вторник, март 19, 2024

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Най-четени

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К. и Вал.С., научи Lupa.bg от свой отлично осведомен източник.

По негова информация подслушването е продължило месеци наред, като същите са лъснали в схемата за търговия с българско гражданство, при която беше задържан председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Наш източник съобщи, че преди да бъде арестуван, Харалампиев е бил наблюдаван и подслушван от службите месеци наред. От СРС-тата станало ясно, че той се е отчитал лично на Кр.К. и на Вал.С.

Те пък от своя страна подпомагали неговата дейност с платежоспособни мераклии за българско и европейско гражданство, както и за безпроблемно прокарване на кандидатурите им през министерството на правосъдието.

- Advertisement -

Схемата е работела безпроблемно до момента, в който журналистическо разследване на български журналист съвместно с европейски журналисти не разкриват цялата престъпна скица.

Особено фрапиращо лъснала схемата във Франция, където били засечени и арестувани дилъри на наркотици и женска плът, които се легитимирали с български паспорти. Именно оттам започнало и разплитането на цялата схема, която приключи с арест и повдигнати обвинение на Харалампиев, на когото вече са наложени санкции и по закона Магнитски от САЩ.

В същото време прокуратурата била силно притеснена, тъй като чуждите служби прекрасно знаели за участието на двамата политически лидери в тази престъпна схема. За капак, в схемата за бързо придвижване на документите на платежоспособни мераклии за българско гражданство е участвал и служител на прокуратурата  – с инициали Л.М.

Очакваме българската прокуратура в спешен порядък да изнесе подробна информация за тези прелюбопитни СРС-та.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации