четвъртък, март 28, 2024

Всяка жена има своята закрилница: Коя е вашата древногръцка богиня според месеца, в който сте родени

Най-четени

Януари (Козирог) – Хестия – покровителка на домашното огнище. Така и родените през януари са предани на семействата си и никога не биха ги предали. Отвън изглеждат студени, неконтактни и дори високомерни, но то в защото знаят, че качествата, които притежават не са за всеки. Подобно на Хестия, те биха запазили целомъдрие, докато срещнат истинската и сериозна любов. Много грижовни и всеотдайни са.
Февруари – Хеба – богинята на вечната младост. Тя разлива амброзия и нектар в чашите на боговете. Така и родените през този месец (зодия Водолей), притежават младежка душа, богато въображение и незавяхваща хубост. За тези жени, най-голямата ценност е свободата и неслучайно, в древността, който роб успеел да влезне в храм на Хеба, бивал освободен.
Де тоз късмет: Зодиите, които имат най-голям шанс да спечелят от тототоВсеки обича бързите пари, особено тези, които идват неочаквано от някаква игра или лотария. Обаче ак…Jan 27 2019vijti.com

Март (Риби) – Персефона е вашата покровителка – стройна и красива, дъщерята на Зевс и Деметра. Аполон и Посейдон я искали за жена, ала майка й я скрила. Богът на смъртта Хадес обаче я отвлича и тя става царица на подземния свят. Ала майка й потъва в скръб и животът на Земята започва да загива. За да спаси света, Зевс решава момичето да живее половин година при майка си и половин при съпруга си. Ала Хадес й дава зрънце нар (символ на брачната обвързаност) и Персефона вече не можела без него. И за жената Риби винаги има много кандидати, но един към когото е безкрайно привързана. Емоционална, ранима и чаровна, това е тя.

Април (Овен) – богинята-воин. Мъдра, смела и вдъхновяваща, такава е жената, родена през този първи пролетен месец. Амбициозна и родена лидер, малко са готови да й оспорват това право.
Май – Гея – богинята-майка. Жената Телец – грижовна, обичаща да поддържа уюта и същевременно е нравствено и емоционално силна. Честна, търпелива и справедлива. Изобилието е нейната стихия. Да създава и натрупва, това го умее.
Юни – Ирида – богиня на дъгата, посредник между богове и хора. Дръзнала да налива вода от реката на мъртвите Стикс и с нея да сътворява дъжд. Така и жената Близнаци няма проблем с комуникацията, действа неочаквано и не зачита ограниченията. Защото знае, че само като се отдадеш на приключението, ще стигнеш дъгата!

- Advertisement -

Юли – Селена – меланхоличната богиня на Луната. Жената от зодия Рак може да разчита на нейното покровителство. Тя улеснява раждането, вдъхновява любовта и дарява на жените мекота и нежност. Освен това се свързва с виденията, сънищата и мечтите. Все неща важни за зодия Рак.
Август – разбира се, съпругата на самодържеца Зевс – Хера. Повелителката на бурите и гръмотевиците, тя е властна и изобретателна в битките си. Красива и горда, ала пословична със своята ревност. Така и Лъвиците, макар с добри и щедри сърца, понякога стават жертва на прекомерна ревност.
Септември – Деметра – покровителката на растенията и животните, господарка на сезоните. Деметра дала на хората семена пшеница и ги научила на земеделие. Кротки и трудолюбиви са нейните подопечни – Девите. С естествена, свежа хубост, усърдни и лоялни.

Октомври – Темида и Афродита – богиня на справедливостта, радетел за божествения ред и правосъдието. Зевс винаги се съветвал с нея, защото тя казвала само истината. Така и Везните обичат справедливостта, готови са да защитят високите морални норми и умеят да убеждават околните. Освен това, тяхна покровителка е и най-прекрасната Афродита. Тя ги орисва на женственост и таланта да владеят мъжките сърца.

Ноември – Хеката – богинята на нощта и магиите. Хеката е изобразявана с факел, змия и нож – символи на лунните лъчи, безсмъртието и акушерството. Тя е призвана в онези моменти – раждането и смъртта, за да помага в родилните мъки и да отвежда душите при Хадес.

Жените Скорпион са цариците на нощта и могат да омагьосват с чара си. Те са мистериозни и загадъчни. Но също могат да са жестоки и себични.
Декември – Артемида – богинята на лова е покровител на зодия Стрелец. Дива богиня, преследваща докрай целта си. Такава е и жената Стрелец – тя обича свободата си и ще я брани жестоко. Никой не може да й казва какво да прави, нейната воля е несломима. Обикне ли обаче, няма равна и дори може да се съгласи да създаде семейство.
Петте най-проклети зодии, с които трудно можеш да излезеш на главаИма зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв …Jan 23 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации