петък, април 19, 2024

Всички се чудят как всеки път бера гигантски домати. Просто ползвам един разтвор, който дава този ефект

Най-четени

Правилното наторяване и поливане са едни от най-важните неща за постигане на добър добив от домати. Доматите не обичат засушаване и преовлажняване.
Розови, червени, зелени, жълти, оранжеви и дори лилави, дребни като черешки или едва побиращи се в дланта ни, сочни, меки и ароматни – няма спор, цялото лято е събрано в сладостта на току-що откъснат от градината домат!

И 50 буркана ще са ви малко – най-вкусната туршия от зелени домати. Леко киселка, леко лютичка – върви и на филийка, и на ракийка:Ако обичате леко киселия и леко лютичък вкус, тази туршийка е точно за вас! Ако досега не сте консер…May 28 2020vijti.com

Независимо в какъв цвят, сорт или размер ги предпочитате, нито един летен ден не трябва да минава без домат под някаква форма. Защото освен всичко останало, този плод, маскирал се като зеленчук, носи и страшно много ползи за здравето.
Те са доста полезен зеленчук за хората, съдържат много антиоксиданти и ликопен и са подходящи за профилактика на заболявания на костите и сърдечно-съдовата система при хората. Доматите са богати на витамин С, витамин Е, бета-каротен и минерални вещества – молибден, калий, мед и манган.

- Advertisement -

Ще ви представим приготвянето на специален разтвор за наторяване на домати, с помощта на който градината ви ще бъде отрупана с едри, здравословни домати.
Рецептата е много проста.
В три-литров буркан налейте 2,6-2,7 литра вода без хлор (престояла), добавете 100 грама разтворени в топла вода дрожди и 1/2 чаша захар.
Покрийте с марля и дръжте буркана на топло, като от време на време разклащате съдържанието. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи.
Една чаша от този разтвор се разрежда в 10 литра вода и се напояват растенията, като под всеки храст се сипва по 1 литър от него.
През лятото аз направих три такива подхранвания. В резултат на това получих отлична реколта!

Доматените храсти израснаха силни, по плодовете нямаше изгаряния, растенията лесно понесоха жегите и други неблагоприятни климатични условия.
Но най-голямата изненада беше, че доматите зрееха и ни радваха през целия месец октомври, въпреки дъжда и студените нощи.
И най-важното – никакви вредители!
Имайте едно на ум:
Доматите в супермаркета, освен че могат да съдържат остатъци от пестициди и хербициди, използвани при конвенционалното отглеждане, често се берат неузрели, за да издържат по-дълго при транспортирането и съхранението. За да се предизвика узряването им в правилния момент, се използва изкуствен етиленов газ. Макар по този начин доматите да получават червения си цвят, остават безвкусни и дървени.

За едно лято ги подхранвам така 3 пъти: Доматите се превиват от плод чак до октомври Тази отдавна забравена народна рецепта за подхранване на доматите се оказва супер ефективна. В рез…May 10 2020vijti.com

Източник: За жената

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации