четвъртък, март 28, 2024

Васил Божков: Борисов и Горанов ме принудиха да подпиша договор за 240 000 000 лв с Кирил Домусчиев за реклама в Нова тв

Най-четени

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има 11 обвинения и се намира в Обединените арабски емирства, публикува в понеделник сутрин втора част от сигнала си (както той го представя). В него е включен бизнесменът Кирил Домусчиев, заради „Нова телевизия“ и гаранции за десетгодишен договор за реклама на стойност 200 млн. лева. А Божков твърди, че премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са оказали натиск за тази сделка. Срещу нея е обещан „пълен съпорт в комисията по хазарта с цел урегулиране на бизнеса и спазване на законите“, пише dnevnik.bg.

Божков: Борисов и Горанов ме натиснаха да рекламирам при ДомусчиевВасил Божков твърди, че е бил накаран да подпише рекламодателски договор с Кирил Домусчиев за Нова т…May 18 2020vijti.com

Паметна записка за 200 млн. лева

- Advertisement -

Божков разпространи снимка на бележка, за която посочва, че е паметна записка от среща, проведена в кабинета на председателя на КРИБ и собственик на „Лудогорец“ и „Нова тв“ Кирил Домусчиев на 10 юли 2019 г.

Според Божков тя е била осъществена „под натиска на премиера Борисов и министър Горанов“. В обяснение към снимката Божков обяснява, че почеркът е негов, а подписите – на Кирил Домусчиев и отново на Божков.

Кирил Домусчиев засега не отговаря на мобилния си телефон.

„По-късно, на 1 август 2019 г., част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС“, обяснява Божков.

„Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа“, твърди още Васил Божков.

В паметната записка се посочват и числа. Първото е 20 000 000 лв. (без ДДС) за договор за реклама – 10-годишен с три години предизвестие за прекратяване.

„Ако „Нова тв“ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в „Нова тв“ или в „Лудогорец“, е записал още Божков.

„Пълен съпорт“

Записано е и „пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта с цел урегулиране бизнеса и спазване законите“.

Кирил и Георги Домусчиеви купиха „Нова тв“ в началото на 2019 г. Това стана, след като договорът за продажбата й на най-богатия чех Петр Келнер се провали предишната година, след като Комисията за защита на конкуренцията не одобри сделката със спорни аргументи. Келнер е собственик на „Теленор“ и купи преди три месеца компанията, която притежава Би Ти Ви – сделката е в процес на финализиране.

Тази част от сигнала, както я представя обвиняемият бизнесмен, идва след първата – две снимки на съобщения, разменяни с Владислав Горанов, които показваха как финансовият министър е давал указания към „девойката“ и „Сашо“, които Божков посочи като двама предишни председатели на комисията по хазарта – Мария Филипова и Александър Георгиев. Горанов отказа да коментира.

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че не си „причинил“ да ги чете, но прокуратурата няма да ги проверява, а премиерът Бойко Борисов след него заяви, че не виждал нищо лошо в тези разговори и тогава Божков не бил обвиняем.

 



Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България – Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция „Една Жена Каза“. Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата „Ковид 19“ им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 PETEL.BG

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации