събота, април 20, 2024

Апетитни предястия с царевица за вашата трапеза

Най-четени

Царевицата е сред най-обичаните летни зеленчуци и дори само сварена, тя е същински деликатес. С нейно участие обаче могат да се приготвят редица бързи, лесни, но и много ефектни ястия. Най-хубавото ѝ преимущество пред останалите зърнени храни е, че не съдържа глутен, а в същото време е много богата на витамини С и Е, които са мощни антиоксиданти, борещи се със стареенето и различни заболявания.
Студена супа
ПРОДУКТИ: 4 с. л. зехтин (+ за намазване), 1 глава лук, 6 кочана млечна царевица, 1 зелена люта чушка, 1–2 с. л. домашна зеленчукова подправка, 1 ч. л. кимион, 1 ч. л. кориандър, 200 мл животинска сметана.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Царевицата се намазва с 2 с. л. зехтин и се запича на грил тиган или на плоча.
3 тиквички, 3 яйца, 1 домат: Само за 20 минутки става перфектното ястие, изтрепваме се за последната хапкаТиквичките са вкусен и здравословен продукт, който през лятото е достъпен за всеки бюджет. Опитайте …Jul 16 2019vijti.com

След това зърната се отделят. Лукът и чушката се наситняват и се запържват в останалия зехтин. Добавят се царевичните зърна и се овкусява с кимиона, кориандъра и зеленчуковата подправка. Наливат се около 800 мл вода и се готви, докато зеленчуците омекнат. Супата се пасира и се прецежда. Добавя се сметаната, кипва се и се охлажда.
Печена с бекон
ПРОДУКТИ: 4 кочана царевица, 200 г пушен бекон (на ленти), 2 с. л. горчица, 100 г заквасена сметана, 1 скилидка чесън, сол на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Кочаните царевица се обелват, а листата им се сплитат. Горчицата се смесва със заквасената сметана, стритият на паста чесън и сол на вкус. Четири кочана се намазват с тази смес и се увиват плътно в ленти бекон. Пекат се на грил, докато беконът стане хрупкав.

Палачинки със салца
ПРОДУКТИ: 3 кочана царевица (350 г царевични зърна), 150 г брашно, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 печена червена чушка, 1 ч. л. бакпулвер, 1/2 ч. л. пушен червен пипер (лют), сол и черен пипер на вкус, олио за пържене. За салцата: 1 розов домат, 1 малка глава червен лук, 1 скилидка чесън, 1 люта чушка, 1/2 връзка магданоз, 1/2 лимон, 1/2 ч. л. кимион, сол на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Брашното се смесва с бакпулвера, лютия пушен червен пипер и сол. Налива се прясното мляко, чукват се яйцата и сместа се разбива до хомогенизиране. Зърната царевица се отделят от кочана с помощта на нож. Печената чушка се накълцва. Царевицата и чушката се прибавят в тестото, овкусява се с черен пипер и се разбърква. В тиган се налива олио, колкото да покрие дъното, и се оставя да се загрее.

- Advertisement -

С лъжица се гребва от сместа, слага се в тигана, като се оформят малки кръгли палачинки. Пържат се по 2–3 минути от всяка страна. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Доматът, чесънът, лютата чушка, червеният лук и магданозът се накълцват. Овкусяват се със сол, кимиона, лимоновия сок и по желание – с малко олио. Палачинките се поднасят с доматената салца.
Банички
ПРОДУКТИ: 2 листа бутертесто (тънки), 80 г крема сирене, 30 г сирене „Пекорино“, 1 щипка индийско орехче, сол на вкус, 1 царевица.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Царевицата се сварява и отцежда. Разбърква се с крема сиренето и настърганото сирене „Пекорино“. Овкусява се с индийското орехче и сол и отново се разбърква. От тестото се изрязват триъгълници – по два за една баничка. Плънката се разпределя в средата на триъгълниците. Притискат се по краищата, за да се залепят добре. Пекат се около 12 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Източник: Ретро
Македонски сач със свинско на огън: Влюбвате се на мига в това безбожно вкусно ястиеНеобходими продукти: свинско месо – 500 г /пилешко, или и от двата вида месо/ наденица – 100 г макед…Mar 31 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации