и повече българи – отчаяни не само от скъпите цени на лекарствата, но и от тяхната слаба ефективност за лечението на различни здравословни проблеми. Все повече хората се убеждават, че рецептите за постигане на здраве с помощта на природните средства помагат много повече, отколкото медикаментите, добити с помощта на вездесъщата химия.
Така и софиянката Валя Орозова често се справя с различни неразположения именно с помощта на даровете, които природата щедро ни предоставя. Много от рецептите е научила от своята баба, която също е била заклета почитателка на народната медицина.
Най-успешните природни рецепти на леля Вили, с които забравяте за болестите от разНашата читателка Виолета Тончева от Шумен знае толкова много рецепти от областта на природната медиц…Jun 4 2019vijti.com

Преди време, когато внучето й било едва тригодишно, на оченцето му се появява малко мастно образувание.
Лекарите искали да го оперират, но дипломираната медицинска сестра намира рецепта от Петър Димков и веднага я прилага на детето. Тя е много проста за изпълнение, но се оказва изключително ефикасна. Взима се ленено семе, стрито на прах, и се слага да заври в малко вода, докато стане на кашичка. Още топла тя се намазва върху марля и се слага на болното място. След 10-15 дена от образуванието върху окото не остава и следа.
В момента професионалната дейност на Валя като социален работник я среща с множество хора. От контактите с тях тя научава още много интересни и полезни рецепти.

С помощта на една от тях жената успява напълно да се отърве от досадния псориазис, който се появява върху лактите й. За целта взима крем „Роза“, който се продава в магазините за козметика и разбърква 1 ч. л. от него с щипка най-обикновена сода за хляб. С така полученото мазило намазва увредените участъци и не след дълго пораженията от псориазиса изчезват и кожата й добива напълно здрав вид.
Тежка гнойна ангина, придружена с висока до 40 градуса температура и жестоки болки, е успяла да излекува, правейки си сутрин, обед и вечер гаргара с… газ за горене.
От един възрастен човек пък научила много интересен начин за лечение на кашлица.

- Advertisement -

Трябва да се вземе от някой шипков храст едно специфично образувание, което се появява по него, приличащо на кълбенце. Човекът го наричал „тумор“. Та едно такова удебеление се вари в 2 литра вода, след което от отварата се пие по 1 к. ч. сутрин, обед и вечер.
Софиянката твърди, че ефектът е поразяващ и от кашлицата бързо не остава и спомен.
Валя Орозова е постигнала много добри резултати при лечението и на диабет. Начинът е повече от елементарен. В един литър ракия се накисват 1 кг маслини. За удобство ги поставя в компотен буркан. Така престояват 10 дни. След което сутрин на гладно изяжда по 3-4 маслини заедно с костилките, като си сръбва по малко и от ракията.

От баба си е научила и много лесен начин за премахване на болки в колената. Преди време започва да страда от тях. Ходи по доктори, но така и не могат да й поставят диагноза. Тогава тя смесва мед и оцет, така че да се получи кашичка, и с нея намазва болните си стави. Отгоре ги покрива като компрес, като нахлузва на краката си ръкава на една фланела. Повтаря процедурата десетина дни, като вечер прави компреса, а сутрин го маха. Така завинаги се отървава от неприятните и нетърпими болки.

Жената е безкрайно очарована и от лечебните качества на добре познатата Дебела мара, известна още и като алпийска роза. Когато била по-млада, веднъж получила жестоко възпаление на ушите. Вероятно при къпане в тях била попаднала вода и освен силните болки, от ушите й изтичал силен лепкав секрет с неприятна миризма. Изцедила пресен сок от листенцата на тази билка и с капкомер започнала да си поставя по 2-3 капки в ушните канали. За нейно щастие състоянието й бързо се подобрило, а след няколко процедури напълно забравила тези си страдания.
И днес Валя продължава да събира най-различни лековити рецепти. И вярва, че с тяхна помощ може да изцери всяко едно заболяване.
Източник: Десант
Освен, че е любима подправка, тази билка е една от най-лековитите в БългарияЗа планинската чубрица баба Ванга казва: “Има чубрица, няма главоболие”. Чубрицата се ползва като по…Feb 25 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации