събота, април 20, 2024

В Албена са надули цените до безобразие: Искат безбожни суми за бутилка минерална вода и пица

Най-четени

Рекордната скъпотия по родното Черноморие скандализира посетители в курорта Албена.
Бистро „Шамрок“ в курортния ни комплекс продава бутилка минерална вода от 11 лв. Богатата на минерални води България би предполагало да предлага и на приемлива цена. В същото време бутилка вносна бира се предлага за 6 лв.
Скандалната касова бележка е публикувана във фейсбук групата „Произведено на село“. Дни наред вече в социалните мрежи на тема българско море е страшно. Потребителите публикуват снимки от празните, но затова пък нагъчкани с шезлонги плажове на Слънчев бряг.
За сметка на това обаче ГКПП-тата към Гърция се пукат по шевовете и едва смогват да пропуснат всички запътили се към съседна Гърция.
Дали е евтино морето в Гърция: Цени на по-големите и по-малките пазари на храни, колко струват бензинът и такситеПреценете дали да отделите тази сума за почивка навън или е по-изгодно по родното Черноморие Гърция …Jul 10 2019vijti.com

Българите почиват още в Албания и Турция, но вече със сигурност избягват скъпите и ужасяващи български курорти, които предлагат лоша храна, шезлонгите са на гъсто, хотелите – често пъти на недостатъчно добро ниво. Да не говорим за чужденците, които са тотално прокудени от родното море и се отправят към Турция, Египет и всевъзможни екзотични дестинации.
От друга скандална касова бележка пък стана ясно, че на Черноморец два шезлонга и чадър се предлагат за 40 лева при наличието на безплатни такива в Гърция.
Припомняме, че пловдивчанка, дълги години работеща през летните месеци по нашето Черноморие, се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели своята гледна точка за проблемите там. От изданието са публикували мнението й без редакторска намеса:
„Здравейте! Напоследък е доста актуална темата, свързана с отлива на туристи.

Дори не зная откъде да започна. От немалко години съм в тази сфера и трябва да ви кажа, че нещата сякаш се въртят в омагьосан кръг.
Родните „бизнесмени“ (неслучайно ги слагам в кавички) сами са си виновни за това положение. Плащат на персонала си толкова мизерни пари, че дори не ми се коментира. 600-800 лева. При положение, че работата е сезонна, което предполага по-високо от средното възнаграждение, защото горе-долу работиш 3 месеца.
Това от своя страна води до огромно текучество – хората напускат дори по средата на сезона, защото вече им е писнало да бъдат мачкани и експлоатирани.
Новите, които ги заместват, съответно нямат нужната подготовка, качеството пада и туристите започват да недоволстват. Стигна се дотам да внасяме работници от Украйна и Молдова, които дори не говорят български.

- Advertisement -

В заведенията картинката също не е особено розова – доста скъпи цени, а обслужването е под всякаква критика – нацупени сервитьорки, които все едно искат да те изгонят от ресторанта, а не да спечелят пари.
Контрастът с Гърция е безкраен – там едва ли не ще ти стане неудобно, че те гледат като писано яйце. А тук – никакво отношение и доста съмнително качество. А накрая сметката – голяма.
Затова не трябва да се учудваме на все по-честите новини за опашки на „Маказа“ и на ГКПП „Кулата“…
Източник: Ретро
За тези, чието детство е преминало на брега на морето, случващото се през последните 10-15 години е много тъжно и мъчителноЗа хората, чието детство е преминало на брега на морето, случващото се през последните 10-15 години …Jul 12 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации