петък, март 29, 2024

Вярвате ли в съдбата: Тези нейни закони трябва да ги знае всеки, който иска да има успех и да бъде щастлив

Най-четени

Вярвате ли в съдбата или сте привърженици на твърдението, че само ние отговаряме за собствените си решения и постъпки? Всъщност, безспорно, ние сме тези, които взимаме решението да пресечем на червено и ако тогава се случи нещо с нас, вината ще бъде наша. Дали, обаче ще е наша, ако пресечем на зелено и претърпим пътен инцидент? Тогава нечие друго грешно решение, ще е наша съдба. Всеки има свои виждания за живота и за съдбата.
Това е поглед към най-важните закони на съдбата? Не е задължително да вярваме в тях, но защо да не се замислим за малко – дали има невидими сили, с които си взаимодействаме:
Закон за създаването
Дори да има съдба и една част от живота ни да е предопределена, не бива да забравяме, че именно този живот не може да се случва, без нашето участие.
Шегите на съдбата: Беше влюбен в приятелката ми, но в крайна сметка аз станах негова съпругаСъдбата обича да си прави шегички с нас. С бъдещия си съпруг се запознахме в социалната мрежа. По он…Aug 18 2019vijti.com

И да помним, че всичко, което ни заобикаля, е пряко свързано с вътрешното ни състояние. Необходимо е да се обградим с това, което искаме наистина да присъства в живота ни. Да бягаме от негативните хора и събития, за да имаме повече позитивни. Да не мислим лошо, за да привличаме повече добри мисли към себе си.
Законът за причината и следствието
Казано по друг начин – добре познатата ни поговорка „каквото посееш, това ще пожънеш“. Нима не ви се е случвало в дните, в които сте най-радостни, да ви се случват още и още хубави неща и обратното? Това, което изпращаме към Вселената, ще получим и като отговор от нея. Ако сме благодарни, усмихнати и добри в мислите и действията си, ще получим същото в замяна.

Закон за свързването
Да не забравяме, че минало, настояще и бъдеще са едно цяло и да сме последователни в действията си. Дори нещо, което трябва да направим, да ни изглежда незначително, трябва да го свършим, защото всичко във Вселената е свързано помежду си. Всяка крачка води до следваща и така до края. Често пропускаме нещо по „стълбичката“ и след това се чудим защо не можем да преминем на по-горно стъпало.
Закон за отговорността
Този закон е изключително важен, за да бъдем наясно с това, което правим. Когато спрем да обвиняваме другите, ще намерим себе си. Трябва да помним, че когато нещо не е наред в живота ни, нещо не е наред в самите нас. Ние сме огледало на това, което ни заобикаля и съответно това, което ни заобикаля, отразява нас.

- Advertisement -

Закон за Смирението
Един от най-важните закони, за да си дадем сметка защо нещо, което не харесваме, постоянно ни съпътства. Да ви се е случвало да се повтарят едни и същи истории в живота ви? Не, не е случайно и не е, защото сте сред каръците на съдбата. Причината е, че отказвате да приемете. Помнете винаги, че онова, което отказвате да приемете, ще продължи да ви съпътства. Ако виждате повече негативи в един човек, бъдете сигурни, че той никога няма да стане по-добър за вас.
Закон за Фокусирането
Захващате ли се с по няколко неща едновременно? Не стигате ли винаги до един и същ извод- че нищо от тези неща не върви, че се проваляте навсякъде? Помнете следното- не можете да мислите за две неща по едно и също време. Не можете да сте еднакво значими и тук, и там.

Да, в живота ни има твърде много задачи и отговорности, но е необходимо да се фокусираме само върху една от тях, а другите да оставим на по-заден план. Защото фокусът върху едно, не позволява да объркваме кое е най-важното. Когато се фокусираме върху духовните ценности, е невъзможно да изпитваме неприязън, алчност или гняв.
Закон за търпението
Без него нищо не се случва. Искаме ли всичко на секундата, нямаме ли нужните сили да го изчакаме, няма и да го случим. За някои неща си има точно определено време, а други просто трябва да бъдат „платени“ с достатъчно време (в което сме били търпеливи и смирени), за да бъдат истински и дълготрайни. Посредствените „радости“ идват и си отиват бързо.
Закон за даването и получаването
Винаги получаваш това, което си дал. Чували ли сте хора, които често се оплакват, че са направили толкова много за някого, а не са получили почти нищо в замяна? Първо- не бива да очакваш нищо в замяна, ако правиш нещо от сърце. И второ- помисли отново какво си дал, за да знаеш какво трябва да вземеш. Истинската стойност на едно нещо се измерва с енергията и намерението, които са вложени в него.

Закон за значимостта
Всеки личен принос е принос към Цялото. Липсата на голям и бляскав принос, не оказва влияние върху цялото, нито го намалява. Само действията, извършени с любов, са значими и дават живот.
Съдба вероятно има, когато говорим за датата, на която ще си отидем от този свят, например или за това дали ни е отредено да имаме деца. Почти всичко останало обаче, е наш избор. Ние избираме дали ще бъдем истински обичани и ценени. Ние сме тези, които определяме какво ще учим и работим, как ще се развиваме. И препятствията по пътя ни отново са свързани с нашите мисли, настроения и виждания за живота. Познавам десетки хора, които ще потвърдят истинността на тази статия, без да си дадат сметка, че те самите не спазват нито един от законите на съдбата. Нужно е да мислим. Повече. За да не обвиняваме за всичко клетата си съдба, която всъщност „творим“ ние.
Източник: Хера
Щастлива новина за много зодии: Началото на август идва с изненадващи подаръци от СъдбатаОвенът е пълен с творчески идеи, гордост в себе си и може би за децата си. Вашата решителност и бизн…Jul 28 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации