вторник, август 3, 2021

Списък с необходимите неща и продукти при 10- дневна карантина. Всеки трябва да знае това!

Най-четени

Практиката показва, че в случай на опасност от епидемия или природно бедствие, населението в паника често започва да граби всичко, което вижда по рафтовете, включително напълно ненужни неща. Водени от здравия разум днес сме ви изготвили оптимален списък за пазаруване в случай на непредвидена ситуация. Без паника, само рационален подход.

Собственик на аптека: Ако психозата с коронавируса продължава, ще изчезнат редица важни медикаменти„Лекарите – инфекциознисти намаляват все повече и повече, защото това е неоценена специалност“. Това…Mar 9 2020vijti.com

СЕДМИЧЕН СПИСЪК С ПРОДУКТИ

Необходимото снабдяване с храна се определя въз основа на наличните хора у дома, умножени по приблизителното време на недостъпност за пазаруване.

Например, средно наводнение или снеговалеж може да ви изолира от света за период от една до две седмици. Сериозните природни бедствия изискват запас за месец, а войните или катаклизмите – от няколко месеца до година.

В случай на огнище на инфекциозни заболявания трябва да купувате храна, така че без излишна нужда да не ходите в магазини с голям брой хора.

Така германските власти публикуваха списък с необходимите неща и продукти в случай на принудителна 10-дневна карантина във връзка с разпространението на коронавирус. Списъкът на продуктите е съставен въз основа на дневен прием на възрастен 2200 kcal.

За всеки човек се препоръчва да се запасите с 20 литра питейна вода, 2,5 кг ядки и консервирани зеленчуци, 3,5 кг ориз, зърнени храни, картофи, тестени изделия, 4 кг консервирани плодове и сушени плодове, 1,5 кг яйца, яйчен прах, риба, месо , 2,6 кг мляко и млечни продукти, 0,4 кг растително масло.

По възможност всички продукти трябва да имат дълъг срок на годност и да издържат без хладилник. Тоест, без полуфабрикати и замразени храни, които не могат да се приготвят без електричество. Нека да разгледаме списъка малко по- подробно

 

Вода
Водата е необходима за нашето тяло, приготвяне на храна и хигиена. По време на природно бедствие може изобщо да няма вода или ще бъде мръсна, заразена, неподходяща за пиене.

Ядки

Всяко разнообразие от ядки има запас от хранителни вещества, витамини и минерали. Смесите от ядки, семена, сушени плодове също са добри, те не се развалят дълго и перфектно задоволяват глада, зареждат ни с енергия.

Консервирано месо и риба

Най-добре е да се запасите с консервирана риба тон. Месото от риба тон е тлъсто, без малки кости и е високо ценено заради най-високото си съдържание на протеини сред рибата.

риба тон има изключителен вкус и съдържа около 120 калории на 100 грама продукт.

Зърнени храни

Зърнените култури са най-добрите приятели на оцеляващия. Препоръчва се да ги съхранявате в пластмасови бутилки или буркани.

Съвсем разумна цена и висока хранителна стойност отличават бобовите растения и белият ориз, които могат да се съхраняват в запечатана консерва до 30 години.

Но други зърнени култури без загуба на хранителна стойност могат да се съхраняват много по-малко. Елда – до 20 месеца, грис, ечемик и овес – до 14 месеца, просо – не повече от 4 месеца.

 

Консервирани плодове и зеленчуци

Консервираните зеленчуци имат дълъг срок на годност и не изискват специални условия за съхранение, поради което стават добър избор в трудни моменти.

Мляко на прах

Не е най-вкусният продукт, но именно това пием, когато купуваме пакетирано мляко с дълъг срок на годност. Предимствата включват факта, че млякото на прах в запечатана опаковка може да се съхранява години наред.

В допълнение към карантинните продукти се препоръчва да се запасите с минимален набор от основни лекарства, свещи, фенер, газова горелка, батерии и дезинфектант

Треска, кашлица и затруднено дишане са основните симптоми при коронавирусКоронавирусът може да причини симптоми подобни на грип. Характерни са треска, кашлица, затруднено ди…Mar 8 2020vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари