петък, април 26, 2024

Божията майка излекува момиче с болно сърце

Най-четени

Свидетелство за чудотворно излекуване на дете разказва „Монитор“. По традиция на втория ден на Великден над Бачково с литийно шествие се изнася иконата на Богородица. „Чудотворната икона на Света Богородица спаси моята внучка Яница, която оздравя напълно. Лекарите я държаха 3-4 часа на операционната маса, за да преценят, че детето е напълно здраво и няма нужда от хирургична интервенция“, разказа Янка Русева от старозагорския град Раднево.

Богородица извършила велико чудо на 24 октомвриНа 24 октомври Пресвета Богородица извършила велико чудо. Затова до днес вярващите продължаваме да о…Oct 24 2019vijti.com

На втория ден на Великден тя и вече порасналата й внучка Яница за поредна година бяха в Бачковския манастир, за да се помолят отново и да благодарят за стореното чудо на Божията майка. Янка и до днес вярва, че именно Света Богородица навремето ги е спасила от тежката болест.

- Advertisement -

Преди около 10 години 6-годишното момиченце имало проблеми със сърцето. След многобройни изследвания докторите преценили, че детето има спешна нужда от поставяне на стентове на сърцето. „Преди операцията заедно с Яница бяхме тук и се помолихме пред иконата на Света Богородица. Помолихме се само за здраве. Да се оправи детето и да няма никога повече проблеми със сърчицето”, разказа Янка Русева. След това семейството заминало за София, където трябвало да бъде направена операцията. Ле­­ка­рите упоили момиченцето и то вече било на операционната маса, но операция така и не била извършена, разказа още бабата.

„Когато я сложили на операционната маса, я държали под упойка 3-4 часа, а когато я изкараха, нямаше никакви стентове. Тогава доц. Арнаудов от Трета градска болница ни каза, че това му се случва за първи път в живота. Обясни ни, че докато детето е било под упойка, артериалното й налягане е било напълно нормално. Затова не се е наложило да се оперира детето. Оттогава внучка ми е напълно здрава”, говори Янка Русева. Внучка й Яница, която е кръстена на баба си, казва, че не помни почти нищо от случилото се преди 10 години. „Помня само, че бяхме тук при иконата в Бачковския манастир и се помолихме за здравето ми. Друго не си спомням, но вече толкова години съм жива и здрава”, се смее тийнейджърката.

„Не идвам за първа година. Вярвам в силата на иконата. За здраве се моля. Господ здраве да ни дава”, казва и Спаска Миланова. На опашката пред храма са и Гюрга Вълчева от Пловдив и двамата й внуци. Жената обяснява, че се е обърнала към вярата преди 13 г., когато открили тумор на костта на 5-годишния й тогава внук Петър. Той е вече младеж на 18 г. и е напълно излекуван. „Здра­вословният проблем на внучето ме обърна към вярата. После чух за иконата и започнахме да идваме. Оттогава всяка година сме тук и участваме в литийното шествие. Тази година, понеже много ме болят краката, мислех да не идвам, но Петър ми се обади и сме тук отново. Навремето намерихме подходящия лекар и детето се излекува, но и лекарите са Божи чеда”, казва Гюрга.

До Петър е и първата му братовчедка Александра Вълчева, на 11 г. Тя също има своя разказ за чудотворната икона. Преди време Алекс и семейството й живеели в Канада. Момиченцето много искало да има братче и баба й я довела да се помоли пред лика на Божията майка. „Сега вече се върнаха окончателно в България, но тогава ни бяха на гости. И детето ми каза: „Бабо, аз се помолих да си имам братче и то се случи”, разказва Гюрга. Бебето обаче се родило с алергия към млечните продукти и вчера 11-годишната кака отправи молитва към Света Богородица да излекува малкото й братче.

„Стотици вярващи са намерили изцеление за проблемите си с искрена молитва пред иконата. Един­ственото условие е да влизат с чисти сърца в църквата и да нямат скрити помисли”, твърдят монасите от Бач­ковската света обител.

За друг пример на чудодейно изцеряване на болна от рак жена разказа вчера отец Михаил от манастира. „Жена беше болна от рак и дойде тук със сълзи на очи, защото вече имаше разсейки в тялото си. Беше дошла със своите близки, които ме призоваха да се моля”, обясни монахът. Всички отишли в местността Клувията, където иконата е била открита, и се молили за здравето на болната. Когато отишла в болницата за операция, лекарите установили, че туморните разсейки са изчезнали.
Обителта влиза в социалните мрежи

Светата обител над село Бачково ще има свой сайт и страници във Фейсбук и Туитър. Това обя­­ви вчера временният игумен на манастира отец Симон. Той уточни, че идеята е всеки мирянин да има достъп по интернет до богатата манастирска биб­лиотека. Всички старопечатни евангелия и ценни ръкописи ще бъдат дигитализирани и качени в сайта на манастира, зая­ви отец Симон. По думите му предстои да се ремонтира и църквата към манастира, която се нуждае от поп­равка на покрива и реставрация на ценните стенописи и икони. Новият игумен на Бач­ковската обител има идея да бъде издадена и книга за чудесата, извършени от иконата на Божията майка.

Носят иконата на ръце 6 километра на ръце до Клувията. Над 6 км в едната посока вървят миряните към местността Клувията над Бачковския манастир, където е намерена светата икона. Те се редуват в носенето на ръце на лика на Божията майка, като се вярва, че всеки, носил иконата, през годината ще бъде здрав и ще има късмет и благоденствие в делата си. Затова тези, които са по-слаби и не могат да участват в носенето, се опитват да я докоснат и да измолят здраве за себе си и близките си. „Три казана с агнешки курбан, което е над 150 кг, сме приготвили за над 1000 вярващи. Някои хора минават и по три пъти и пак курбанът стига за всички”, казват от манастирската кухня. Преди обаче курбанът да бъде раздаден, монасите правят водосвет за здраве в местността Клувията.

В България е най-високата статуя на БогородицаЗнаете ли, че най-високата статуя на Дева Мария с младенеца се намира в България?   Монументът „Свет…Nov 1 2019vijti.com

Изтоюник:здрашница.ком

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации