понеделник, юни 21, 2021

Цветан Цветанов проговори за новия си апартамент с асансьор

Най-четени

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проговори за апартамента с асансьор, за който медии разтръбиха, че е купен на ниски цени в столичния квартал „Изток“. Жилището е в обявената за „сграда на годината“ кооперация на фирма „Артекс“.
„Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията“, каза той на брифинг в Народното събрание.
„Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и, помните, че точно в парламента направих обяснения как апартамент от родителите на съпругата ми са прехврълени.
Ева Веселинова: Г-н Борисов, никой, продал душата си, не е свършил добреЕва Веселинова изригна срещу последното безумие на правителството! Репортерката от „Господари на ефи…Mar 15 2019vijti.com

Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в „Надежда“, което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6″, каза още Цветанов.
„Апартаментът, който имам сега е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена.
Няма нищо, от което да се притеснявам,
и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам“, допълни Цветанов.

„Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод,
трябва да попълни декларация за произхода.
Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички“, отсече той.
Години наред Цветанов е преследван за имуществото, което притежава,
но до момента не е установена никаква нередност по отношение на разминаване между доходи и придобиване на недвижимо имущество.

По-рано днес „Свободна Европа“ публикува новината, че Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ се е увеличило значително, според разследването на медията.
Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Медията съобщи, че апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината“. Това е кооперация на фирма „Артекс“ на име „Летера“, известна още като „Къщата на бувките“. Зданието се намира в столичния квартал „Изток“, на улица „Латинка“.
Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови.

Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м., според разследването на медията.
Източник: ПИК
Журналистката Анна Заркова не се сдържа: у нас най-добре си живеят крадците, измамниците и мошеницитеМного внимателно гледах събеседниците ти преди мен. Запомних думите им. Много ми се иска да ти призн…Dec 4 2018vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари