петък, април 19, 2024

Вълшебства стават: Орхан Мурад прогледна СНИМКА

Най-четени

Все още се случват чудеса. Музикалната легенда Орхан Мурад прогледна. Изпълнителят на Хиляди слънца се сдоби с уникални нови очила, които му позволяват да се движи почти напълно самостоятелно.
Певецът получи уникален подарък–смарт камера за незрящи в комплект с очила, която му бе подарена от самия почетен председател на ДПС–Ахмед Доган.
Говорещите очи бяха връчени на Мурад по време на представянето на листата на движението за евровота от лидера Мустафа Карадайъ.
„Това е мечта! Мечта за незрящите в България, за която само съм чувал. Щастлив съм, че благодарение на г-н Доган притежавам това устройство.
Щерките на родните ни звезди: Малки, но „напомпани“, татуирани и разкрепостениМалки, напомпани, разкрепостени! Такива са масово малките наследници на родните звезди от фолкгилдия…Jan 19 2019vijti.com

Много съм щастлив, че ще мога да се самообслужвам благодарение на него”, развълнувано сподели Мурад, пише България днес.
Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата.
Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22 грама, но благодарение на нея незрящите имат възможност да са напълно самостоятелни. Устройството представлява лека камера, която разчита на глас текст от всякакви повърхности и дори разпознава лица.
„Да сте жив и здрав. Пожелавам ви много успехи. Бъдете себе си и нека дълги години да ни радвате с това, което правите”, обърна се Карадайъ към изпълнителя на Без теб.

Камерата за незрящи се нарича Моето око и е произведена в Израел. Уникалното устройство е адаптирано за българския пазар от миналата година, но е недостъпно за повечето незрящи у нас.
Самият Орхан Мурад разкри, че винаги си е мечтаел да докосне „говорещите очи”, които могат да четат текст на 19 езика, но никога не е вярвал, че един ден би могъл да си го позволи.
Причината е изключително високата му цена – 6000 лв. Устройството работи с батерия, която издържа до 3 часа при постоянна работа, а зареждането става за 40 минути. Много се радваме за Орхан Мурад, който в момента вече изживява своята мечта и му пожелаваме да вижда само хубави неща.

Източник: Марица
Изповед на Сузанита подпали мрежата: Бившият ми посягаше дори на публични места – заради него плачех всеки денОт семейството поискали ограничителна заповед за приятеля на Сузанита Системно пребивана и тормозена…Oct 30 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации