петък, април 19, 2024

Ефективен начин да превърнете светената вода в лечебна с помощта на молитва

Най-четени

Молитва превръща светената вода в лечебна. По време на тежки болести и неразположения православните християни са прилагали един много прост, но ефективен метод.
Те взимали светена вода от църквата, занасяли я у дома, или в болницата, където е болният, и произнасяли молитва над нея. Светената вода става лечебна, и в това са се убедили хиляди вярващи в Русия, България и останалия православен свят. Казват, че по този начин лекували монасите в един древен арменски манастир –Севанаванк .
Монасите в този манастир, който и днес се посещава от вярващите, били изцяло отдадени на Бога. Дълго време Севанаванк бил затворен за външни лица. През 1830-та година френският изследовател Жан-Мари Шопен посещава светата обител. Той бил безкрайно изненадан от строгата дисциплина и в същото време приветливия външен вид на монасите, които прекарвали дните си в лишения от светски радости.
Тази молитва има огромна целебна сила, но трябва да се използва само един път в годинатаВсеки знае, че искрената молитва има голяма сила и предпазва човек от неприятности. Има една много м…Dec 22 2018vijti.com
Онова, което изненадали французина бил факта, че възрастните монаси изглеждали младолики и изпълнени с живот и сила, въпреки преклонната възраст. Доброто си здраве и липсата на болести монасите дължали именно на този свещен за тях метод.
И освен това, те се хранили само с онова, което отглеждали в градината, избягвали месото, алкохола и светските радости.
И така, ден след ден, година след година, десетилетие след десетилетие, лечебната сила на светената вода започнала да дава изцеление на християните из цялата руска земя. По време на Руско-турската освободителна война със светена вода започнали да лекуват и по нашите земи, както и в Сърбия.
Днес времената са други. Това е и една от причините този целебен метод да не е толкова познат. Но все още има хора в Русия, които го практикуват. Нищо не пречи да опитате и вие.

За целта трябва да вземете светена вода от църква, в която ходите, любим манастир или параклис, в който усещате вярата си и сте сигурни в нея. Не бива да взимате светена вода от най-близката църква, или от такава, в която ходите само по задължение, на сватби, кръщенета или на Великден.
Вечерта, когато светената вода е във вашия дом, произнесете над нея молитвата на арменските монаси:
Господи Всемогъщи, лекар на душите и изцелител на телата, прости ни всяко прегрешение, което сме направили неволно или принудително. Вашият слуга (име) смирено моли за прошка, просветление и изцеление. Излекувай го от болестта, Господи, и го спаси от неговата слабост. Дай на духа сила, на очите – светлина, изчисти тялото от всяка язва и нека в мир сърцето да ходи по пътя на Твоята свята вяра.

Спаси ни Господи от всички видими и невидими врагове, и благословен да е твоя животворящ Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.
Болният може сам да произнесе молитвата, а може и някой друг да я каже вместо него, ако става въпрос за дете, или човек с треска. След това се пие част от водата, а с останалото количество се изплаква лицето и ръцете.
И още нещо интересно:
Светената вода лекува, ако се пие на гладно, пише Ретро.
Светената вода е извор на надежда за много хора, които искат да се пречистят и да се предпазят от злото, да се излекуват или да помогнат на близките си.

- Advertisement -

Светената вода има способността да отмива греховете на хората, да ги предпазва от зли сили, да ги дарява със здраве и да им дава своята благословия. Някои хора вярват, че светената вода притежава чудотворни сили и умее да лекува, затова едни я пият, а други само пръскат с нея или я втриват в тялото. Светената вода може да се пие по всяко време от боледуващи. Здравите пък трябва да я приемат само на гладно или да рисуват с нея кръст на челото.
Светената вода винаги се пие на три глътки, като междувременно близките отстрани четат молитви за здраве. Някои смятат, че веднъж налята, светената вода никога не губи силите си, докато други вярват, че след време способностите ѝ намаляват. Само при водата, налята на Богоявление, може да се долива обикновена, без това да отслабва чудодейното ѝ действие.
Източник: Блиц
Научно доказано: молитвата е най-силният акт в човешкия животМолитвата е най-силният акт в човешкия живот. Тя концентрира човешката мисъл и човешките чувства, и …Dec 18 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации