петък, април 19, 2024

Има си причини за неприятната старческа миризма, но има начин да се справите ефективно с проблема

Най-четени

През годините за човек е по-трудно не само да се справя с ежедневните задължения, но и да следи собственото си тяло. Започва да функционира по-зле: старите рани се влошават, ставите се изтриват, метаболизмът се забавя.
В допълнение към визуалните промени, стареенето на тялото се забелязва и със специфичната миризма, която може да не бъде усетена от самия човек, но е неприятна за другите. И ако, с редовна хигиена , телесната миризма на човек е слаба, кисело-сладка, тогава един неподдържащ добра хигиена старец може да мирише доста по-зле.
Неприятна миризма на тялото
Старческата миризма обикновено се появява при хора на възраст 70-75 години и нараства с възрастта.
Винаги съм се питала защо ние, българите, дето уж не сме лоши хора, подхождаме един към друг първо с лошотията сиПрибирам се в България в последния ден на ноември. Самолетът каца в два часа сутринта, отгоре летище…Dec 4 2018vijti.com

Една от причините, поради която се появява, според японски учени е ​​химичното вещество 2-ноненал, чиято концентрация при възрастните хора се увеличава поне 3 пъти. 2-ноненалът е продукт на разграждане на ненаситени мастни киселини в кожата и е невъзможно да се повлияе на този естествен процес.
При по-възрастните хора зависи и от чистотата на тялото и дрехите, тъй като се получава неприятна смесена миризма на пот и други секрети на тялото. Освен това, в напреднала възраст проблемите на стомашно-чревния тракт се влошават, прогресират заболявания на зъбите и венците, което само засилва неприятния ефект.
Когато тази миризма стане твърде забележима, става невъзможно да останем близо до съответния човек.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМА

- Advertisement -

Почистване на дома
Неутрализирайте нежеланата миризма чрез редовно мокро почистване с дезодориращи вещества. Въпреки че такава мярка помага само за известно време, едва ли е възможно някой да почиства всеки ден. Все пак, седмично почистване трябва да се направи.
Неутрализатор на миризмата
Можете да използвате и домашни дезодоранти, както и продукти за миене на подове или съдове, ароматни масла и дори лимонов сок. Възможно е да се придаде на къщата приятна миризма, като се използват сух пелин, листа женшен или евкалиптови листове.

Пране
Редовното миене на дрехите ще ви спаси от постоянна неприятна миризма. Но при използване на ароматни детергенти трябва да се вземат предвид възможните противопоказания (алергии, астма). В допълнение, по-възрастните хора могат да сбъркат мръсните дрехи с чисти поради невнимание или разсеяност. Трябва да следите за това.
В напреднала възраст е трудно човек да е активен, защото на 70-годишна възраст тялото се износва. Затова на възрастните мъже е трудно да изпълняват дори елементарни хигиенни процедури. Поради това им е трудно както физически, така и морално. Следователно всяка помощ трябва да е правилна, без да засяга суетата на човека.

Забележки и хокания са напълно неправилни. Само ако изпитваме това на собствен гръб и сме в напреднала възраст, ще може да разберем и почувстваме колко е трудно. По-добре е да се уверите, че вашият близък възрастен човек винаги разполага с необходимите хигиенни продукти.

Важно е да се отбележи, че къпането в напреднала възраст често се превръща в изтезание поради суха кожа. Затова трябва да се използвате течен сапун и по-добър pH-неутрален крем за душ. Според лекарите старите хора трябва да се мият на всеки 2-3 дни. Трябва да се спазва и редовна смяна на спалното бельо.

В жилището на възрастен човек са необходими източници на приятен аромат: букет от цветя, ароматизирани свещи. Те не само ще скрият неприятна миризма, но и ще дадат приятни емоции. По-добре е да купувате ароматизатори за въздух с аромат на билки, дървета, чай или цитруси. Тогава миризмата на старост на тялото ще бъде почти неуловима.
Източник: Zdrave.to
Рецептата, която ни завеща учителят Петър Дънов с жълт кантарион и зехтин, е помогнала на много хораЖълтият кантарион е растение, което е адски полезно. То може да помогне в борбата с редица болежки, …Dec 3 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации