четвъртък, април 25, 2024

Когато косата ми започне да капе, само пръскам няколко пъти от този домашен тоник и проблемът е решен

Най-четени

Проблемът с косопадът измъчва не само от по-старото поколение, но и много млади момичета и момчета. Източникът на проблема може да бъде по редица причини: изсушаване с горещ сешоар, често боядисване, странични ефекти от прием на лекарства, стрес, тесни шапки, неправилно хранене, лоша хигиена и, разбира се, липса на витамини, минерали и други полезни вещества.
Розмаринът е спасител номер едно за слаба и падаща коса. Растението съдържа уникално вещество, наречено урсолова киселина , което активно стимулира кръвообращението в скалпа. Това означава, че в корените на косата ще постъпят повече кислород, витамини и хранителни вещества, което от своя страна допринася за бързия растеж на нови косми.
Откакто си направих тази маска на косата, забравих за косопада и пърхота – все едно никога не ги е ималоВъпреки че ние, жените, обожаваме косите си, не можем да отречем, че често им причиняваме такива мъч…Feb 22 2019vijti.com

Възстановителните свойства на розмарина подобряват състоянието и външния вид на къдриците , придават им блясък, еластичност и здравина. Освен това розмаринът допринася и за заздравяването на скалпа , благодарение на своите противовъзпалителни, антисептични и противогъбични свойства. Здравият скалп е ключът към добрия растеж на косата и липсата на прекомерен косопад.
Няма смисъл да очаквате, че косата по чудо ще започне да расте сама и не си струва да хвърляте огромни пари в рекламираните „иновативни“ продукти за коса . Природата има всичко, от което тялото ни се нуждае за здраве и красота.

Редакционният ни екип предлага да се обърнем към ефективна домашна рецепта, която ще помогне да спрете косопада и да върнете атрактивния си обем. Ще ви трябват само 3 съставки и внимателно следвайте нашите инструкции, за да приготвите мощен тоник за коса с розмарин .
Съставките
3 ч.л. сушен розмарин (или 3 стръка пресни)
1 пакет зелен чай (или 1 ч. л.
лист зелен чай)

- Advertisement -

1 резен пресен джинджифил с дебелина 1-2 см
350 мл вода
бутилка за спрей
Как се прави
Загрейте 350 мл вода в тенджера, сложете зеления чай, розмарина и нарежете резен джинджифил (може да бъде настърган). Доведете сместа до кипене, намалете котлона и оставете да къкри още 5 минути.
Махнете от котлона и оставете съставките да изстинат напълно, като покриете с капак. Прецедете през фина цедка и изсипете в бутилка със спрей.

Как да го използвате
Нанасяйте тоника всеки ден през нощта преди лягане, разделяйки косата на части. Втрийте продукта в скалпа с масажни движения с върховете на пръстите си в продължение на 3 минути. Легнете без да отмивате тоника.
Тоникът се съхранява за не повече от 1 седмица в хладилника, така че опитайте да го използвате през това време.
В допълнение към основната съставка на розмарина, съставът съдържа зелен чай – фантастично средство за стимулиране растежа на косата. Известно е, че зеленият чай съдържа кофеин. И той, първо, увеличава микроциркулацията на кръвта в скалпа , и второ, кара косата да расте по-активно, като инхибира хормона DHT (дихидротестостерон), който причинява плешивост при мъжете и жените.

Розмаринът работи чудесно заедно с джинджифила – мощен антиоксидант и антисептик, който намалява сърбежа, лющенето на скалпа и елиминира пърхота. Пикантният корен снабдява космените фоликули с витамини, минерали, мастни киселини, възстановява влагата, укрепва ключалките и предотвратява косопада.
Просто така, без да излизате от дома си, можете да накарате косата да расте отново, да успокоите възпаления скалп и да го подхранвате с полезни вещества. И няма значение каква е косата ви: къдрава или права. Инструментът е подходящ за всеки тип и структура на косата. Не бъдете твърде мързеливи, за да приготвите лечебен тоник по нашата рецепта и той ще ви преобрази!
Източник: За Жената
Зеленчукът, който ще ви избави завинаги от досадните хемороиди, разширените вени, артрита и дори косопадаДа, става дума именно за морковите! Техните листа съдържат цели 12 елемента – желязо, фосфор, калций…Dec 28 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации