четвъртък, май 2, 2024

Здравното министерство: Затваряме държавата през декември! Месецът ще бъде решаващ, ситуацията е критична

Най-четени

Пълен локдаун на държавата за един месец от началото на декември!

Пълен локдаун (цялостно затваряне) на държавата от началото на декември планира здравното министерство. Най-тежката мярка ще продължи в рамките на месеца, тъй като ситуацията с Covid-19 в България излиза от контрол, научи Магазина за Новини.

Студентските и коледни празници могат да доведат до кошмар

- Advertisement -

Това разкриха служители на институцията днес, малко след като самият здравен министър проф. Костадин Ангелов заяви, че вече има сериозен натиск за налагането на локдаун. Така, както е в много европейски държави от седмици насам.

Пълен локдаун на държавата през декември

„Наясно сме, че това е крайна и много тежка мярка. Но истината е, че отдавна вече получаваме призиви от различни организации и личности за незабавното й налагане, пише marica.bg.

Тези дни ще анализираме и ще преценим дали това е в състояние да намали броя на новозаразените, който към момента нараства значително“, каза Костадин Ангелов, който не изключи затварянето на страната. В което няма да бъдат въвеждани единствено КПП-тата на градовете от пролетта.

Лекари и медицински работници са убедени, че това е решението на проблема и само то ще доведе до ограничаване разпространението на вируса. Някои от тях дори са готови за протест, а други се канят да напуснат работа.

Шефът на клиниката по кардиология доц. Добрин Василев заяви в понеделник, че само с пълен локдаун за 30 дни ще може да бъде овладяна пандемията.

„Един месец няма да навреди с нищо на бизнеса или хората, когато става въпрос за човешки животи.

А и задължително трябва да се попречи на масовите събирания покрай празника на студентите и коледните събирания и банкети. Иначе рискуваме да изтървем нещата напълно“, обясняват източниците.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации