понеделник, май 20, 2024

Бързо махнете всички магнити от хладилника, преди да е станало късно

Най-четени

Много домакини се опитват да разчупят кухненския интериор с ярки аксесоари и декоративни елементи. Някои окачват закачливи завеси на прозорците, други си правят истинска оранжерия от стайни цветя на перваза на прозореца, а трети кичат хладилника си с магнити с различни форми и цветове.

И ако уместността и ползите от пердетата и стайните растения са извън съмнение, въпросът добре ли е по хладилника да се слагат магнити тревожи все повече хора.

Някои твърдят, че това е доста опасно, тъй като те могат да привлекат отрицателна енергия или да причинят неизправност на уреда.

- Advertisement -

Наистина ли е така и какво казва науката по въпроса? 

Магнитите имат магнитно поле, което привлича метални предмети. Повечето съвременни хладилници са направени от пластмасови или стъклени части, които не попадат под влиянието на магнитното поле. Т.е. окачването на магнити по хладилника не води до никакви негативни последици за неговите механизми.

Някои хора твърдят, че магнитите на хладилника могат да нарушат електромагнитните полета и да причинят неизправност на други електронни устройства.

Съвременните хладилници обаче са оборудвани със силни магнитни системи за сигурно затваряне на вратата, а малките магнити, които обикновено използваме, не могат да повлияят значително на електромагнитните полета в обкръжаващата следа.

Защо не трябва да слагате магнити на хладилник в къща, където има хора със сърдечни заболявания?

Магнитите представляват несъществена опасност за хората с пейсмейкъри и сърдечни дефибрилатори. Само аксесоарите от бор или желязна сплав влияят на работата на тези устройствата.

Някои научни изследвания показват, че ако има магнити в радиус от три сантиметра от пейсмейкър или сърдечен дефибрилатор, устройството започва да реагира. Но това е по-скоро препоръка да бъдете внимателни, а не призив да премахнете всички магнити от хладилника.

Защо магнитите не трябва да са с изображения на хора или животни?

Експертите по Фън шуй препоръчват на хладилника да се поставят магнити, изобразяващи плодове и сандвичи, т.е. под формата на ястия и храна.

Те твърдят, че такъв декор ще запълни съдържанието на хладилника с положителна енергия, а храната ще донесе още повече ползи за организма.

Ако върху вратата на уреда са поставени изображения на зли хора или животни, тогава продуктите могат да възприемат тяхната лоша енергия. Тогава храненето няма да донесе никакво удоволствие.

Защо не трябва да окачвате магнити на хладилника: суеверия и вярвания

Много от забраните, свързвани с окачването на магнити по хладилника, водят началото си от народните вярвания. Смята се например, че магнитите привличат отрицателна енергия или могат да донесат лош късмет в дома.

Според поверията, може да докарате неприятности както на себе си, така и на семейството, ако окачите магнит със снимката си на хладилника.

Науката обаче не потвърждава съществуването на подобни ефекти и тези вярвания имат повече общо с културните и религиозни традиции, отколкото с действителните ефекти на магнитите.

Между другото, магнитите могат да бъдат не само безопасни, но и много полезни. Те могат да се използват за прикачване на бележки, списъци за пазаруване, снимки и други важни напомняния. Освен това помагат да сме организирани и да създадем уютна атмосфера в кухнята. /jenata.blitz.bg

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации