четвъртък, април 18, 2024

Историята на една притеснена майка: Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе

Най-четени

Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе. Така майка разказа пред Нова тв за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет – „Момо“.
„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка или кукла. Тя насърчава децата да добавят контакт в услугата за съобщения WhatsApp, след което ги преследва с яростни образи и предизвикателства, насърчава ги да се самонараняват.
„Съществото говореше на български език – механично преведен.
„Момо“ предизвиква децата да правят страшни неща“, допълни още потърпевшата майката.
Историята на учителката Марияна, която не се отказа и победи в битката си за нормален животГодишно над 50 000 души у нас получават инсулт. Животът и на оцелелите, и на близките им се преобръщ…Mar 2 2019vijti.com

„Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи – така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид „Син кит“, каза още тя.
„Родителите са виновни за този свободен достъп на децата до интернет. Ако децата прекарват повече време в интернет, нека то да е с цел образование“, завърши темата известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки.
Семейният консултант Евелина Лафчийска и сертифицираният преподавател по етично хакерство Ростислав Петров коментираха пред сутрешния блок на БТВ доколко опасна е новата мода ши как родители да помогнат на децата си да се справят с новата изключитерлна опасност.

„Предизвикателството Момо” е истина, защото децата го срещат в интернет – коментира Евелина Лафчийска – Факт е, че е въпросната кукла доста стряскаща, когато децата попаднат на това зловещо нещо.
Това е добър момент родителите да разговарят с децата си и това да не е еднократен акт. Важно е да се знае и как да се докладва до платформите за това, че се случва нещо нередно.
Децата трябва да са наясно, че не всичко в мрежата е истина, че има опции, които позволяват такива неща да се докладват. Много е важен родителският контрол и родителят да има достъп до това, което детето прави в мрежата”.

- Advertisement -

„Става дума за пореден случай на кибер-игра – разяснява Ростислав Петров. – Кибер воините са факт и интернет започна да взима своите жертви. Всеки интернет-потребител трябва да успее да разгадава опасностите в интернет-пространството, като това трябва да му стане навик.
Родителите първо трябва да се обучат и постепенно да се превърне в навик за всички интернет-потребители да са наясно с опасностите.
Родителят трябва да премине през едно кратко обучение за това кое е редно и кое – не, и как да се справят с това хората”.
Източник: ПИК
Една любопитна история, в която са замесени Лили Иванова, холивудски актьор и подла лъжаЛили Иванова купила въздуха на холивудския актьор Димитър Маринов, за да си вдигне апартамент над не…Feb 21 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации