вторник, април 23, 2024

Какво можете да си вземете от хотелската стая с чиста съвест и без грам притеснения

Най-четени

Когато нашите съграждани отиват в чужбина, те се учудват преди всичко от обслужването. Чуждестранните хотели привличат туристи със своята инфраструктура и брой услуги. Но нашите хора много често се държат неадекватно, докато отсядат в хотели. Особено често персоналът се оплаква от загубата на халати и кърпи от стаите. Въпреки това има неща, които можете да вземете от хотелите без страх.

Това ни разказа гид по време на пътуване до Турция. Тъй като именно от тази страна нашите най-често носят хотелски сувенири, веднага решиха да ни предупредят. Но се оказва, че има неща, които можете да вземете вкъщи без угризение на съвестта . За да не ви се случи нещо смешно, не забравяйте да се запознаете със списъка.

- Advertisement -

Какво може да се вземе от хотела без страх

Въпреки че топлите халати за баня и белите кърпи са много стилни в хотелите, тези артикули не могат да бъдат изнесени. Например, моят приятел, възхитен от хотелския текстил , поръча комплект бели кърпи и спално бельо при пристигането си у дома. Но има и неща, които спокойно можете да вземете директно от хотелската стая, няма да получите нищо за това.

Козметични продукти

Първото нещо, което издава нивото на хотела, е козметиката под душа. Възприятието за хотела до голяма степен зависи от неговия асортимент, опаковка и количество. Шампоан, балсам, душ гел, лосион за тяло, сапун – всичко това се дава на всеки гост, така че загубата му няма да изненада никого. Например, имам приятел, който обича да носи хотелски сапун от всички пътувания . Вече имам цяла колекция!

Моля, имайте предвид, че можете да вземете само козметика, която се счита за еднократна употреба. Ако в стаята ви има голяма бутилка шампоан или душ гел на стената , тогава, както разбирате, не трябва да я взимате.

Четки за зъби

Ако намерите четка за зъби за еднократна употреба в банята при настаняване, тогава можете да я вземете за себе си. Той е специално приготвен за гостите и затова никой няма да се изненада да го загуби. И тъй като най-вероятно пътувате със собствената си четка , абсолютно нямате нужда от тази.

Между другото, самобръсначки за еднократна употреба и шапки за душ също могат да се вземат. Вярно, че не са толкова често срещани в хотелите, но ако вашият ги има, не се колебайте да ги вземете.

Комплект за шиене

В скъпите хотели на гостите се предлагат комплекти за шиене за лична употреба. Ако има такъв комплект, тогава той е предназначен за един гост и се счита за еднократен. Ето защо, ако комплектът все още не е бил използван по време на изгонването, тогава можете да го вземете за себе си.

Домашни пантофи

Повечето хотели предлагат чехли на своите гости. По правило за всеки гост се разпределят чифт чехли, които ще му бъдат достатъчни за целия престой. По този начин, ако тези чехли са ви останали в добро състояние или изобщо не са ви били полезни, можете да ги вземете със себе си. Те се считат за еднократна употреба, така че няма да бъдат дадени на следващия гост след вас.

Вода, кафе, чай

Много хотели поставят чайник с чаши в хотелските стаи, за да може гостът да пие чай или кафе по желание. Ето защо често на масата можете да намерите кафе, чай и захар в пръчици за еднократна употреба . Ако не са били употребени, можете да ги приберете вкъщи.

Същото важи и за бутилките с вода , които често се оставят във всяка стая, като комплимент за гостите. Но не трябва да взимате храна от мини-бара. По-точно, можете спокойно да ги вземете, но те определено ще приспадат пари за тях при напускането

Шоколад

За да допринесете за доброто настроение на госта, в някои хотели е прието да оставяте сладък подарък върху възглавницата . По правило това са малки шоколадови бонбони или сладки. Тези комплименти са безплатни, така че можете да ги вземете като сувенир.

Канцеларски материали

Ако намерите красив марков бележник и химикал в стаята при настаняване , можете също да вземете тези неща със себе си. Най-вероятно ръководството на хотела ще бъде само в полза, защото това се счита за допълнителна реклама за тях. Между другото, същото важи и за рекламни материали с емблемата на хотела.

Както виждате, дори от хотела можете да вземете някои неща под формата на сувенир. Но нека халатът, спалното бельо и кърпата да останат в стаята.

Туристи в шок от забрана за мъже в турските хотели

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации