четвъртък, март 28, 2024

Как децата да научат таблицата за умножение бързо и лесно?

Най-четени

Повечето деца, дори някои възрастни, имат проблеми със запомняне на таблицата за умножение. Но защо се случва това? Защо децата обикновено не могат да запомнят математически факти? Обръщаме се към квалифицирани учители по математика, за да ни дадат отговори. Това са основните препоръки, които да помогнат на децата да научат таблицата за умножение бързо и без много усилия.

9 начина да накарате децата да ви слушат, запомнете №2 и №41. Пробвайте, без да използвате думата „недей“ Това е един от триковете, с който всяко дете ще се вс…Oct 23 2019vijti.com

Вероятно сте чували, че нивата на математическите умения при учениците непрекъснато намаляват. Обикновено децата учат основите на математиката през първите години в училище и това е като дупка в образователната политика, която е най-осезаема.

- Advertisement -

Може и да звучи странно, но таблицата за умножение е основният проблем. В повечето математически наръчници или учебни ръководства може да видим следния пример:

 

Но какъв е проблемът? Повечето родители няма да открият нищо нередно в тази таблица, която им е позната от детството. Проблемът е в това, че тя не е за всеки. Временната таблица в действителност изглежда така:

Тя се нарича още „таблица на Питагор“. На първо място това действителност е таблица. На второ – е интересна. Но защо се препоръчва тя?

  • Не съдържа ненужна информация (като лявата част от примерите за умножение).
  • Тя учи децата да мислят, а не само да запомнят факти.
  • Постоянната употреба на тази таблица позволява на детето да запомни цифрите неволно – то не трябва да прави почти никакви усилия, за да ги научи.

Само деца с определена памет са в състояние да запомнят дълги колони от математически примери. Ако едно дете използва „таблицата на Питагор“, то може да запомни много по-малко информация.

Освен това има много модели в „таблицата на Питагор“, които да помогнат на децата да запомнят таблицата за умножение по-лесно. Дори ученици, които още не знаят как да умножават, са в състояние да намерят тези модели. Например, номерата, които са симетрични по диагонал, са равни.

Човешкият мозък е настроен да открие симетрията. Това помага на децата да научат фактите за умножение по-лесно и по-бързо.

Основното предимство тук е, че детето може да види цифровите модели от само себе си. А когато някой измисля нещо сам, той го съхранява в паметта си за много по-дълго време. Ако искате да улесните детето в математиката, приложете тази таблица.

Източник: Фрамар

Христо Кидиков: Децата ме изоставиха след развода!Бившата ми съпруга тайно ме шпионираше, твърди естрадната легенда Христо Кидиков е роден на 16 октом…Oct 18 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации