петък, септември 29, 2023

Силни магнитни бури ни удрят този уикенд, болните да не излизат

Най-четени

Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на космическото време към Американската национална агенция за изследване на атмосферата и океаните.
Причина за геомагнитното смущение е високоскоростен слънчев вятър. На този етап прогнозата е за лека магнитна буря (G1). Справка в Руската лаборатория за изследване на слънчевата активност към Института “Лебедев” показва, че геомагнитната атака ще започне вечерта на 31 август, когато планетарният индекс ще е със стойност 4 по 10-степенната скала. На 1 септември се очаква кулминацията на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6.
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

Слабите геомагнитни бури се усещат предимно от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, обясняват лекари. Възможни са сърдечни спазми, замаяност, главоболие и липса на концентрация. Смущенията в магнитното поле могат да въздействат и на хора с психични разстройства. При подобни ситуации понякога има и колебания в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация.
Магнитните бури се отразяват на здравословното състояние и тонус на много хора. По-младите и тези, които спортуват, са по-слабо чувствителни на магнитните смущения.
Най-честито магнитните бури засягат тези, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Магнитните бури се отразяват негативно и на храносмилателната и нервната система.

През тези периоди може да се изпита чувство на тревога, тъга, да се появи безсъние, раздразнителност, главоболие, ниска концентрация, умора и други.
В тези случи не бива да се остава в закрито помещение. По този начин не можем да се предпазим от магнитната бурия. Истината е, че за организма ни е без значение дали сме в затворено помещение или сме сред природата.
Нещо повече – изолирането в затворени пространства не е препоръчително, тъй като въздухът навън е по-свеж. По този начин може да се облекчат неразположенията, предизвикани от повишената слънчева активност.

- Advertisement -

По време на магнитни бури, организмът ни се влияе от повишеното съдържание на радон във въздуха. Радонът е радиоактивен химичен елемент, който при по-високи нива по принцип предизвиква неразположения, дори и заболявания.
Неговата концентрация във въздуха е най-висока едва един – два дни, след слънчевото изригване, затова тогава и се появяват и неразположенията.
По време на магнитни бури можем да си помогнем като избягваме консумация на храни, съдържащи животински мазнини и наблегнем на пресните плодове и зеленчуците. Активният спорт също носи ползи.
Източник: Ретро
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Почина най-богатият български лекар д-р Методи Янков

Почина най-богатият български лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването....

Нежната водеща в bTV Виктория Готева се омъжи за Евгени Димитров – Маестрото от “Ку-Ку Бенд”

Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Готева и емблематичният пианист и ръководител на “Ку-Ку Бенд” Евгени Димитров – Маестрото, предприеха една от най-важните стъпки...

Фалшиви шницели от тиквички – излапаха ги, без да разберат, че не са от месо!

По рецепта на Александра ще приготвим тези вкусни фалшиви шницели от тиквички , които можете да сервирате като предястие или обяд. Те са пълнени със...

Професор по медицина обясни защо жените имат целулит и защо наддават на тегло – има решение, което може да не ви хареса

Уважаваният белградски професор по медицинска физиология д-р Деян Чубрило , като гост на сутрешен блок, разкри много тайни за функционирането на нашия организъм, но...

Баща й се отказал от нея и я оставил в детски дом. След години тя се върнала там с мисия

До шестгодишна възраст  Ани расте в обикновено семейство с майка си и баща си. Но внезапно целият й живот се обърква. Един ден леля...

Още интересни публикации

Facebook коментари