четвъртък, март 28, 2024

Изоставената съпруга на Ангел Найденов: Най-трудно беше да простя на Мая (Снимки)

Най-четени

Преди 8 години един щастлив, пълноценен и изпълнен с много любов живот завършва с тежка драма. Едно семейство, преминало през бурните страсти на студентската младост, сватбата, раждането на дете и бляскавата политическа кариера на съпруга, е съсипано.

Щерката на Мая Манолова милионерка в имоти: Ралица с две жилища в София и ранчо от 5 декара в квартала на богатитеМилионерка в имоти е 33-годишната дъщеря на омбудсмана Мая Манолова – Ралица. Щерката на оскандалена…Oct 4 2019vijti.com

Само дни след като Ангел Найденов и д-р Нина Найденова, преживели цели 38 години заедно в обич и разбирателство, отпразнуват сватбата на своята дъщеря, щастието си отива от дома им заради посегателството на една жена – Мая Манолова. А целият съзнателен живот на една вярна съпруга, майка и уважавана лекарка – д-р Найденова, рухва.

- Advertisement -

Но началото след края, предизвикан от жената, която днес тръби, че иска да прави добро на хората и единствената ѝ грижа са те, е жестоко.

„Бях съкрушена! Почувствах се огорчена и наранена. Човек по-долу от дъното не може да стигне. Вярно е, че го преживях изключително тежко“, признава след раздялата с любимия си мъж д-р Найденова през 2011 г. в интервю в „България Днес“.

Нина и Ангел сядат на един чин на 15 години. Женят се на 20. Толкова се обичат, че дори се обличат еднакво и си слагат знаци, които да показват на всички, че те си принадлежат.

„C Aнгeл cмe зaeднo oт дeцa, ceдяxмe нa eдин чин в yчилищe. Toй бeшe и cи ocтaнa мoятa любoв, мoят чoвeĸ“, не крие лекарката, останала вярна на семейството си и до днес.

Тя го следва 38 години навсякъде – във Варна, където се премества да учи, когато Ангел е студент във военноморското училище; в Димитровград, където започва политическата му кариера на кмет и областен управител, а тя стои плътно зад него вече като лекар, натрупал уважението и признанието на пациентите и съгражданите си. Подкрепя го и за кариерата му на депутат.

„Живеех от петък до петък. Очаквах този петък, когато той се прибираше в Димитровград. Всеки път, когато го изпращах, сърцето ми се късаше. Колкото повече години минаваха, толкова повече се привързвах към него“.

И дори и през ум не ѝ минава, че нейният предан съпруг ще ѝ бъде отнет.

„Колкото и смешно да звучи, голямата ми мечта беше да остарея с него. Не така, по три дни в седмицата. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него”, откровена е след раздялата Найденова.

В началото тя дори не може да повярва, че нещо може да разруши хармоничния им живот. Самият Ангел не е давал повод за такива съмнения на своята любима: „He знaм ĸaĸвo мy нaпpaви тaзи жeнa Maя Maнoлoвa, чe ce peши дa paзбиe ceмeйcтвoтo cи, щacтиeтo нa дъщepя cи и тoвa нa мaйĸa cи зapaди нeя“.

Най-болезнена за нея е грозната презастраховка на Манолова, завъртяла сексуална връзка с Найденов. Тя разкрива аферата им и скандалът става необратим.

„Жената, която сега е със съпруга ми, г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него, без нещата окончателно да са приключили. Най-много ме заболя, че не са били достатъчно дискретни. По всичко личи, че не е било чак такава тайна, както твърдят“, разбита е от лъжата преди 8 години д-р Найденова.

Нататък е само болка. И зов: „Не вярвах, че може да причини такава болка на хората, които толкова много го обичат – аз, дъщеря ми, зет ми, майка му. Никога не бих изпитала лоши чувства към Ангел, аз го обичам. Знам, че ще се събуди от този сън. И аз ще чакам. За мен по Божи закон той е моят мъж“.

Майката на Ангел Найденов тъй и не приема увлечението му, стигнало до брак. Дъщеря му, която вече е майка на две деца, е дискретна – така както са я възпитали родителите ѝ и както днес възпитава внуците си д-р Нина Найденова.

Днешната жена до Ангел Найденов – Мая Манолова, се отрече от всичко, което представлява – от хората, които са ѝ помогнали, през длъжностите, които е заемала, до партията, благодарение на която е в днешната си позиция.

А д-р Нина Найденова не се е отрекла от нищо и не е променила нищо – нито града, в който е преживяла своите най-щастливи 38 години. Нито мястото, на което е изпила страшната горчилка на последните 8 години. Нито благородната си професия, нито работата си. Не е загубила нито ведрия си и отзивчив нрав, нито любовта си.

Д-р Нина Найденова: Не бих приела Ангел обратно

Д-р Нина Найденова, бившата съпруга на Ангел Найденов, проговори пред агенция ПИК. Намерихме я в Димитровград на работното ѝ място като личен лекар в местната болница, където тя остана близо два часа след изтичането на работното си време, за да довърши работата си.
Разговаряхме веднага след като излезе и се качи в колата си.

Ива Николова

– Г-жо Найденова, успяхте ли да преодолеете раздялата с мъжа ви Ангел Найденов?

– Абсолютно. В много добри взаимоотношения сме.

– Бихте ли го приели, ако се върне?

– Засега нямам подобни намерения.

– Човек прегаря…

– Първо прегаря, второ – той си има съпруга в момента. Това, което ме радва, е, че тя се държи много добре с децата ни. За това поне мога да я уважавам.Много години минаха… Много. Това са стари работи.

– Е, как стари. Това е цял един живот! Такава красива връзка!

– Красива връзка, но приключва.

– Да ви кажа, този кариеризъм на Манолова малко стресира – честна съм до болезненост.

– Аз смятам, че тя е работлива.

– Ще се радвате ли, ако спечели кметските избори в София?

– Не мога да ви кажа, но я уважавам заради това, което прави. Следя публикациите в медиите, аз нямам друг достъп, нито живея в София. Може добре да действат и нейните пиари. Но аз я уважавам за това.

– Аз ще ви кажа вас за какво уважавам. Въпреки че съпругът ви е бил депутат, и то именит, бил е и министър, вие останахте лекарка тук и не мръднахте от Димитровград.

– Не мръднах, защото Ангел заявяваше, че не желае да живеем в София. Много пъти сме го коментирали, това не е само мой избор. Бих се преместила, ако беше казал, че иска да се прехвърлим там. Аз не мога ту тук да работя, ту в София и после пак да търся пациенти в Димитровград. Тук съм си изградила доверие.

– Вие сте страшно уважавана в града.

– Надявам се, че е така.

– Ако Ангел Найденов реши да почука обратно, да каже: „Скъпа, съжалявам”? „Стара любов ръжда не хваща”, казват хората…

– Ние се виждаме, чуваме се, пишем си, говорим и за децата. Какво значи да почука, знам ли… Не знам. Оставям в ръцете на Господ той да решава, което е най-добро за нас.

– Простихте ли?

– Много отдавна простих. Човек, който обича, прощава.

– Вие го обичате още?

– Не знам, не съм наясно наистина. Ако бях толкова сигурна, щях да кажа еднозначно, че дори и да се върне, бих го приела. Сега вече не знам.

– Трудно ли преживяхте това, което се случи?

– Беше много трудно. Трудното беше да простя на Мая… Но ѝ простих.

– Бог ли ви помогна за това?

– Бог ми помогна. Благодаря на Бог.

– А детето ви, имате прекрасна дъщеря?

– Дъщеря ми е спокойна. С баща си се виждат. Внуците ми ги посещават. В тази посока няма нищо, което да ме притеснява.

– Такова благородство от ваша страна. Може би защото сте лекарка, лекарят има друга душевност…

– Не е това. Духът ми е свободен, Ива.

– Пожелавам ви щастие, което заслужавате.

– Дай боже. Аз имам своето лично щастие с децата и внуците (Адриан и Кристиан са близнаци – б. р.).

– Колко са големи внуците?

– На 3 годинки, прекрасни, работливи и послушни. Те миналата седмица си тръгнаха от мен за София.

– Там ли живеят?

– Да. Но от април ги гледах аз тук. Така е, „баба Нини”. Те са толкова послушни, вече помагат. Отглеждането им не представлява някаква сложност.

– Вие сте много контактен човек, отворен, чистосърдечен.

– Естествено, че съм отворена. Към всеки, който не е злонамерен към мен. Но и на хората, които ми пакостят, също им прощавам. Оставям всичко в ръцете на Господ.

Мая Манолова и майката на Бербатов – като две капки водаИмат ли роднинска връзка Мая Манолова и Маргарита Бербатова? Това се питат хиляди потребители в соци…Oct 23 2019vijti.com

Източник: Ретро

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации