петък, април 19, 2024

Алекс Сърчаджиева: Ако не бях станала актриса, сега сигурно щях да съм бизнес дама

Най-четени

От нея искам единствено да стане достоен човек, казва актрисата
Родена в София. Трето поколение актриса.
Когато е на 17 г., влиза в екипа на музикалното предаване по БНТ “Мело ТВмания” и тук проличава талантът й на водеща
Завършва НАТФИЗ през 2006 г. в класа на проф. Здравко Митков
На 1 септември 2006 г. е назначена на щат в театър “Българска армия”. Играе в различни пиеси
От 2014 г. е в трупата на Сатиричния театър
Алекс Сърчаджиева 7 месеца след смъртта на Ласкин: Времето не лекува, става по-трудноАлекс Сърчаджиева изгуби бащата на дъщеря си и това е за цял живот. Загубата е тежка и непреодолима,…Jul 27 2019vijti.com

Снимала се е в много филми
Има дъщеря София. Съпругът й Иван Ласкин почина на 6 януари 2019 г.
– Алекс, защо и как продуцентите на “Игри на волята” избраха вас за водеща?
– Е как защо, защото само аз мога да се справя с тази задача (Смее се). Ако трябва да съм сериозна, не знам защо. И аз се изненадах, когато ме извикаха да говорим за предаването и ми показаха кадри от световните издания. Сега спокойно мога да кажа, че съм им изключително благодарна за шанса, защото това наистина е уникално приключение за всички нас.

Актрисата, гримирана за ролята й в „Игри на волята“

– Според първоначална информация в медиите трябваше да водите заедно с Азис. Защо отпадна той?
– Доколкото знам, предаването има само един водещ. Кои са били другите варианти, наистина не знам, това трябва да питате продуцентите.
– Защо толкова често ви канят за водеща на най-различни телевизионни предавания и всевъзможни тържества?
– Най-много ме канят на тържества, това е факт. (Смее се.) Не смятам, че водя много предавания, след VIP Brother това ми е второто.
– Ето отговора на Ники Кънчев на този въпрос:

- Advertisement -

“Алекс има вродените качества да отиграва ситуации – по комедиен или пародиен начин според ситуацията. Реактивна е и умее да влиза в бърз контакт с публиката, независимо каква е аудиторията. Каквито и житейски проблеми да има, тя бързо влиза в роля и застава пред многобройните зрители на “Биг Брадър” усмихната и изглеждаща щастлива…” Съгласна ли сте с него?
– Ники е школа. Много съм научила от него през годините и му благодаря за думите. Винаги ми е помагал, давал е съвети и когато сме заедно, винаги съм суперспокойна, защото знам, че дори нещо да се обърка, той е до мен и веднага ще излезе от ситуация.
– Какви са първите ви впечатления за телевизионното състезание няколко дни след началото на снимките?
– С една дума – приключение. Имаме страхотни 24 участници, които се впускат в нещо незабравимо. Искам да поздравя специално кастинг екипа на шоуто, защото без правилния кастинг едно такова предаване няма как да се случи
Освен това снимаме в Странджа – природен парк, който крие древни мистерии, легенди и тайни. Тук има една особена енергия, вибрации сякаш от другаде. Красотата на нашето Черноморие е неописуема, но и силно въздействаща. Съзидателна. Дори лековита.


Алекс на фона на морето, недалеч от мястото, където си снима състезанието.

– Можете ли да разкажете накратко какво представлява “Игри на волята”? Какви се целите на участниците в тези игри?
– “Игри на волята” е предизвикателство за ума, тялото и характера. Участниците ни са готови да тестват предела на собствените си възможности, напълно загърбили познатия им живот. Те са разделени на три отбора, които всеки ден минават през най-различни изпитания, от които зависи начинът им на живот.
Разбира се, най-голямото и важно е къде и как ще живеят, защото единият отбор живее в луксозна къща с басейн, в която има изобилие от храна и напитки, дори прислуга, която да се грижи за него.

Вторият живее в рибарска колиба и има покрив над главата си, но ще трябва да се научи да лови риба, за да се изхранва. Имаме страхотни рибари, които ще въведат участниците ни в тънкостите на риболова, така че след края на шоуто някой може да си тръгне със занаят оттук.
Третият отбор живее буквално под звездите, на безлюден плаж, където няма нищо за ядене. През деня е адска жега, а вечер става студено.
Както се досещате, всичко това ще влияе на това как отборите ще се справят с всекидневните битки, в които ще трябва да влизат, и дали луксът всъщност няма да ги разглези, а плажа мотивира, ще трябва да видим.
За мен също така е изключително интересно да наблюдавам стратегиите на всеки един, защото те са разделени на отбори, но в крайна сметка всички са конкуренти и накрая ще остане само един, който ще си тръгне с голямата награда от 200 000 лева.

– Колко са жените и колко – мъжете? Има ли известни личностиа сред тях?
– 12 на 12 са мъжете и жените. Не, няма известни. Имаме обикновени хора, с необикновени възможности, които зрителите ще видят през месец септември.
– Защо избрахте да снимате състезанието в България, а не в някое екзотично кътче на света?
– Този формат можеше да се снима на много места по света като Мароко или Куба например, но ние избрахме България.
Приемам я за най-красивата страна в региона, с толкова непознати кътчета, с които трябва да се гордеем. Има магия, която искаме да споделим с всеки българин. Не е случайно, че сме в Странджа – земя, с която корените ни са дълбоко свързани. И в участниците ще видим качествата, с които нацията ни се отличава – силен дух, издръжливост и, разбира се, обич към историята и вековните традиции.

– От колко души е снимачният екип на предаването?
– Снимаме на близо 10 локации, екипът е от 130 човека, като освен това снимаме с 13 камери Наистина впечатляваща продукция като идея, реализация и мащаб.

С майка си – актрисата Пепа Николова

– Вас ви отгледа сама майка ви – актрисата Пепа Николова, сега вие сама гледате дъщеря си София. Кои майчини уроци използвате най-много в отношенията си с нея?
– Всички. Това, което съм успяла да стана е благодарение на майка ми. За София искам единствено да стане достоен човек.
– Знам, че София е много добра ученичка, защото е в училище, където работи съпругата ми. Кои са най-трудните въпроси, които ви задава София?
– Въпросите по математика за 3-и клас са ми най-трудни. (Смее се.). Опитвам се да говоря спокойно с дъщеря ми и гледам да не отговарям директно на въпросите и, а да я уча сама да търси отговорите, да мисли и да има мнение и позиция.
– Кой се грижи сега за нея, докато снимате “Игри на волята”?
– София е с мен и се забавлява с екипа, който и обръща много внимание…

– Вашият прадядо по бащина линия се казва Йосиф Фаденхехт, юрист и политик. А “фаденхехт” означава “конец за щука”. В живота налагаше ли се понякога да бъдете щука?
– Честно казано, не знам какво е да си щука. “Игри на волята” ме срещна тук със страхотни рибари, които ни разказват истории, за които често си мисля, че са измислени.
Виждам, че техният живот е в пъти по-интересен от моя и благородно им завиждам за спокойствието, което са постигнали.

С любимия си мъж Иван Ласкин

– По бащина линия вие сте трето поколение актриса, а по майчина – второ. Имаше ли възможност да изберете друга професия освен актьорската?
– Разбира се. Исках да уча международни отношения, но дойде 12-и клас, когато реших, че нищо друго не ми е интересно. Но ако не ме бяха приели от първия път, нямаше повече да опитвам.
– Ако не бяхте станали актриса, каква щяхте да сте сега?
– Бизнесдама. (Смее се). Не знам, не съм мислила по този въпрос.
– Когато сте на възрастта на дъщеря си София, вече сте се снимали в два филма на Иван Андонов – “Мечтатели” и “Вампири, таласъми…”. Имате ли някакви спомени от тези приключения?
– Да. От “Мечтатели” помня една гора и един файтон, защото съм била на 2 години и 9 месеца. (Филмът е за живота на младия Димитър Благоев до създаването на социалистическата партия на връх Бузлуджа – б.а.)
А от “Вампири, таласъми…” имам много спомени, защото вече бях на 11 години. Един от най-ярките ми е, че след като изгледах филма, един месец не исках да говоря с майка ми,
– Защо?
– Защото не можех да си представя, че тя може да е толкова лоша. (Пепа Николова е в ролята на Мита – комунистка простачка, която идва от провинцията и се настанява в богаташка къща в София – б.а.)

– София вече проявява ли интерес към актьорството? Ще наследи ли вас, баба си и дядо си?
– Засега не, което наистина много ме радва. Аз не я насочвам в никаква посока, искам тя сама да избере пътя си, по който ще тръгне.
– За участието си във филма на Людмил Тодоров “Шивачки” бяхте номинирана за най-добра женска роля. Страдахте ли много, след като не я получихте?
– Не, разбира се. Наградите нямат значение, за мен най-важна си остава оценката на публиката.

– С майка си Пепа Николова играете заедно в няколко филма. Какво беше за вас това партньорство и какво най-много научихте от него?
– Това, което съм аз като човек, е благодарение на майка ми. Така, че всичко съм научила от нея. В работата ни също много ми е помагала и ме е учила.
– Как се чувствате сега на сцената на Сатиричния театър – сцената, на която сте от 2014 г. и която беше последният пристан за майка ви?
– Чувствам се изключително добре, имам прекрасни колеги и играя в прекрасни представления.


– Има ли нещо, за което никой не ви пита, а на вас много ви се иска да го споделите с хората?
– Има неща, които не искам да споделям с хората, защото и без това целият ми живот е на показ.
Източник: 24 часа
Алекс Сърчаджиева започва нова работа, феновете ще могат да я видят съвсем скороАлександра Сърчаджиева ще бъде водеща на хитовото шоу „Игри на волята“, което ще се завърти в ефира …Jul 10 2019vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации