четвъртък, март 28, 2024

Енергията на морската вода или защо къпането в морето е толкова полезно

Най-четени

Оказва се, че освен приятно, забавно и отпускащо, ходенето на море е изключително полезно. По-точно контакта на човек с морската вода. Тя е източник на ценни и незаменими вещества, полезни за кожата и тялото, а съдържащите се в нея витамини и минерали я правят идентична с кръвната плазма на човека.
Какви са ползите от морската вода?
Енергията на морската вода
Смята се, че всички естествени елементи, съдържащи се в морето, са занесени там от хилядите реки и потоци. Когато водата се изпарява, минералите остават и оформят солен разтвор, който познаваме като морска вода.
Поставих чаша с вода и сол в хола, за да проверя дали имам лоша енергия у домаДомът е мястото, в което всеки човек се чувства добре. Той е символ на семейство, уют, топлина, защи…Oct 1 2018vijti.com

Антибактериалното действие на морската вода прочиства кожните инфекции отвътре навън. Къпането в морска вода е добро за цялостното тонизиране на тялото, тъй като тя съдържа витамини и минерали, почти идентични със съдържащите се в кръвната ни плазма. Кръвната плазма се грижи за изхранването и подсилването на всичките ни клетки, за да може телата ни да функционират правилно и да са здрави.
Все повече спа центрове предлагат лечение на основата на морска вода, водорасли и кал. Процедурите обикновено включват къпане и упражнения в плувни басейни, пълни с приятно топла морска вода. За да стимулират кръвообращението си и лимфната система, клиентите трябва да се подложат на масажи със струи гореща морска вода, смесена с водорасли, а в някои центрове се предлагат масажи на цялото тяло с терапевтични движения под душ с морска вода. Тези лечебни процедури се препоръчват особено много при ревматични проблеми.

Туберкулозните клиники и санаториуми исторически са разположени на места в близост до морето или в планината, където въздухът е богат на отрицателни йони. Тези йони се борят с ефектите от замърсяването, повишават енергията и имат антибактериален ефект.
При температура като тази на човешката кръв минералите в морската вода могат да преминат в нашето кръвообращение и да бъдат абсорбирани от клетките, за които са нужни. Те възстановяват баланса на цялото тяло. Освен всички важни минерали, морето съдържа и жизненоважни протеини и витамини под формата на морски водорасли и треви. Тези елементи подпомагат храненето и прочистването на тялото от токсини, а съдържанието на йод в морските треви е мощно природно противовъзпалително средство, което също така играе важна балансираща роля за работата на щитовидната жлеза, която контролира биохимичните процеси в тялото.

- Advertisement -

Морските треви и други водорасли са чистачите на океана. Тяхната изключителна способност да абсорбират тежки метали и други замърсители означава, че са в състояние да поддържат морската вода достатъчно чиста, за да може в нея да има живот. Техните дълбоко почистващи свойства са също толкова силни да прочистят и човешкото тяло. Обаче фактът, че са способни да прочистват океаните, означава, че често пъти самите те са замърсени, ето защо трябва да внимаваме и да вземаме водорасли от чисти води, ако ще ги използваме за храна с цел прочистване и детоксисиране на организма.
Таласотерапията е един от методите, предлагани от много спа центрове. Това е древногръцка терапия, основана на морски въздух, богати на протеин водорасли и богата на минерали кал от морското дъно. Първоначално тя се препоръчвала като лечебно средство за укрепване на организма, за борба срещу схващания на мускулатурата и храносмилателни проблеми. Терапиите, използващи морска кал и глина, понякога са известни под името пелотерапия.

Морската вода и радиацията
Радиацията означава различни неща за всеки от нас, но тя е природен феномен, част от живота: изпитваме ползите от нея под формата на слънчева светлина и топлина. Съществуват потенциални проблеми при увеличаване на радиацията около нас под формата на електромагнитна енергия от домакински и промишлени източници, но умереният радиационен фон е жизненоважен за здравето ни – той подсилва регенерацията (възстановяването) на клетките и тъканите и като цяло носи усещането за благополучие.

Къпането във вода с високо съдържание на соли се препоръчва особено при кожни проблеми, проблеми с мускулатурата и костната система, както и като лечебно средство за общото състояние на организма. То е много полезно за хора, които се възстановяват след операция, тъй като повишената жизненост позволява извършването на движения, които в други случаи биха били много болезнени и дори невъзможни. Различни туристически компании предлагат пътувания до Мъртво море, но можете да получите подобни ползи, ако се окъпете в голямото Солено езеро в щата Юта, например. Много страни си имат свои солени спа центрове, предлагащи до голяма степен същите ползи, макар времето да не е винаги толкова хубаво.

Добавете две чаени лъжички соли от Мъртво море към леген с топла вода и се потопете в него, за да се преборите с кожни проблеми – акне, псориазис и екзема.
Силната радиация е често срещана причина за раздразнителност, депресия и болести. Тя лишава тялото от необходимия му брой червени кръвни телца, отслабва имунната система и механизмите за възстановяване на тъканите. Морските соли съдържат минимални количества радиоактивни елементи и в значителна степен могат да неутрализират и балансират радиацията. Това означава, че редовното къпане в морето, таласотерапията и лечебните бани при домашни условия могат да спомогнат за постигане на балансиране в емоционалната и физическата сфера.

Солта винаги е била признавана като мощно прочистващо средство и средство за консервиране на енергия (например като поддържа храната прясна). Водата от Мъртво море в Израел има най-високо съдържание на минерали в света – 1 литър вода от Мъртво море съдържа изумителното количество от 30% сол и около 1,1 килограма смес от разтворени минерали. Следователно Мъртво море е с най-висок магнитен заряд, както и заряд, получен от лечебната ултравиолетова радиация на Слънцето. Неговите магнитни и електрически енергии са в равновесие и следователно могат да помогнат за постигане на енергиен баланс в тялото ни. Потенциалът на водите на Мъртво море го прави най-ниската точка на Земята и най-лечебното от всички морета.
Източник: Мила
На две места в България извира жива вода, която лекува редица болестиВ близост до селата Вонеща вода и Леденик, разположени в област В. Търново, община В. Търново, е кап…Nov 12 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации