събота, април 20, 2024

Ако цените здравето и живота си, забравете за тези 10 храни. Те тровят организма и създават здравословни проблеми

Най-четени

Диетолози от цял свят от години водят спорове кой е оптималният режим на хранене. До едно становище така и не се стига, а допълнително масло в огъня наливат всевъзможни научни изследвания. Производителите пък продължават да водят битка, като ни предлагат все по-атрактивни хранителни продукти, при приготвянето на които обаче здравето в никакъв случай не е водещо. Healthyfoodteam припомня за 10 от най-опасните храни, до които трябва да избягваме да се доближаваме, ако ни е мил животът. За съжаление в списъка има неща, които са чест гост на трапезата ни.
1. Mесото на скара
Полицикличните ароматни въглеводороди (ПАВ) се получават при изгаряне на въглища или дърва. Проблем с месото на скара е, че капещата мазнина дава възможност за натрупване на ПАВ, което увеличава риска от образуването на канцерогени.
Диетата на британски журналист и бивш лекар стана хит: 5 дни се храните нормално, а само два дни ограничавате калориите“Яж, гладувай и живей дълго” – така се нарича документалният филм на британския журналист Майкъл Моз…Dec 4 2018vijti.com

2. Неорганични плодове и зеленчуци
Известно е, че конвенционално отглежданите култури се третират с различни пестициди, хербициди и други химикали, и всички от тях са вредни за здравето.
3. Сушени и пушени меса
Сушените и пушени меса са пълни с нитрати, нитрити и химикали, които предотвратяват развалянето и подобряват вкуса. Когато тези съединения обаче са изложени на висока температура, те се променят в N-нитрозни съединения. СЗО потвърди, че те са силно канцерогенни.
4. Сьомга
Сьомгата е много полезна, но ако е отгледана във ферма, тя съдържа канцерогени. Всички риби от развъдници са по-изложени на вируси и бактерии поради пренаселеността. Това увеличава употребата на антибиотици в храната им, както и на пестициди.

5. Пуканки за микровълнова печка
В опаковката на пуканките за микровълнова има химикали, които предотвратяват капенето на масло през нея. При нагряване те се абсорбират в пуканките. Изследвания с плъхове ги свързват с тумори в черния дроб, панкреаса, тестисите и млечните жлези.
6. „Диетични“ храни
Всички „диетични“ храни са химически обработени и съдържат рафинирани съставки, прекомерни нива на натрий, както и изкуствени оцветители и аромати за по-добър вкус. Според много проучвания тези добавки могат да бъдат пристрастяващи като кокаина!

- Advertisement -

7. Захар
Има връзка между рафинираната захар и проблеми като нездравословни нива на мазнини в кръвта, ниски нива на „добрия” HDL холестерол, завишен риск от сърдечно-съдови заболявания, високи нива на триглицериди в кръвта, затлъстяване, артрит.
8. Консервирани домати
Докато пресните домати се смятат за мощно оръжие срещу рака, то техните консервирани братовчеди съвсем не са толкова добронамерени към здравето ни. Консервираните храни са проблем поради вредния бисфенол-А, който се съдържа в метала.
9. Хидрогенирани масла
Хидрогенираните масла често са здравословни в естественото си състояние, но след преработка се превръщат в отрова. Това са транс-мазнини, чиято химична структура е променена за повишаване трайността им. Свързват се с хроничните заболявания.

10. Пакетиран готов сандвич
Пакетиран готов сандвич – звучи колкото вкусно, толкова и вредно. Освен че съдържа над 400 калории, с консумацията му може да надвишите допустимия дневен прием на мазнини и сол – и то само с едно хранене.
Източник: Shutterstock
Топ диетоложката д-р Емилова: почти всички болести могат да бъдат преборени и излекувани с помощта на лечебното гладуванеДеветдесет и девет процента от болестите могат да бъдат преборени с помощта на лечебното гладуване. …Dec 3 2018vijti.com

Последни новини

Защо тази участничка в „Ергенът“ опротивя бързо на зрителите

Противна, гадна нечистоплътно излъчване – егати комбинацията и за капак Огромно самочувствие, смятат зрители. В третия сезон на „Ергенът“ има...

Преди екстеншъните и силикона: Ето как е изглеждала пияната Християна от „Ергенът“ с 20 кг отгоре! (СНИМКИ)

Още с първите епизоди на „Ергенът“ скандалът не закъсня, а в основата му бе психоложката Христиана Манова, която се напи и наговори куп глупости...

ИЗМАМА в „Ергенът“: 36-годишната Магдалена Томова е човек на продуцентите, лансират я яко! (ето доказателството – СНИМКИ)

36-годишната Магдалена Томова е една от най-показваните на екран участнички в „Ергенът“. Тя получи първата розова роза от Алек Младенов още първата вечер в...

Стана ясно защо Алек е избягал от финала на „Ергенът“

Ергенът Алек е избягал от финала на романтичното предаване и не е сложил годежен  пръстен на нито едно от 24-те напористи момичета, които в продъджение...

Стана ясно как е починал Славчо Пеев

Тъжната новина за внезапната смърт на актьора Славчо Пеев потресе арт гилдията. Много от актьорите признават, че са се учили от него и тази...

Още интересни публикации