събота, май 4, 2024

Истината за развода на Десислава Атанасова (Снимки)

Най-четени

Близо 10 години Десислава Атанасова умело прикрива раздялата със своя съпруг Красимир Атанасов. Женското острие на ГЕРБ е изключително пестелива на подробности около личния си живот, който е обвит в абсолютна мистерия въпреки завидно дългия ѝ стаж по високите етажи на властта.

Бившата депутатка е разведена с Красимир Атанасов от близо 10 години

Избраната преди дни за конституционен съдия Атанасова избягва да коментира развода си, но от 2014 г. насам тя не съжителства заедно с бившия си съпруг, от когото всъщност е единственият ѝ син Владислав. Той е на 22 години. Завърши престижно столично училище през 2020 г., а после записа да следва висше образование, като майка му отказва да сподели към коя сфера се е насочил и дали е продължил образованието си у нас или в чужбина. „Обича рисуването, моделирането, философията, историята. Каквото и професионално развитие да му предстои, му желая да обича професията си и да работи с желание. За мен е по-важно какъв човек е“, лаконична е за единственото си дете тя.

- Advertisement -

Атанасова със сина си Владислав на абитуриентския му бал

Твърде възможно е синът на Атанасова обаче да наследи бизнес империята на своя баща. Красимир Атанасов е строителен предприемач, собственик на две големи фирми в Русе. Едната от тях – „Декра Строй“ ЕООД, през годините е печелила значителен брой обществени поръчки. Печалбите ѝ годишно варират между 3 и 4 милиона лева, вижда се от данни от Търговския регистър. Основната ѝ дейност е свързана със строеж на жилищни и нежилищни сгради, ремонти и предприемачество. Втората фирма на бившия съпруг на Деси Атанасова с интересното име „Мравка“ се занимава с търговия на стоки и услуги, продажба на вещи и недвижими имоти, строителство, проектиране, реставрация и др.

Милионерът Красимир Атанасов върти строителен бизнес

Красимир е инженер по образование, родом е от Русе и е завършил строителния техникум там. На 54 години е, което значи, че е с 9 години по-възрастен от вече бившата си жена. Атанасова никога не е споделяла как се е запознала с бизнесмена, както и защо се е стигнало до раздялата им. Единствено е казвала, че след развода ги свързвал само синът им. Към момента не е ясно дали сърцето на една от първите дами в ГЕРБ е свободно или не.

Палатът в София, в който живее Десислава Атанасова, е купен на безценица

Родената в Дулово Атанасова обитава просторен етаж от баровска къща в столичния квартал „Гео Милев“, установи проверка на ПИК. Макар имотът да е надлежно деклариран от доскорошния председател на парламентарната група на ГЕРБ пред КПКОПИ, буди безпокойство цената, за която тя се е сдобила с него. През октомври 2012 г. Атанасова купува етаж от къщата, разположена на ул. „Христо Максимов“ №19. Имотът се намира в близост до Румънското посолство и до парк „Гео Милев“. По това време Атанасова е министър на здравеопазването в първия кабинет на Бойко Борисов и все още е щастливо омъжена. Заедно с вече бившия ѝ съпруг Красимир Атанасов закупуват първия етаж от въпросната къща, който представлява 132 квадрата разгъната застроена площ, заедно с 350 квадрата от парцела, което е 1/4 от целия имот. Видно от снимки в Гугъл Мапс от 2012 г., къщата не е била в лъскавия си вид, в който ще я видите към днешна дата, но въпреки това изглежда прилично – със сменена дограма и поддържан двор.

Атанасова и съпругът ѝ сключват сделката за сумата от 87 130 лева. Тя е видна от декларацията пред КПКОНПИ на бившата председателка на парламентарната група на ГЕРБ. Разделена на квадратите застроена площ (тук не се включва придобиването на 1/4 от парцела), това прави 660 лева на квадратен метър. Или обърнато в евро – 330 евро. Проверка в сайтовете за имоти показва, че средните цени в квартал „Гео Милев“ за периода от януари 2012 до януари 2013 г. са варирали между 790 и 860 евро. Или около 1600 лева. Което означава, че Атанасова купува етажа от къщата на двойно по-ниска цена.

Близо 1000 лева по-евтино за квадратен метър. Според средната цена за 2012 г. за този район имотът би следвало да струва около 210 000 лева. Разбира се, не се изключва възможността Атанасова да е поискала сделката да бъде изповядана по данъчна оценка, за да си спести данъци и такси. И в двата случая обаче се повдигат въпроси както за моралния аспект на покупката, така и за това дали бившата председателка на парламентарната група на ГЕРБ е имала проблем с доказването на доходите. Към днешна дата къщата е ремонтирана и в отличен вид. Цената ѝ е скочила в пъти. Преди 4 години Деси Атанасова се сдоби и с евтина вила в курорта Рибарица край Ловеч. Тя закупи горската си резиденция с разгъната площ от 145 кв. м и двор от 1269 кв. м само за 50 хиляди лева.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации