петък, март 24, 2023

Спането с чорапи ускорява заспиването и качеството на съня

Най-четени

Смята се, че чорапите са били използвани за първи път през ерата на древните цивилизации като египтяните, гърците и римляните.  Въпреки че основната им цел е да запазят краката ни топли и обувките ни да са по-удобни, спането с чорапи всъщност може да подобри физическото и психическото ни благополучие. 

Открихме 5 причини, поради които може да искате да помислите за носенето на чорапи, преди да си легнете, а ползите са доста изненадващи! 

- Advertisement -

1. Чорапите ви помагат да заспите по-бързо 

Вярвате или не, проучванията показват, че носенето на чорапи през нощта ще ви помогне да заспите по-бързо. 

Това се дължи на факта, че затоплят краката ви. 

Когато краката ви са топли, това изпраща съобщение до мозъка да понижи телесната температура, което от своя страна сигнализира на тялото ви, че е време да си легнете.

 2. Могат да предотвратят болестта на Рейно 

Болестта на Рейно се случва, когато кръвта не може да циркулира правилно. Тя може да бъде причинена от фактори като стрес или студени температури. 

Пристъпът води до скованост в тялото или внезапна болка и подобни на спазми симптоми. 

Носенето на чорапи може да ви помогне да предотвратите атаките на Рейно, като регулирате вътрешната си телесна температура и държите краката си изолирани. 

3. Топлите чорапи могат да ви поддържат по-здрави 

Тъй като спането с чорапи понижава телесната температура и помага на кръвта ви да циркулира по-добре, имате по-голям шанс да спите по-добре. 

Това ви дава още по-добри шансове за повече часове почивка. Повече сън се равнява на по-добро здраве, щастие и енергия, които ще ви заредят през деня. 

4. Предотвратят горещи вълни 

Горещите вълни се причиняват главно от хормонален дисбаланс в тялото, тъй като контролът на температурата не може да бъде регулиран. 

Носенето на топли чорапи през нощта може да помогне за предотвратяване на горещи вълни, особено при жени в менопауза, тъй като основната телесна температура се понижава чрез подобрена циркулация. 

5. Помагат за облекчаване на сухите крака 

Ако имате сухи крака или напукани пети, носенето на чорапи може да ви помогне да ги поддържате овлажнени. 

Нанесете масло за тяло или овлажняващ лосион върху краката си, преди да си легнете и оставете чорапите да свършат своята магия. 

Можете да използвате този метод и на ръцете си! Дръжте краката и ръцете си покрити с чорапи и „заключете“ цялата влага, за да заздравее напуканата суха кожа.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Хирург от Книгата на рекордите на Гинес каза какво трябва да ядем, за да живеете дълго и да умрете спокойно в съня си:

Източник: Vylectese.cz dama.bg

Facebook коментари

Последни новини

Ако обичате саздърма ,ето ви лесен начин да си я направите – Домашна свинска саздърма

Ако обичате саздърма ,ето ви лесен начин да си я направите. Много съм доволна от резултата и ще си...

Уникални Пилешки дробчета с картофи и сметана на тиган

Продукти: 500гр.- пилешки дробчета 5-6бр.- картофи нарязани на кубчета 1 малка кутийка сметана за готвене 5с.л.- мазнина олио  1к.ч.- вода сол чер пипер Приготвяне:  Изпържих в олио картофите така както бяха нарязани на...

Много сочна, лесна,бърза и вкусна. Пляска с праз и сирене

Видях рецептата в една от групите и не можах да и устоя на апетитната гледка. Ivanka Stoeva, благодаря за вкусната рецепта. Много сочна, лесна,бърза и вкусна. Продукти  4...

От доста време вместо обикновена баница, започнах да правя пурички и много повече ни харесва, защото така си взимаш пуричка и си я хапваш,...

От доста време вместо обикновена баница, започнах да правя пурички и много повече ни харесва, защото така си взимаш пуричка и си я хапваш,...

Момче предава заклещено под развалините: Не знам дали ще остана жив – СНИМКИ

Нямат край стотиците хиляди човешки трагедии в Турция и Сирия след колосалния трус. Момче се пусна на живо в мрежата с телефона си и съобщи,...

Още интересни публикации

Facebook коментари