петък, април 19, 2024

Жалко, че не съм го знаела преди това: 10 скрити симптоми на болни черва, които унищожават здравето, най-вече мозъка

Най-четени

Жалко, че не съм го знаела преди това! Много здравословни проблеми могат да бъдат предотвратени много лесно!
Учените отдавна са проучили връзката между нашите гени и нашето здраве. Сега, в нарастващата област на научните изследвания, се изследва връзката между здравите черва и бактериите в червата и как това влияе върху развитието на заболяванията при хората.
Продължете да четете, за да знаете знаците, които показват, че червата не се справят с функциите си. И какви заболявания се провокират от този проблем.
Основните задачи на червата са хранителната обработка, абсорбцията на хранителни вещества, регулирането на имунната система и равновесието на бактериите.
Днес повечето експерти в медицинската общност потвърждават огромното въздействие на чревната работа върху цялостното здраве и благополучие.
Водата от варените картофи е безценно лекарство: Нормализира кръвното, премахва токсините, чисти червата от слуз и ощеКартофите са донесени в Русия по заповед на Петър Велики в края на 17 век. Почти веднага необичайния…Aug 4 2019vijti.com

Грижете се за себе си и бъдете здрави!
Нашите черва съдържат голям брой микроби и са необходими за борба с патогенните бактерии и вируси.
Особено важно е здравето на червата да поддържа здрав ум и тяло.
1. Чувство на тревожност, разочарование и депресия.
Изглежда странно да свързваме червата си с емоциите. Но знаехте ли, че 70% от серотонина е в червата? Ниските нива на серотонин са свързани с промени в настроението, депресия, повишен апетит или липса на такава, и безсъние.

2.
Сладка храна
Лептинът и грелинът са протеини, които действат подобно на хормоните, които стабилизират апетита – и нашите чревни бактерии отделят много от тях.
Тези протеини засягат нашата жажда за храна, така че ако ядете много захар, бактериите ще се адаптират към този вид нездравословна диета. В резултат на това червата ви искат да му дадете дневна доза захар. Елиминирането на чревните проблеми ще намали броя на бактериите, които причиняват зависимостта от захарта.
3. Преддиабет или диабет
В проучване, публикувано в списанието „Ендокринологични връзки“, учените демонстрират връзка между микрофлората на дебелото черво и наличието или потенциалното развитие на диабет тип 2.

- Advertisement -

Някои чревни бактерии индуцират имунен отговор. В резултат на това „причинява възпаление в цялото тяло, включително черния дроб и мастните клетки, което може да повлияе на общия метаболизъм, както и чувствителността на черния дроб“.
4.Кожни проблеми
Кожни обриви и хронично състояние на кожата с екзема може да показват проблем в червата. Особено често по отношение на дисбаланса на бактериите.
5. Храносмилателни проблеми
Остри чревни проблеми, като подуване на корема, диария и повишено образуване на газове, могат да означават дисбаланс в чревните бактерии. Неправилните изпражнения и метеоризма могат да показват ниско ниво на киселина в стомаха. В резултат на това той оказва неблагоприятно влияние върху способността за смилане на храната.

6. Автоимунни заболявания и отслабен имунитет
Проблемите на червата и непоносимостта към глутен предизвикват развитието на автоимунни заболявания. Чревните проблеми могат да се проявят при остри и хронични заболявания.
7. Хранителни алергии и свръхчувствителност към храната
Хранителната непоносимост (например непоносимост към лактоза) е почти винаги страничен продукт на болни черва. Не забравяйте, че те неправилно смилат всички храни. Вместо да остане в затворения цикъл на червата, храната излиза от червата и навлиза в кръвообращението.

Когато тази храна „избяга“, тялото я тълкува като заплаха и инициира имунен отговор. Развитието и влошаването на хранителните алергии и внезапната чувствителност към определени храни може да показват проблем.
8. Лош дъх
Халитозата е медицински термин, използван за хронично описване на лошия дъх. Микробният дисбаланс в червата може да се прехвърли в други части на тялото, включително в устата. Проблемите в чревната флора правят тялото все по-чувствителни към състояния, които причиняват неприятна миризма (например бъбречно заболяване или диабет).

9. Трудности при заспиване и безсъние
Те са показатели за химически дисбаланси в мозъка. Както вече споменахме, нашите черва съхраняват и регулират серотонина, който стимулира и регулира съня.
Когато липсва серотонин, това може да доведе до безсъние, както и проблеми при заспиване.
10. Отслабване без видима причина
Някои чревни бактерии допринасят за загуба на тегло. Прекомерното количество микроби в тънките черва затруднява абсорбирането на мазнини, минерали и витамини, както и на други полезни вещества.
Източник: lekuvai
7 природни средства за прочистване на червата, с които ще се почувствате леки като перцеПовечето от нас забравят, че дебелото черво е също толкова важно, колкото черния дроб, бъбреците и с…Jun 23 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации