четвъртък, април 25, 2024

Елекът на Свети Георги помага на тежко болни хора, необикновената дреха се намира край софийско село

Най-четени

Елечето на свети Георги лекува тежко болни хора, твърдят миряни. Чудодейната дреха се намира в олтара на манастира „Свети Георги“ край софийското село Горни Богров. Историята за нейните необикновени сили започва с идването на вярваща жена в светата обител. Тя донесла дрехи, които да дари на храма. Сред тях бил и бежов елек с кафяви кантове.
Без да подозира, че държи в ръцете си свещена дреха, жената го дала на свещениците. После игуменът заръчал на служителките да го дадат на някое от децата. Така около година изобщо не знаел къде точно е отишъл елекът.

След като храмът бил ремонтиран и осветен наново, при свещеника дошла непозната, която споделила, че пристига чак от Гърция със специална заръка. „Отче, сънувах свети Георги. Каза ми да взема едно елече и да го донеса във вашия манастир“, казала тя на игумена. Той споделя, че тръпки го побили, когато я чул да изрича тези думи. Тогава разбрал, че е дал елечето на самия светец. За щастие, бързо открил детето, на което била подарена връхната дреха, а то доволно, че може да помогне, го върнало обратно. От този момент монахът и миряните наричали дрехата „елечето на свети Георги”.

Заради чудодейния начин, по който се връща в обителта, и силата, която излъчва, се смята, че то има чудодейна сила. Сега стояло на закачалка в олтара. Свещеникът го слагал на тежко болни хора, докато им четял за здраве. Така отправял молитвите директно към свети Георги, призовавайки го за застъпничество и изцеление. Множество са случаите на хора, усетили облекчение на болките и страданията си благодарение на искрени молитви, загърнати с елечето пред олтара. Пред свети Георги миряните се молят за изцеление най-вече от онкологични, ставни, вътрешни, очни и сърдечни заболявания, както и за здраве и късмет на себе си и близките.

- Advertisement -

Манастирът в Горни Богров, който се намира на десетина километра от столицата, е прочут със своите чудеса. В него се намира чудодеен пастящ камък, който чрез Господ лекува и сбъдва желания.

В манастира в Горни Богров има камък от Голгота. Този скален къс е донесен преди около 800 години в България от кръстоносци, които напуснали Йерусалим и преминали през страната, а около камъкът по-късно е построена църквата на манастира.

Легендата разказва, че при напускането на кръстоносците от Йерусалим към края на 13-и век, те са взели камъни от хълма, на който е разпнат Исус Христос със себе си. Издълбали са кръстове по тях и са ги отнесли и оставили в различни християнски земи. Едно от местата, на които е попаднал такъв камък, е именно манастира в Горни Богров.

Източник: Випнюз

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации