четвъртък, март 28, 2024

Гърбица на вдовицата-Ето как трябва да лекувате отлагането на соли на шията

Най-четени

Отлагането на соли на шията се нарича популярно гърбицата на вдовицата . Това заболяване се развива доста бавно, изостряйки ситуацията всяка година. Отлагането на соли не само причинява дискомфорт и болка, но и се отразява негативно на външния вид.

Първият симптом на заболяването „гърбица на вдовицата“ е болка във врата и раменете, които се влошават от физическо натоварване. Има няколко начина да се отървете от солните отлагания по шията. Най-често това заболяване засяга хора, които водят неактивен и заседнал начин на живот. За да предотвратите развитието на „гърбицата на вдовицата“, трябва постоянно да сте в добра физическа форма. В случай, че заболяването вече се е появило, комплексното и квалифицирано лечение може да помогне.

Как да премахнете „гърбицата на вдовицата“

- Advertisement -

Видът на лечението зависи преди всичко от тежестта на заболяването. В самото начало на развитие основният метод е  физиотерапията , която включва електротерапия, ултразвук, топлинна обработка и др. По-нататъшното лечение може да включва фармацевтична болкоуспокояваща терапия, инжекционна терапия, терапевтични упражнения.

Хирургията винаги е последната възможност. Има моменти, когато просто не можете без него. Това обикновено се случва при гръбначна херния. Пренебрегваното отлагане на соли на шията причинява много здравословни проблеми. Може да се наруши подвижността на ръката, а в много тежки случаи се развива и нарушена подвижност на пръстите. Церебралната циркулация се влошава, което в някои случаи причинява инсулт.

Първите признаци на синдрома на гръбначната артерия и нарушеното кръвоснабдяване на мозъка  са редовно сутрешно главоболие, болка във врата, замъглено зрение, гадене, пулсиращо главоболие и др.

Ако не лекувате цервикалната остеохондроза, болестта ще започне да прогресира и ще стане хронична.  Мозъкът постоянно ще страда от липса на кислород, може да се развие вегетативно-съдова дистония и хипертония. Постоянната липса на кислород води до увреждане на паметта, развитие на деменция.

Ако забележите първите симптоми на заболяването, незабавно се консултирайте с лекар.  Ако е необходимо, той ще предпише подходящо лечение, което ще предотврати развитието на болестта.

Как да се отървем от солните отлагания

Има няколко ефективни народни рецепти, които ще помогнат за премахване на гърбицата на врата.

Компрес от сол и мед.

Смесете 1 с.л. мед с 1 с.л. сол. Поставете готовата каша върху бинт или марля, увийте я и я нанесете върху възпаленото място. За да загреете областта на шията, фиксирайте компреса с вълнен шал. Процедурата трябва да се повтаря до появата на видими резултати.

Бульон от боб.

В 1 л вода се сваряват 5 с.л. боб. Увийте съда с бульон в топло одеяло и оставете за една нощ. На сутринта отварата се прецежда и се приема по 400 мл на ден до подобряване на състоянието.

Тинктура от аспирин.

Счукайте 10 таблетки аспирин и ги залейте с 250 мл водка. Поставете продукта на тъмно място за 2 дни. Ще получите доста мътна смес, тъй като таблетките няма да се разтворят напълно. След масажа с готовата тинктура се натриват болките или се прави компрес.

Лаврова тинктура.

Залейте 500 мл алкохол със смес от 2 с.л.

върбова кора и 2 с.л. кора от люляк, 1 с.л. дафинов лист. Добавете 50 мл камфоров алкохол и поставете на тъмно място за 3 седмици. Разклащайте лекарството всеки ден. Готовият състав трябва да се филтрира и да се втрива ежедневно в областта на шията.

Мехлем със свинска мас.

Смесват се по 100 г несолена свинска мас, цветен мед и одеколон „Тройной“ . Добавете 1 ч.л. оцет. Разбъркайте всичко добре и изчакайте твърдите съставки да се разтворят. Препоръчва се да се смазват възпалените места с мехлема два пъти на ден (сутрин и вечер). Мехлемът се съхранява в хладилник и не губи лечебните си свойства с времето.

Оризово лекарство.

Изплакнете обилно ориза, залейте го с топла вода и го оставете на тъмно и студено място за една нощ. На сутринта отцедете водата, вземете 1 с.л. ориз, варете го в чиста вода без сол за 4 минути. Готовата каша яжте на празен стомах. Отново залейте останалия ориз с вода и на сутринта повторете процедурата. Тибетските монаси вярвали, че тази зърнена култура абсорбира излишната сол, като по този начин я извежда от тялото.

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации