четвъртък, март 28, 2024

Вярата променя генетичния код на организма и ви изцелява

Най-четени

Научно доказано е, че човешката вяра може да ни излекува от всяка болест, променяйки нашия генетичен код.
Когато от време на време в медиите се появяват публикации за чудотворното изцеление от смъртоносна болест, по лицата на лекарите и учените, като правило, се появява скептична усмивка. Дори когато става въпрос за неоспорими факти, потвърдени от съвременните методи на изследване, традиционната медицина или ги отхвърля, или се опитва да обясни внезапното възстановяване с грешка в оригиналната диагнозата на пациента.
Въпреки това, американският генетик Брус Липтън твърди, че с помощта на истинската вяра, единствено чрез силата на мисълта, хората наистина могат да се отърват от всякакво заболяване. И в това няма никаква тайна или загадка: изследванията на Липтън са показали, че посоката на умствената настройка може да промяни генетичния код на даден организъм!
След молитва на Кръстова гора: Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастунитеМомченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните, след като са посетили святото място Кр…Sep 10 2019vijti.com

Гените са обект на човешката вяра
С течение на годините, Брус Липтън специализира в областта на генното инженерство, успешно защитава докторска дисертация, и е автор на няколко проучвания. През цялото това време, Липтън, както и много генетици и биохимици предполагат, че човек е един вид био-робот, който живее по предварително задана програма, записана в гените му.
Гените във връзка с тази гледна точка определят почти всичко – особено външния вид, способностите и темперамента, предразположеността към определени заболявания и в крайна сметка животът. Никой не може да промени вашия личен генетичен код, което означава, че можем да приемем само факта, че имате предварително определен характер.
Повратният момент в мнението на д-р Липтън започва в края на 1980-те година, когато прави експерименти върху изучаването на поведението на клетъчната мембрана. Преди в науката се смяташе, че гените са разположени в ядрото на клетката и че е необходимо да се премине през мембраната. Експериментите на Липтън обаче са показали, че външните влияния върху клетката може да повлияят на поведението на гените и дори да доведат до промени в структурата им.

Единственото нещо, което остава да се разбере, е дали е възможно да се направят промени чрез умствените процеси, или с други думи, чрез силата на мисълта – вярата.
“Всъщност, аз не измислям нещо ново“ – казва д-р Липтън. „В продължение на векове, хората са използвали лечение, известно като плацебо ефект – когато на пациента му се предлага неутрално вещество, твърдейки, че това лекарство. В резултат на това вещество в действителност се оказва, че то има лечебен ефект. Но е странно, че науката все още не разполага с обяснение за този феномен.
Моето откритие позволи да се даде обяснение: с помощта на вярата и нейната лечебна сила човек достига до промени в процесите на тялото му, включително на молекулярно ниво. Той може да “изключи” някои гени и да “включи” други, и дори да промени своя генетичен код.

- Advertisement -

След това се замислих за различните случаи на чудотворно изцеление. Лекарите винаги са ги отхвърляли. Но в действителност, дори ако имахме само един такъв случай, той е трябвало да принуди лекарите да признаят неговата поява.
Чудесата са възможни!
Академичната наука е признала мнението на Брус Липтън. Въпреки това, той продължава обучението си, по време на което той твърди, че без никакви лекарства е възможно да повлияе на генетичната система на тялото. Научното направление, за да се проучи въздействието на външните влияния върху генетичния код, е било наречено “епигенетиката”.
И все пак, основните влияния, които могат да променят състоянието на нашето здраве, Липтън смята, че се крият в силата на мисълта – че не са около нас, а вътре в нас.
“Известно е, че двама души могат да имат една и съща генетична предразположеност към рак.” казва Липтън. “Но при единия заболяването се проявява, а при другия – не. Защо? Защото те са живели по различни начини: единият е бил под стрес по-често, отколкото втория; те са имали различно самочувствие, различен начин на мислене.

Днес мога да кажа, че ние сме в състояние да управляваме нашия биологичен характер; ние можем да си помогнем с идеи, вярвания и желанията, които да повлияят на нашите гени“.
Голямата разлика между човека и другите същества в света е именно, че той може да промени тялото си и да се излекува от смъртоносни болести, а дори да се отърве от наследствени заболявания. Ние не трябва да бъдем жертви на генетичния ни код и житейските обстоятелства.
Повярвайте, че можете да се изцелите и ще се излекувате от всяка болест. На пръв поглед, всичко е просто. Но само на пръв поглед…
Когато съзнанието не е достатъчно
Де да беше толкова просто, повечето хора лесно щяха да решат своите здравословни проблеми с помощта на непретенциозно произнасяне на мантри като “мога да се възстановя от тази болест”, “Аз вярвам, че тялото ми е в състояние да лекува себе си”.

Но нищо от това няма да се случи, и както казва Липтън, не може да се случи, ако умствената настройка проникне само в сферата на съзнанието, определящо едва 5% от нашата умствена дейност, без да засяга останалите 95% – подсъзнанието. Казано по-просто, само няколко души от тези, които вярват във възможността за самолечение чрез мозъка си, всъщност наистина вярват в него – и по този начин успяват. На подсъзнателно ниво има хора, които обаче отричат подобна възможност.
По-точно: подсъзнанието на автоматично ниво контролира всички процеси в нашето тяло, и то отхвърля подобна възможност. В същото това време (отново на автоматично ниво) обикновено се ръководим от принципа, че вероятността нещо да се случи с нас свръхестественото, е много по-малка, отколкото по-нататъшното развитие на събитията според най-лошия сценарий.

Според Липтън по този начин нашето подсъзнание започва да се настройва в ранна детска възраст, от раждането, докато навършим шест години, когато най-незначителния случай, умишлена или случайно казана дума от възрастните, наказанията, травмите формират “Опитът на подсъзнанието” и в крайна сметка – на човешката личност. Нещо повече, самата същност на нашата психика е проектирана така, че всичко лошо, което ни се случва, да е депозирано в подсъзнанието много по-лесно, отколкото паметта за приятни и весели събития.
В резултат на това “опита на подсъзнанието” при по-голямата част от хората (в 70%) е “негативен” и само 30% – “положителен”. Така, че наистина, за да се постигне самолечение, е необходимо, най-малко, да се промени това съотношение и да стане с обратен знак. Единственият начин да се прекъсне бариерата, запечатана в подсъзнанието, е като използваме силата на нашата вяра в клетъчните процеси и генетичният код.

“Всичко е възможно за този, който вярва”, пише в Библията.
Вярата е мощна сила, която помита всички препятствия по пътя си!
Повярвайте и ще получите чудо!
Източник: отбаба.нет
Молитва, която може да промени живота: След като прочетете, ще почувствате силата й на мигаНейният ефект е много силен. Резултатите са изненадващи. След като прочетете тази молитва, ще почувс…Sep 10 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации