петък, март 29, 2024

Защо трябва да пиете сок от сурови картофи: След като разбрах за ползите от него, започнах и аз

Най-четени

Картофите са най-консумираният градински зеленчук в света, не само поради множеството им приложения в кулинарията, но и поради факта, че са източник на есенциални хранителни вещества, които са извънредно полезни на организма.
Картофите имат 75% съдържание на вода, но са съставени също и от скорбяла, антиоксиданти и множество други субстанции, които им придават някои забележителни свойства.
Що се отнася до приложението им в кулинарията, те обичайно се използват сготвени, без значение дали в супи или пюрета, или в безкрайното разнообразие от други рецепти.
Спряха от продажба масово лекарство заради опасност от ракИзпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/ и притежателите на разрешения за употреба /ПРУ/ на лекар…Oct 8 2019vijti.com

Като лекарствено средство обаче, този страхотен зеленчук би могъл да бъде използван суров или по-точно сокът от него, защото това е най-добрият начин да се извлече максималният му потенциал.
Всъщност този сок вече е част от диетата на множество хора, тъй като представлява чудесно средство за предотвратяване и третиране на много видове заболявания.
Понеже доста от хората не са наясно с ползите от суровия картоф, в тази статия ще споделим 8 от най-добрите му приложения.
1. Притежава противовъзпалителни свойства

Натуралният сок от сурови картофи съдържа мощни антиоксидантнти съединения, които го превръщат в естествено средство срещу мускулни и ставни болки.
Добавянето му към диетата ви ще контролира дисбалансите във възпалителните процеси на тялото, като същевременно ще облекчи болката.
2. Стимулира детоксикацията
Антиоксидантите в сока от суров картоф допринасят да се стимулира премахването на отпадъчни вещества, които се натрупват в черния дроб, дебелото черво и бъбреците.

- Advertisement -

Фибрите, витамините и есенциалните минерали в него подобряват процесите, отговорни за филтрирането на токсините от кръвта.
Също така този сок е без съдържание на холестерол и стимулира правилната циркулация в тялото, което е от ключово значение за превенцията не преждевременното стареене.
3. Подсилва имунната система
Сокът от сурови картофи е натурално алкално средство и когато се усвои, контролира нивата на кръвната захар.

Тези свойства балансират естественото pH на тялото и понижават риска от хронични заболявания, за чиято поява допринасят киселинните среди. Също така, този сок съдържа значителни количества витамин С, вещество, което се свързва с изграждането и подсилването на имунната система.
Това значи, че се понижава рискът от развиване на инфекции от рода на настинка и грип.
4. Бори се с подаграта
Ежедневното консумиране на две чаши сок от сурови картофи представлява полезна лечебна процедура за пациенти с натрупвания на кристали пикочна киселина в ставите.

Антиоксидантите стимулират пречистването на тази субстанция от тялото, като по този начин предотвратяват възможните възпаления и болки. И тъй като насърчава пречистването на бъбреците, консумирането на сок от сурови картофи пречи да се образуват камъни в бъбреците.
5. Бори се с лошото храносмилане
Може да получите облекчение и на лошото храносмилане, и на киселинния рефлукс, благодарение на малко количество сок от суров картоф. Всичко, което ви е необходимо, са няколко супени лъжици след всяко хранене, за да се справите с:
Чувството на тежест в стомаха,
Прекомерното производство на стомашни киселини,
Възпалението.

Всъщност много хора го използват като алтернативно лечение на гастрит, метеоризъм и стомашни язви.
6. Поддържа сърдечно-съдовото здраве
Поради способността му да подобрява циркулацията на кръвта и да регулира нивата на холестерола, сокът от сурови картофи е изключително полезен и за сърдечно-съдовото здраве.
Консумирането му намалява възпаленията, помага на сърцето да извършва функциите си и понижава риска от хронични състояния като хипертония и атеросклероза.
7. Дава ви енергия

Хората, които приемат малки количества сок от сурови картофи, се изявяват по-добре на физическо и психическо ниво в ежедневните си дейности. Скорбялата и фибрите засилват изгарянето на калории и допринасят за по-добра продуктивност.
8. Премахва пърхота
Прилагането на сок от сурови картофи директно върху скалпа е ефикасен начин за борба с гъбичката, която води до появата на пърхот. Противогъбичните свойства на този сок потискат растежа на гъбички, регулират нивата на pH и стимулират почистването на скалпа в дълбочина.
В същото време, той дава на косата ви веществата, от които се нуждае за здравословен растеж и блясък.

Препоръчваме да прочетете също: Как да използвате кокосово масло за прекрасна коса
Как да приготвите сок от сурови картофи у дома?
Всичко, което ви е необходимо за направата на този пресен сок, са два или три узрели картофа без неравности и черни петна, тъй като те може да навредят заради съдържанието си на соланин.
Съставки
3 картофа
1 чаша вода (200 мл)

Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете ги на няколко парчета и ги пасирайте в блендер заедно с чашата вода.
След като всички бучки изчезнат, разделете сместа на две дози и пийте сутрин и вечер от нея.
По желание може да използвате сокоизстисквачка, за да избегнете добавянето на вода.
Източник: lekuvai.bg
Професор Мермерски го обяви: Този плод е витаминозен еликсир, лекува всичко наредАко иска да живее дълго и да е здрав, българинът трябва да се прекланя най-вече пред плодовете, зеле…Oct 8 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации