вторник, април 23, 2024

Дарове от природата: Лесни и ефикасни еликсири срещу атеросклероза

Най-четени

Много са природните дарове, които могат да помогнат при това заболяване.
Еднo от най-често срещаните заболявания в днешно време е атеросклерозата. Макар и вече да има много информация за нея и за начините, по които се лекува, все още има какво да се каже по въпроса. Ето какво разказва 50-годишната Ирена Бойченова от Бургас.
Преди време тя усетила леко неразположение, а няколко часа по-късно се появили и бодежи в областта на сърцето. След посещение при кардиолог жената разбира, че има атеросклероза. Лекарят й предписва няколко вида хапчета, които трябва да пие до края на живота си.
10 безценни съвета за здраве и щастие от Лили ДимковаРецептата: „от сутрин до вечер благодаря за всичко“, казва дъщерята на прочутия лечител Петър Димков…Jun 5 2019vijti.com

Първоначалният шок за Ирена е голям. След като се съвзема от него обаче, решава да не се предава и започва да чете всичко, свързано с това заболяване. В следващите няколко дни бургазлийката проучва десетки страници в специализираните печатни и интернет издания и разбира, че то е опасно само, ако не се вземат необходимите мерки. Тя упорито търси „своята“ рецепта. И я намира…
Взимат се 25 листа от праскови и се варят в 1 л вода, докато течността остане около 250 мл. Получената отвара се изпива за един ден. Процедурата трябва да се прилага 6 месеца.
Едновременно с това се приемат ряпа и мед. Ряпата се издълбава и се напълва с натурален мед. Изчаква се около 3-4 часа. След това от отделения сок се пие по 2-3 супени лъжици сутрин и вечер.

Ирена твърди, че тази рецепта е много подходяща и при камъни в бъбреците, както и при кашлица. На нея това народно предписание й подействало само за около 2 седмици и тя вече се чувства напълно здрава.
Жената обаче предупреждава, че преди да се предприеме каквото и да било лечение, трябва да се направи консултация със съответния специалист.
Известно е, че билковите рецепти не действат еднакво добре на всички хора. Затова тя споделя още няколко съвета за борбата с атеросклерозата.
За профилактика и лечение на заболяването се използва ливадна детелина. Взема се 40 г суха дрога (изсушени цвят и първите 3-4 листа до цвета) и се заливат с 500 мл ракия или водка (40 градуса). Оставят се да престоят 10 дни на тъмно. Прецежда се и се пие 3 пъти по една супена лъжица преди хранене. Приема се в продължение на 3 месеца, като на всеки 20 дни се почива 10 дни. Лечението може да се повтори отново след 3-4 месеца.

- Advertisement -

Друга рецепта за лечение на атеросклерозата, която Ирена препоръчва, е следната: Смесват се по равни части пчелен мед и пресен сок от кромид лук. От сместа се взема по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти дневно.
Лесна и доста ефикасна е и рецептата с орехи. В 1 л вода се поставят 10 добре измити и подсушени ореха, начукани на дребно. Варят се, докато си пуснат боята. След това в отварата се слагат и 10 стръка маточина с дължина 15 см. Цялата смес се оставя да поври още 5 мин. След това от получената течност се пие по 1 кафяна чашка 3 пъти дневно преди ядене.

Бойченкова споделя още, че често за лечение на атеросклероза се препоръчва консумирането на чесън. „Според специалистите той има много добър ефект за регулиране обмяната на мазнините, което помага срещу склерозиране на кръвоностните съдове, за понижаване на кръвното налягане, против общо стареене и за засилване защитните сили на организма. Добре е чесънът да се взима на вечеря с кисело мляко”, уточнява бургазлийката.
Източник: Десант
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации