вторник, март 19, 2024

Извънредно! Китайска космическа ракета излезе от контрол. Движи се към Европа

Най-четени

Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство заради излязла извън контрол китайска ракета. Полетите до и от Барселона, Тарагона, Ибиса и Реус са спрени. Съобщава се, че и други региони, включително Ла Риоха и Кастилия и Леон, са в тревога.

Очаква се мярката да продължи около 40 минути, въпреки че местните доклади сочат възможността места като Ибиса да бъдат засегнати до три часа, предаде Дейли мейл. Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство заради излязла извън контрол китайска ракета.

Говорител на Агенцията за гражданска защита на Каталуния потвърди: „Поради риска, свързан с преминаването на космическия обект CZ-5B, пресичащ въздушното пространство на Испания, полетите са напълно ограничени от 9.38 до 10.18 сутринта в Каталуния и други общности.

- Advertisement -

Испанските авиодиспечери написаха в Туитър: „Евроконтрол ни информира за неконтролираното повторно навлизане на китайска ракета в земната атмосфера.

„Нулева скорост е установена за определени части от испанското въздушно пространство и това може да повлияе на въздушния трафик чрез закъснения и отклонения.“

Предполага се, че някои пътници са били информирани във въздуха за затварянето на испанското въздушно пространство, след като вече са се качили на борда.

Експерти по космически отпадъци казаха, че все още е твърде рано да се предвиди пътя, но Aerospace Corporation използва наличните данни, за да покаже възможни места за падане.

Китай изстреля третата и последна част от новата си космическа станция Tiangong в понеделник – и бяха отправени предупреждения, че 23-тонното тяло на ракетата ще се върне обратно на Земята, като Испания е идентифицирана като една от страните по пътя й.

Mengtian, или „Небесната мечта“ е втори модул за станцията, известна като Tiangong, или „Небесният дворец“. И двете са свързани с основния модул Tianhe, където екипажът живее и работи.

Докато  пада обратно към Земята, той ще изпрати големи и тежки парчета отломки, които ще ударят повърхността, съобщава New York Times .

Хиляди хора блокирани по летищата в Европа, българи спят върху куфарите / СНИМКИ и ВИДЕО

Вижте всички статии на Иван Ангелов

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации