вторник, април 30, 2024

Всеки го има в дома си, а не подозира какви магически свойства притежава

Най-четени

Саксийното растение „Красула“, известно на хората повече като „дървото на живота“, се намира в много домове.
Някои хора смятат, че това цвете носи богатство на семейството. Други пък го използват като лечебно средство. Растението е красиво, заради това се използва и само, за да създава уют в дома.
Ще ви разкажем повече за предимствата и недостатъците на „дървото на живота“, което е известно още като „Дървото на парите“.
Красула има много разновидности. Въпреки това, най-често срещано е като стайно растение.
Внимание: „Дървото на живота“ съдържа арсен в висока концентрация, така че не се препоръчва да се злоупотребява с вътрешния прием на лекарствени препарати на базата на това растение. В случай на предозиране може да получите повръщане, диария и замаяност.
Най-ефикасното кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение расте в изобилие у нас, сега му е времето да се възползватеКопривата е едно истинско природно чудо: най-ефикасното кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно р…May 2 2019vijti.com

Херпес на устните
Изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински пластир.
Ангина, тонзилит
Изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.
Пиелонефрит, цистит
Нарежете 5 листа, залейте ги с 200 ml гореща вода и оставете за 1 час, след което прецедете. Консумирайте 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Артрит, артроза
Вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.
Хемороиди
Oт измити листа изцедете сок и го смесете с малко размекнат вазелин. Полученият мехлем нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се извършва само след дефекация и почистване със студената вода. По време на прилагането на мехлема трябва да се намирате в легнало положение. Процедурата се извършва 2-3 пъти на ден.

- Advertisement -

Ето и какво трябва да знаете, ако искате цветето ви да бъде винаги в блестящ вид:
Температура: Красулата е топлолюбиво растение, което се подразбира и от произхода и. През лятото може да се отглежда и навън, но през зимата се прибира в помещения в които температурата не пада под 10 градуса.
Място и светлина: Дървото на живота е светлолюбиво растение и изисква добра осветеност. Не трябва обаче да се оставя директно под слънчевите лъчи, защото листата му ще променят цвета си към червено и ще загуби от красотата си. Добре му понася разсеяната слънчева светлина. Ако е на прекалено слънчево място, то през летните жеги е наложително да му осигурим засенчване.

Може да се отглежда и на сянка, но ако решим да го преместим на по-светло място, то това трябва да става постепенно. Не обича резките промени в мястото и условията на отглеждане. През месец май може да бъде изнесено постепенно на открито.
Поливане: Дървото на живота има месести листа и задържа вода в тях, както и в корените и стеблото. По тази причина не трябва да се преполива. То издържа на засушаване, но не и на системно преполиване, при което може да започне да губи листата си и в крайна сметка да загине. През лятото се полива 1-2 пъти седмично в зависимост от температурата и местоположението му, като преди следващото поливане е добре почвата да засъхне.
Остатъчната вода в подложката е добре да се изхвърли, за да не се стигне до загниване на корените.

През зимата се полива много пестеливо 1 път месечно, като при отглеждане в по-хладни помещения с температура близка до минималната допустима, поливането почти се преустановява. Не обича прекалено висока въздушна влажност, но като цяло няма проблем с нея. Не бива разбира се да оставяме растението прекалено дълго без вода, защото колкото и да е издържливо, това също може да доведе до окапване на листенцата му.
Източник: zdrave.to
Чесън и вода бори куп болести: От високо кръвно до болни стави и кръвни съсирециПисали сме много статии относно полезните свойства на чесъна- това е ясно на всички вече, но днес ще…Sep 11 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации