събота, април 20, 2024

Защо родители получиха по две краставици и мухлясал кашкавал в пакетите за деца

Най-четени

Серия сигнали от родители, получили продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, за времето на извънредното положение. Един от сигналите е от Ловеч – в пакетите за децата си, двама родители получили по три ябълки и пет малки пакетчета кашкавал.

Майка публикува видео на болното си от коронавирус дете, за да покаже как протича при деца заболяването Жителка на американския щат Колорадо е споделила плашещо видео, в което детето й плаче и се задуша…Apr 27 2020vijti.com

В единия от пакетите кашкавалът дори е мухлясал. Срокът на годност е до 12.05.2020 година. Друго семейство получава две краставици в пакета за детето си.

- Advertisement -

Зам.-изп. директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иван Капитанов обясни, че случилото се не е навсякъде и има общо с ранното доставяне на храните.

Обясненията на зам.шеф в Държавен фонд „Земеделие“

Обясненията на зам.шеф в Държавен фонд „Земеделие“Видео: bTV
В по-голямата част изпълненото на програмите по раздаването е почти приключило – т.е. количеството, определено за двата месеца на извънредно положение, са започнали по-рано и доставките са били направени по-рано“, обясни той в ефира на bTV.

Капитанов изтъкна, че за учебната година са 50 доставки по схемата „Училищен плод“, като те са еднократни съобразно графиците, одобрени от директорите на училищата.

При някои от училищата доставките са правени в предходен период, затова са получени две ябълки и малко сирене или кашкавал“, допълни зам.-изпълнителният директор на Фонда.

По думите му изборът на всеки от доставчиците на продукти по програмата става от директора на съответното училище. Одобрението става от ДФ „Земеделие“ и се очаква всички изисквания по програмата да бъдат изпълнени.

Капитанов подчерта, че ако има разминаване или лошо качество на продуктите – Фондът се сезира и прави незабавна проверка и преустановява плащанията към доставчиците.

Апелираме към директорите, те са отговорните лица, при приемане на продуктите, да погледнат дали отговарят на условията“, обясни той и допълни, че ДФ „Земеделие“ е наредил на училищата да обяснят на родителите какво ще бъде доставено и в какво количество.

Капитанов уточни, че графикът на доставки се утвърждава от директора на училището.

Имаше и много сигнали защо в периода на извънредно положение не се раздават тези плодове и млечни продукти. Това е важно за нашите производители, но и за децата, които в момента имат проблеми и се нуждаят от тях“, коментира експертът.

Една част от хората получатели са се отказали от получаването на храната в помощ на социално слаби деца, а друга – в полза на социалните домове.

Колко е струвала програмата по време на извънредното положение ще стане ясно след приключването на доставките и получаването на заявките за плащане.

В мрежата плашат: Сатанинският „Адренохром“ се добива от отвлечени деца под 9 годиниСлед като бе установено, че в кръвта на убиеца на Милен Цветков – Кристиан, е открит Адренохром, изв…Apr 24 2020vijti.com

Източник:дунавмост

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации