четвъртък, април 25, 2024

Защо се слага лъжичка оцет в ориза и още 10 кулинарни магийки, на които мама ме научи:

Най-четени

Мама е голяма кулинарка! Макар вече да е на възраст, каквото и да сготви, все си облизваш пръстите! Тя ми каза няколко готварски тайни, които е научила на свой ред от своята майка. Така например ако добавите една-две чаени лъжички оцет към ориза, свареният ориз ще стане снежнобял и рохкав, без зрънцата да залепват! Това буквално е способно да съживи гозбите ви, ако досега сте получавали слепена каша, а не отделни зрънца.

Ето още кулинарни съвети от мама за най-вкусните гозби :

1.Бялото вино в соса може да се замени с 2-3 лъжици захар, разтворена в малко оцет. Експериментирайте със сосове: само 1 чаена лъжичка соев сос в яхнията значително ще подобри вкуса на ястието!

- Advertisement -

месо със сода

2. За да стане месото много меко и добре изпечено, трябва да се натрие добре със сода за хляб и да се постави в хладилник за няколко часа. След това месото трябва да се измие добре от содата и да се приготви по обичайния начин. Така ще получите най-финия вкус!

3. Трикът за приготвянето на най-вкусните палачинки: След като приготвите тестото, трябва да го оставите да „почине“ за един час преди печене на самите палачинки.

4. Рибата няма да избледнее по време на готвене, ако я посолите 15 минути преди приготвянето ѝ.

5. За да е по-вкусно пърженото месо, сложете резен лимон с кората в тигана.

6. Не изхвърляйте препържените частички от ястието, залепнали за тигана! Това е магическа съставка, която запазва основния вкус и аромат на ястието. Добавете малко вода, вино, бульон или сос в тигана, внимателно отделете запърженото от дъното и залейте с получения сос основното ястие.

карфиол в мляко

7. Карфиолът е най-вкусен, когато се приготви в мляко. Дори тези, които мразят карфиол, ще харесат този вкус!

8. Когато варите обелени моркови, добавете половин чаша ябълков сок във водата, ще получите изключително ароматен, пикантен морков!

9. Добавете щипка кристална захар или пудра захар, за да образувате златиста коричка върху храната в тигана. Черният пипер и солта няма да накарат захарта да се усети, а хрупкавата коричка е гарантирана!

10. Тайната на успешния плодов пай: Поръсете тестото с галета и едва след това добавете плодовете. Сухарите ще поемат цялата излишна влага при приготвянето на сладкиша и сокът няма да изтече!

горещ нож в хляба

11. Много пресен хляб се реже лесно и красиво, ако използвате горещ нож.

Ако намирате тези кулинарни съвети за полезни, не забравяйте да ги споделите с любимите си хора! И запомнете: любовта е ключова съставка във всяка рецепта за ястие…

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации