четвъртък, март 28, 2024

Вкусно, та дрънка: Ароматни картофи със сочен пълнеж от кайма

Най-четени

Уважаеми кулинари, ето една нова идея за вкусно ястие с картофи.
Искам да споделя с вас много интересна рецепта за приготвяне на картофи. Тези картофи са с елегантен външен вид и така съвършени, че идеално подхождат както за празничната трапеза, така и за семейния обяд.
Картофите стават изключително ароматни, с нежен вкус, а отвътре – със сочен пълнеж от кайма. Невероятна вкусотия! А за оригиналност получават: 5 точки. Нека да ги приготвим заедно.
Македонски сач със свинско на огън: Влюбвате се на мига в това безбожно вкусно ястиеНеобходими продукти: свинско месо – 500 г /пилешко, или и от двата вида месо/ наденица – 100 г макед…Mar 31 2019vijti.com

Необходими продукти:
големи картофи – 7 броя
тлъсто говеждо месо (или агнешко) – 200-300 грама
копър и магданоз – няколко стръка
слънчогледово олио – 3 супени лъжици
сол, червен пипер – на вкус

три скилидки чесън
Рецептата стъпка по стъпка:
1. Картофите за това ястие е най-добре да се изберат по-едри, с продълговата правилна форма и приблизително с еднакъв размер.
2. Картофите се обелват, измиват се много добре и се изрязва вътрешността им. За да могат картофите да стоят в изправено положение е необходимо малко да се отреже дъното им. След това отгоре се отрязва капаче, а средата внимателно се издълбава с помощта на нож. По този начин се получава празен картоф, готов за пълнене с кайма.

- Advertisement -

3. За да не потъмнеят така приготвените картофи е необходимо да се поставят в дълбок съд, пълен с вода, която напълно ги покрива.
4. Съвет: Не изхвърляйте останалата част от вътрешността на картофите. Тя може да бъде смелена в блендер и да направите от нея вкусни палачинки.
5. Говеждото месо се нарязва с нож, възможно най-фино. За да стане плънката сочна, а картофите да не бъдат сухи, месото трябва да се избере по-тлъсто. Ако желаете, можете да използвате агнешко.
6. Също така ситно се нарязват копъра и магданоза.

7. Нарязаните зелени подправки се добяват към месото в купата.
8. Добавя си и нарязания на ситно чесън (или смачкан с пресата), сол на вкус, червения пипер (не повече от половин чаена лъжичка) и всичко си разбърква добре с ръка.
9. Вземете тенджера или дълбок тиган и сипете слънчогледово олио и гореща вода (така, че нивото на водата да е 1,5-2 см от дъното).
10. Всеки картоф се пълни с плънката от ситно нарязано месо, затваря се с капачето и се слага в тенджерата.

11. Тенджерата се затваря с капака и се поставя на бавен огън.
12. Съвет: За да станат картофите с месо по карачаевски по-ароматни и по-добре да се усеща миризмата на чесън, можете да добавите още 2-3 скилидки чесън в тенджерата.
13. Сварете картофите до готовност. За да проверите готовността на картофите, е необходимо внимателно да ги прободете с нож, ако са меки – това означава, че са готови. Обикновено времето, необходимо за приготвянето им е 25-30 минути.
14. Готвите картофи по карачаевси с месо и чесън се поставят в чиния, заливат се със соса и ако е необходимо, се поръсват със свежи подправки.
Вкусните картофи се сервират горещи: Получава се много красиво и засищащо ястие. Към картофите може да направите салата от пресни зеленчуци. Аз съм сигурна, че семейството ви ще оцени този начин на приготвяне.
Източник: otbaba
Голеник – традиционно родопско ястие, което се услажда и на големи, и на малкиДнес ще ви предложим рецептата за едно традиционно ястие от родопската кухня. Нейните най-популярни …Feb 28 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации