четвъртък, април 18, 2024

Иво Сиромахов: Ти си българин в чужбина – изведнъж заобичваш България, а самочувствието ти се покачва

Най-четени

ТИ СИ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА!
1. Заобичваш България (И обясняваш на всички, че е най-невероятната страна. С разтреперан глас им говориш за планините, шопската салата и трите морета и как всичките ти познати са измъчвани от комунистите, но са успели да го превъзмогнат и да изобретите заедно компютъра)
2. Самочувствието ти видимо се покачва (Намираш леенето на бетон в Испания за далеч по-престижно от леенето на бетон в България. Освен това си гледал мач на Алавес на живо)
3. Притеснен си, че всички любезничат и се усмихват (Опитваш се все пак да се заядеш със сервитьорката, но забравяш нужните английски/испански/немски думи)
4. Пълниш квартирата с рекламни материали (запалки, химикалки, поставки за чаши, дори салфетки и клечки за зъби от закусвалните)
Иво Сиромахов гневно: Какво изкуство ще правите, ако не сте свободниИво Сиромахов изригна с гневен коментар в мрежата Бившият сценарист на Слави Трифонов-Иво Сиромахов,…Sep 24 2019vijti.com

5. Послушваш чалга (принципно не ти е любима, но го оправдаваш с носталгията)
6. Много лъжеш (нищо, че си във ферма на 300 километра от Лондон – по телефона обясняваш, че всяка вечер мааш гащи из Сохо „и нищо особено не е, казвам ти, въобще не си заслужава“)
7. Спиш по познати цяла година (обясняваш, че трябва да си помагаме и си само за малко, а и че те винаги са добре дошли, ако имат път към Търговище)
8. Винаги се прибираш в България със свръхбагаж (плюс 20 кила ръчен, една част е за подаръци, другата част – за черни дни)
9. Общуваш само с българи (Местните не знаят коя е Алисия и никога не им е забавно, като се оригнеш)

10. Пресичаш на червено (Може да правят суперколи, но не се сещат за елементарни неща и кесят по две-три минути на празни улици)
11. Научаваш чужденците да пият (в началото се дърпат, но постепенно чарът ти ги печели за каузата)
12. Бързо забравяш българския (за 2-3 месеца изчистваш от паметта си почти всичко, освен по-кратките думички)
13. Научаваш най-добрите псувни (и те са единственото, което казваш без акцент)
14. Не си поръчваш алкохол навън (4-5 евро за малка бира? Не на тебе тия. Напиваш се вкъщи и чак тогава се впускаш в местния нощен живот)

- Advertisement -

15. Излизаш из квартала по екипче на Левски/ЦСКА (Хем е патриотично, хем се чувстваш готин. Чудиш им се на акъла що не го правят и те)
16. Събуваш си обувките на гости (и веднага те хваща яд, че не си помислил по-добре)
17. Не се подстригваш (20 евро, за да те минат с машинката? Аре нема нужда. Една шапка е 5 евро)
18. Викаш „опа, сори“, когато настъпиш някого в метрото (и прибавяш едно извинително „дееба“)
19. Чувстваш се недосегаем (никой не разбира езика ти, не знае навиците ти и няма нужда да спазваш никакви правила. По-хитър си от тях)
20. Убеден си, че тоя текст не те касае (Чужбина грам не те е променила и си все същият)
*От фейсбук!
Източник: 168chasa
Слави Трифонов – новият месия: Няколко възможни сценария за ролята му в политическия живот на БългарияПредставяме ви мнението на Тодор Беленски, публикувано в Актуално, доколко сте съгласни с него, прец…Aug 17 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации