четвъртък, март 28, 2024

Добавям малко от това и прането ми е по-свежо и чисто от всякога: Край на упоритите петна

Най-четени

Сигурни сме, че имате бял оцет вкъщи. Ако е така, би трябвало вече да знаете, че имате на своя страна безупречен помощник в прането на дрехи. Също така ще спестявате много от бюджета си. И това не е всичко. Използвайки натурални продукти за почистване, не само че пестим пари от покупката на омекотители и перилни препарати, но също така допринасяме за поддържането на по-екологично домакинство в услуга на планетата ни.Вижте къде се намира изворът на самуилови войници: Лекува болести и сбъдва желанияИзвор, с невероятна мощ, намира се на южната част на Рила притежава чудодейна сила. Той се намира в …Oct 15 2018vijti.com

Накратко белият оцет представлява оцет, дестилиран от чиста захарна тръстика, царевичен или малцов алкохол. Сега ще откриете с радост, че освен за овкусяване на салати, той притежава и много други приложения. Процесът, чрез който се добива прави оцетът изключително подходящ за почистване на домакинствата, както и за лосиони за лице. Той е толкова силен в почистването, като същевременно не поврежда епидермиса, а елиминира всички бактерии и токсични елементи.

Природата притежава чудесни решения най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваме ежедневно. По-долу ще намерите някои много добри примери, които бихме искали да споделим с вас. А сега вижте как белият оцет може да ви помогне в ежедневното пране на дрехи. Белият оцет помага за възстановяване цветовете на дрехите. Изглежда невероятно, но белият оцет не само че не уврежда дрехите, но също така помага за подсилване на цветовете, които са избледнели от употребата на перилни препарати.

- Advertisement -

За да постигнете това, просто трябва да напълните отделението за омекотител на пералнята с малко бял оцет. Не се страхувайте, че по дрехите ви ще остане миризма от продукта. Най-просто казано, самият перилен цикъл и препаратът ще се погрижат да не остане и частица от характерния „аромат“.

Белият оцет може да замени омекотителя ви
Употребата на омекотители може да причини, макар и минимални повреди, както по дрехите, така и по пералнята. Ако погледнете по-отблизо, ще забележите, че омекотителите разтягат еластана в дрехите и тези зони, по които има някакъв вид гума. Същевременно, те са поредните замърсители, които имат огромно въздействие върху околната среда. Ами какво ако променим нещо? Как ви се струва да започнем сега, използвайки бял оцет вместо омекотител?

За тази цел трябва просто да следвате процедурата, за която споменахме по-горе: добавете бял оцет в отделението, в което обикновено слагате омекотител.
Количеството зависи от теглото на дрехите в пералната машина.
Вижте и: 4 трика за почистване и поддръжка на пералнята

Забравете за мъха от влакна
Със сигурност ви се е случвало. Тъкмо сте си купили нов пуловер или красив пижамен комплект и само след няколко пранета започват да се появяват онези така популярни топчета. За да избегнете това, не се чудете: малко бял оцет и платът на вашите дрехи ще издържи много по-дълго и ще бъде в по-добро състояние.

Можете да постигнете това по абсолютно същия начин: когато пералнята вече прави последния си цикъл, добавете половин чаша бял оцет (100 милилитра). Ще забележите добри резултати.

Дрехи, които миришат лошо или на влага
Дрехите от предишни сезони, които изкарваме от килера винаги имат онзи класически „килерен“ или още влажен мирис, от който е толкова трудно да се отървем.

Друго нещо, което ни се случва често, е да забравим дрехите в пералнята да пренощуват. На следващия ден миризмата е ужасна.

За да елиминирате тези неприятни „аромати“ и за да бъдете сигурни, че платът на дрехите мирише на свежо и чисто, вече знаете отговора: бял оцет.
Ще кажем още веднъж, че само трябва да го добавяте в отделението за омекотител на вашата пералня. Както сами може да се убедите, това е едно много лесно решение.

Препоръчваме: 6 алтернативни употреби на аспорина, които не познавате

Премахване на петната от пот
По деликатните дрехи, най-вече белите, често остават притеснителни петна от пот. За да ги елиминираме, ние често се обръщаме към агресивни продукти, които след време износват текстила.

Можем да избегнем този често срещан проблем съвсем просто:
Разредете половин чаша бял оцет (100 милилитра) в една чаша вода (200 милилитра) и приложете в мястото на подмишницата на плата.
Разтъркайте няколко секунди, след което оставете да престои 10 минути.
Веднага след това изперете в пералнята, както обикновено. Ще се изненадате от резултатите.

Бял оцет за удължаване живота на вашата пералня
Този номер е много известен. Един от начините да удължите живота на пералнята си е като правите по един изпиращ цикъл само с вода и бял оцет веднъж месечно.

За да поддържате качеството на гумените елементи в пералнята, както и да премахнете остатъка от сапун и влага, няма нищо по-добро от мокър парцал с бял оцет, който ще остави всичко зад себе си като ново. Редовната употреба на този продукт ще ни помогне да избегнем лошите миризми, а на всичкото отгоре и ще удължи живота на електроуредите.Драмата на една 35-годишна жена: Подиграват ми се, че ще остана стара мома, но е по-добре да съм самаМного хора ме питат защо за моите 35 години, все още не съм омъжена и не търся съпруг. А аз се подиг…Oct 9 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации