събота, април 20, 2024

Бабина рецепта за здраво сърце: Майка ми цял живот го пие и никога не е имала сърдечни проблеми

Най-четени

Здравословни храни и правилното хранене са важни, за да поддържате здрави кръвоносните си съдове и сърцето. Рецептата ще ви донесе допълнителни ползи. Какво ви е необходимо за рецептата?
– 8 супени лъжици сушен розмарин (натрошен);
– 3 лимона;
– 2 чаени лъжички течна стевия;
– 2 литра вода.
Светило в кардиологията преобърна медицината с този неочакван съвет: Яжте повече сол за здраво сърцеИзтъкнат кардиолог излезе с нова революционна теория, която разбива на пух и прах досегашните схваща…Jan 31 2019vijti.com

Начин на приготвяне:
Сипете водата в тенджера и добавете натрошения розмарин.
Необходимо е да къкри на слаб огън около 1 час, докато течността стане 1 литър. След това добавете стевията и лимоните, които предварително са обелени и нарязани на парчета.
Оставете да къкри още 30 минути. Консумирайте по една супена лъжица от тази смес три пъти на ден.
Съхранявайте в буркан с капачка на тъмно и хладно място – примерно в кухненски шкаф, който е далеч от отоплителните уреди.

Вижте и кои са здравословните храни за сърцето:
1.
Рибата – универсален лек за сърцето
Най-добрият начин за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания е да се яде риба, особено мазна риба, съдържаща мастни киселини като омега-3.
Съществуват надеждни доказателства, че рибата има способността да предотврати и лекува сърдечно-съдови заболявания. Едно известно холандско изследване е установило, че приемът на 30 грама риба на ден или няколко хранения на седмица намаляват риска от сърдечен удар с една трета.

- Advertisement -

2. Плодове и зеленчуци
Ябълките биха могли да помогнат за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Те съдържат кверцетин, който действа като естествен агент срещу възпалениятае. Съдържат много витамини и фибри. Най-здравословната комбинация е да ядете ябълки с шепа бадеми или орехи.
Добре е да се консумира авокадо, защото помага за повишаване нивото на добрия HDL холестерол в тялото и намаляване нивото на лошия LDL.
Зелените листни зеленчуци и магданоз са богати на витамин Е и фолиева киселина, което допринася за здравата кръвоносна система. Най-добри са в прясно състояние, но може и замразени.

3. Овесената каша съдържа фитоестрогени и фибри, които поддържат храносмилателната система здрава. Овесена каша е задължително хранене при сърдечно лечение. Можете да добавите към нея различни парченца плодове.
4. Зехтинът е пълен с мононенаситени мазнини. Той може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Вие е необходимо да използвате зехтин и студено пресовано нерафинирано масло за салатите, които консумирате.
Не забравяйте, че е нужно да се движите повече или да ходите на фитнес, плуване или да си купите спортни уреди за упражнения у дома. Физическата активност, придружена от здравословно хранене ще защити сърцето ви и ще ви даде дълъг живот в добро здраве!
Източник: lekuvai.bg
Тайната рецепта на Тодор Живков за здраво сърце и потентност, завещана от билкаря Борис НиколовИзвестният петрички лечител и билкар Борис Николов отдавна не е между нас, но заветите и рецептите м…Dec 17 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации