четвъртък, март 28, 2024

Най-после учените намериха решение за неутрализиране на вредата от цигарите

Най-четени

Едно от най-вредните вещества в цигарите е никотинът. Известно е, че той състарява клетките и възпалява артериите. Германски учени откриха начин да се предпазим от това вредно въздействие, а именно като пием червено вино. Причината за това е, че в чудотворната напитка се съдържат феноли, а те от своя страна подмладяват артериите, които никотинът уврежда.
Откритието е направено от група учени от университета в Саарланд. Тяхната препоръка е да се пият 1-2 чаши червено вино преди да се запали цигара. Причина за това е, че напитката увеличава производството на азотен оксид, а той подмладява клетките.
Докторите дълго криха тези истини за цигарите: Оказва се, че за доста неща те са… полезниЦигарите могат да бъдат полезни. До това заключение достигнаха множество изследователи, провели неза…Oct 30 2018vijti.com

По този начин до известна степен се неутрализират вредите от никотина. Учените твърдят, че така можем да опазим кръвоносните си съдове в краткосрочен план.
Също така отбелязват, че този метод не би бил ефективен при заклетите пушачи. Но определено е препоръчителен за хората, които инцидентно или рядко запалват цигара. В подкрепа на твърденията си, учените провеждат изследване. В него доброволно се включват двадесет непушачи, които по време на опитите изпушили по три цигари.

Половината от участващите пили червено вино час преди да пушат, докато другите не. След направените тестове, учените установили, че тези, употребили от напитката на боговете, имат по-малки увреждания в клетките, от тези, които не прибегнали до нея.
Защо тийнейджърът пуши, отговорите дава терапевта Гаян Погосян в noviteroditeli.bg:
Напрегната психологическа обстановка в семейството
В семейството няма човек, с когото детето да може да поговори от сърце. Членовете на семейството нямат навика открито да говорят за чувствата и емоциите си един с друг.
Като следствие на първата причина е появата на лоша компания в училище или на улицата. Децата искат да се изкарат възрастни, затова и започват да пушат.

- Advertisement -

С пушенето често се отделя скрита агресия
Момчетата често се самоутвърждават с помощта на пушенето. В тази възраст не могат да се реализират в кариерата, работата, не се ползват с вниманието на момичетата и искат да получат одобрение от всички в обкръжението си, още повече, ако у семейството не подкрепят юношите.
Но дори и в случаите, когато в семейството всичко е наред, лошата компания може да изиграе решаваща роля.

Любопитството също може да доведе до забранения плод
Желанието да вземеш цигара може да бъде предизвикано и от факта, когато подрастващия често вижда у любими актьори, музиканти – като цяло попкултурни лица, на които се възхищава, как те запалват в трудни ситуации. Младият човек остава с впечатлението, че пушенето концентрира или обратно – оттласква те от реалността.

Той смята, че е намерил достоен отговор на стреса, който изпитва
А стрес у тийнейджъра има предостатъчно: нагнетена обстановка в семейството, прекалено натоварване в училище, натрупана умора, отсъствие на физическа дейност и т.н.
Бунтарския дух на тийнейджъра също може да го подтикне към пушене. В тази възраст хормоналния фон е крайно нестабилен. Хормоните, които отговарят за ръста, силно влияят на емоциите, което се изразява в лабилно настроение.
Внимание, пушачи: Премахнете за седмица вредата от цигарите с тази уникална смес, забъркайте я лесноАко пушите, вероятно сте наясно с повечето от вредите, които нанасят съставките на тютюневия дим на …Oct 8 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации