четвъртък, март 28, 2024

Здравейте, господин премиер – министър: Отвореното писмо на един потенциален турист

Най-четени

Здравейте, господин премиер – министър.
Тия дни, макар и летни, са изпълнени със събития – то от небето ли не изтекоха дъждове, то от НAП ли не изтекоха данни… И въпреки тоя теч отгоре, отдолу и откъдето се сетите, една вест отекна и изтече с такова налягане, все едно бе произведена от небесната пароструйка на Великия системен администратор, да се свети името му. Новината бе, че вие намерихте виновен за чумата по прасетата у нас. И тоя виновник бе не друг, а клетите румънски туристи, които, така да се каже, поразени от съдебната реформа на Маковей и Кьовеши и обезумели от нея претичаха Дунава, носейки вирусът със себе си.
Господин премиер – министър, думите ви ме накараха сериозно да се замисля.
Пазете се: Агресивен вирус с треска и обриви вилнее по морето и мори туристите СНИМКИЛетен вирус върлува сред туристите по морето, а масово след почивка пловдивчани се оказват пред лека…Aug 3 2019vijti.com

Това напоследък ми се случва все по – рядко, защото към вирусът на мисленето вече всички получихме резистентност – толкова много мислихме, а толкова малко неща се случиха, че вече не мислим – поемаме наготово смляна цялата информация, грижливо сдъвкана и изплюта за нас от сайтове и вестници на двама олигарси, които враждуват помежду си, имитирайки битка на гражданското общество срещу MAFIQTA.
Та се замислих над думите ви.
Прав сте.
За всичко са виновни туристите.

Някога, в началото на 60 – те години на XX век с туристите у нас нахлу рока и се наложи комсомола да гони дръзки девойки, облекли къси поли, за да им бие печати по краката.
По същия начин се наложи, именно заради туристическите влияния да бъдат гонени и младежи, пуснали по – дълги коси от стандарта – прическа тип бай Вълко Червенков след тридневен запой с Лаврентий Павлович Берия.
Така с туристите у нас се появи, макар и плахо, жаждата за някакъв вид свободица – макар и дребничка – та се наложи не друг, а фамозният наш пръв държавен и партиен лидер (знаете го, по едно време, преди старта на политическата ви кариера го охранявахте) бай Тодор Живков да прави Априлски пленуми, да обявява края на култа към личността и да поема курс към някакви промени (ся, колко бяха истински тия промени знаем всички, но, нали, факта си е факт).

- Advertisement -

После тая история с туристите не спря.
У нас идваха сръбски туристи и така разбрахме, че там пънк и хеви метъл музиката е позволена, че дори я дават по телевизията.
У нас идваха полски туристи, и така разбрахме, че в Полша се е появила Солидарност.
У нас идваха чешки и унгарски туристи и така разбрахме, че има Имре Наги и Дубчек (на втория нашата ‚братска“ армия с радост помогна да влезе в затвора).
У нас идваха всякакви туристи, господин премиер – министър.
И те донасяха всякакви „вируси“ – на свободата, на изкуството без цензура, на „упадъчния формализъм“…а бе на всичко, което у нас бе обявено за лошо, зловещо, адско.

У нас, господин премиер – министър всичко дойде не отвътре – чрез реално осъзнаване и бунт – а чрез туризъм.
Туристическа беше и перестройката през 80 – те години (Горбачов дойде у нас на туризъм и заяви, че спира кранчето за СИВ), туристическа беше и демокрацията в края на 80 – те (няма пари от матушка Русь – няма и социализъм с човешко лице).
В тоя ред на мисли сте напълно прав – днес за всичко са виновни туристите.
А най – гадното, господин премиер – министър е, че и ние пътуваме свободно.
И така, пътувайки свободно, виждаме, че в другите държави – па дори и в съседна Румъния – правителствата не се стискат да дават стотинки за култура от богатата трапеза на държавния бюджет.

Не вярвате ли?
Попитайте културния си министър на кое място сме в Европа по пари за култура.
Той едва ли знае отговора, но поне може да попита ведомството си да му направи една разбивка.
Господин премиер – министър.
Пиша ви, защото тая туристическа концепция е много правилна.
У нас достигнахме до ниво, в което за всичко можем да обвиним туристите.

„Хакнаха НАП – виновни са естонските туристи, че ни заразиха с вируса на електронното правителство“.
„Прецака ни се икономиката – виновни са китайските туристи, че заразиха всички с вируса на евтината работна ръка“.
„Фолксваген няма да идва у нас“ – виновни са турските туристи, че обещаха на германците по – евтина баклава и кюнефе, ако си построят заводите там.
Въобще, за всичко са виновни туристите.
У нас туристи – колкото пожелае човек.

Даже изборите се вземат с помощта на така наречения „изборен туризъм“…
Но вие това го знаете по –добре от някакъв си пролетарий от Кюстендил, обитаващ ипотекирана панелка в Младост 4.
Господин премиер – министър.
Все пак има и една добра новина.
Тази година туристите хич ги няма.

Бях на нашето Черноморие близо 10 дни – на турне с един провинциален оркестър, защото моята мисия е да помагам с каквото мога ( в случая – в двете си ръце на пианист) на малките оркестри, които оцеляват въпреки системата, създадена от вашите експерти.
Видях какво се случва в Бяла, Поморие, Китен, Лозенец, Царево, Обзор.
И да, туристите са все по – малко – не без усилията на коалиционният ви партньор чичо Валери, който реши да приложи в управлението на страната желанието дискотеките да имат работно време като по времето на социализЪма с човешко лице (виж „печати по краката“ по – горе в текста).

Добрата новина, господин премиер – министър е, че още няколко години управление в тоя стил и у нас няма да идват никакви туристи, камо ли румънски такива.
И тогава никакви вируси няма да се появяват на нашата малка и стерилна територия.
От друга страна, господин премиер – министър ние, с по една раничка на гърба най – вероятно, чисто по туристически ще се изнесем, за да не пречим на мъдрите решения на вашият екип.
И без това няколко милиона от иначе не особено голямото ни население вече ги няма.
И когато ние се превърнем в туристи, тук ще стане такова, каквото трябва да бъде – мирно, свободно.
МИРНО!
СВОБОДНО!
МИРНОООО!
СВОБОДНООО!
Венци Мицов
Източник: СВОБОДНО СЛОВО
Разярени туристи : Дори в казармата храната беше по-добра, ол инклозивът е под всякаква критикаПредседателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов е сред разочарованите…Aug 1 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации