петък, април 19, 2024

Калин Вельов: Насилниците да ги кастрират хирургически, не химически

Най-четени

„Твърдо подкрепям не просто химическата, а физическата кастрация за насилниците” избухна музикантът Калин Вельов. Музикантът е просто потресен от случилото се със 7-годишната Кристин, която стана жертва на бивш затворник от сливенското село Сотиря, научи HotArena.
Момиченцето бе нападнато, пребито и насилено от мъжа, а в последствие почина на път за болницата. Вельов, който също е родител, настоя да се вземат изключително сериозни мерки за наказание на подобни престъпления, пише „България днес”.
След зверското убийство от ВМРО поискаха премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления и поискаха химическа кастрация за насилниците, както и при други подобни извращения.
Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе: Стана ясно кой поема разходитеКметът на Сотиря Димчо Георгиев поема разходите по опелото на детенцето. Семейството на зверски убит…Aug 19 2019vijti.com

„Доколкото разбрах химическата кастрация изисква 5-6—годишен процес с постоянно приемане на лекарства, които е много субективно дали този човек би взимал.
Кастрацията трябва да е реална и физическа. Категорично трябва да бъде премахната точката от закона, при която след признаване на убийството присъдата се намалява с 1/3.
Свидетели сме, как престъпници се признават за виновни, намалява им се присъдата, имат добро поведение, работят в затвора, пак им се намаля присъдата и след 15 години излизат и отново започват да зверстват.

Плашат цели села, а никой не смее да се обади, защото всички се страхуват. Това ме ядосва най-много”, категоричен е Вельов.
Според него подобни престъпници не могат да се поправят и трябва да бъдат физически кастрирани, за да се знае, че това е превенция.
„Всеки път, когато се случи подобно зверство се оказва, че много хора знаят кой е убиецът, но мълчат. Дразня се, че нищо не се прави от обществото, а подобни типове трябва да имат страх от нас като нация”, казва още той.
Според музиканта трябва да се засили общественото внимание и да се подават сигнали дори и само при съмнения, че даден човек има такива наклонности.

- Advertisement -

„В чужбина всички хора са бдителни и имат будно съзнание. Докато у на съседа може да чуе, че около него се извършва убийство или насилие, и ще си легне спокойно в леглото.
Колко млади жени и деца си отидоха така. Съсипвам се, че продължават да се случват такива смразяващи убийства и не се взимат адекватни мерки”, завършва Вельов.
Източник: Хотарена
Можела ли е да оцелее жестоко пребитата Кристин: Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете, казва лекарятМожела ли е жестоко изнасилената и пребита седмгодишна Кристин да оцелее? Този въпрос стои на дневен…Aug 22 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации