четвъртък, април 25, 2024

Как да предпазим стомаха си: Защо стресът влияе толкова силно на храносмилателния тракт и какво е решението

Най-четени

В отговор на стреса тялото на някои хора реагира с нарушения на стомашно-чревния тракт.
Сигналът от мозъка към червата и обратно се нарушава и червата стават по-чувствителна към рутинните процеси, протичащи в тях, и изпращат сигнал за дискомфорт до мозъка, а мозъкът от своя страна изпраща изкривен сигнал, че червата се свиват по-бързо или по-бавно и това може да причини болки в корема, както и разстройства на изпражненията.
По този начин, ако сте подложени на постоянен стрес, тогава чревните спазми, нарушенията на перисталтиката и повишеното образуване на газове могат да станат ваши постоянни спътници.
Това растение изсмуква болестите като с прахосмукачка: Лекува хепатит, черен дроб, бъбреци, стомах и расте навсякъдеКоренът от глухарче се използва за лечение от много години. Той е в състояние да лекува алергии, да…Mar 30 2019vijti.com

Болен стомах: какво да правя?
Разбира се, че е необходимо да се справите с причините за болката и, ако е необходимо, да се консултирате с лекар своевременно. Следните препоръки ще ви помогнат да оцелеете в този период с минимален дискомфорт за здравето:
Яжте на малки порции, без да претоварвате храносмилателния тракт. Избягвайте твърде горещи или твърде студени ястия. По-добре е, ако тяхната температура е приблизително равна на телесната температура.

Ограничете се с бульон от месо или птици от нискомаслени видове, обикновен варен ориз, печени ябълки и крекери от трици или пълнозърнесто брашно.
Минимизирайте и по-добре изключете пресните зеленчуци и плодове, всички подправки, осолени, пушени, пържени и мазни храни, както и млечни продукти.
Обърнете внимание на лекарствата за нормализиране на храносмилателния тракт. Аптеката ще ви предложи много лекарства, които бързо облекчават симптомите на стомашно-чревно разстройство и чревна дисфункция, обаче, трябва да се помни, че в по-голямата си част тези лекарства спират симптомите и не са насочени към причината за разстройството.

- Advertisement -

Как да сведем до минимум вредното въздействие на стреса върху храносмилателния тракт?
Вземете за пример Харвардската чиния, която се основава на условното разделение на чинията на 3 неравномерни части, където около половината са зеленчуци и плодове, една четвърт са пълнозърнести храни, а една четвърт са протеини.
Вашата диета трябва да съдържа достатъчно витамини, минерали, фибри и други хранителни вещества. Не пропускайте хранене – това може да доведе до допълнителни проблеми с храносмилателния тракт.

Пийте много чиста вода. Това помага за нормализиране на храносмилането и работата на червата. В допълнение, пиенето на много течности помага за предотвратяване на дехидратация по време на диария.
Източник: zdrave.to
Вълшебен сок за прочистване на дебелото черво: Влияе прекрасно и на черния дроб, спира газовете и подуването на стомаха, вталява и разкрасяваВ ежедневието се излагаме на всякакви токсични вещества, приети чрез храната, вдишвани чрез въздуха,…Mar 17 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации