понеделник, юли 4, 2022

Какво погуби проф. Вучков буквално за часове: Юлиан Вучков така не можа да преживее загубата на Диана

Най-четени

Инфаркт е причината за внезапната смърт на проф. Юлиан Вучков, научи Lupa.bg от близките му. Както сайтът ни съобщи, той почина късно снощи във Военна болница, където е приет по спешност.
По обяд на Юлиан му е прилошало и той е повикал в дома си близък приятел, който в последната година се грижел за него. Човекът видял, че професорът е зле, има силна болка в гърдите и не може да помръдне. Веднага предположил, че е получил инфаркт, и се обадил на екип от Военномедицинска академия. От години колоритният професор поддържаше здравето си в елитната болница.
Повиканият екип на ВМА установил инфаркта и настоял професорът незабавно да бъде приет за болнично лечение. Опърничавият Юлиан Вучков обаче категорично отказал да отиде с тях в болницата и твърдял, че е невъзможно да е получил инфаркт, тъй като имал здраво сърце и си мерил редовно кръвното – било „като на космонавт“. Дали са му нитроглицерин.
Омразният брат наследява проф. Вучков: Актьорът Михаил Петров прибира апартамента на култовия театровед и спестявания за стотици хилядиЕмблематичният актьор от Народния театър Михаил Петров, природен брат на отишлия си снощи проф. Юлиа…Sep 23 2019vijti.com

Малко по-късно състоянието му се влошило критично. Отново бил повикан екип, а Юлиан вече бил безконтактен. Този път откарали Вучков в болницата, а малко по-късно той починал в реанимацията.
От ВМА потвърдиха пред Lupa.bg че Юлиан Вучков е починал около 22 часа тази вечер, но отказаха подробности пред медиите.
Проф. Вучков не можа да преживее загубата на Диана
Проф. Юлиан Вучков така и не успя да преживее смъртта на любимата си Диана. Когато тя си отива през юни 2017 година, той е неутешим и започва бавно да се срива, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на екипа на Мартин Карбовски, който на практика до края поема грижите за професора.
„Загубих Диана, моето слънце, моята единствена и голяма любов! Винаги ще е с мен и в мен. Дълбок поклон! Твой Юлиан”, пише в трогателното си послание до Диана Юлиан Вучков.

Диана Душкова е последният близък човек на професора. Той няма живи роднини и на практика остава сам. „Последните две години, откакто си отиде Диана, му помагахме, той много страдаше, че е сам. Ние бяхме с него, водехме го при лекари. Накрая го свързахме и с момче и момиче, които му помагаха чисто житейски – чистене, пазаруване, да са до него“, разказват още от екипа на Карбовски.
Тази вечер професорът напусна този свят след инфаркт, потвърдиха от ВМА. „Тази вечер му е станало лошо и той е тръгнал с екип на ВМА към болницата. Бил е приет, за съжаление е издъхнал в Спешно отделение. Големият проблем в момента е, че той няма деца, близки роднини и на практика стои въпросът за изпращането на този човек“, казаха още от екипа на Карбовски. Другият човек, който е бил близо до Юлиан Вучков е Марта Евтимова.

- Advertisement -

Журналистката често се отбивала при него, за да види как е той, дали няма нужда от нещо и заедно с екипа на Карбовски обсъждали как е най-добре да му се помогне. Голямата трагедия била и в това, че на практика много от приятелите на професора просто престанали да го търсят и той се измъчвал именно от тази самота.
Диана Душкова, жената, в която проф. Вучков открива любовта, умира внезапно като него в „Пирогов“. Именно тя беше жената, която проф. Вучков наричаше „любовта на живота ми“. До последно Юлиан Вучков си остана един от най-колоритните телевизионни водещи и журналисти. В едно от последните си интервюта той признава:
„Съжалявам, че през доста дни от живота ми съм се оказвал крайно чувствителен и съм преживявал бурно разни обиди, огорчения, подлости, след като е трябвало да се забавлявам поне с част от тях, защото имам достатъчно силно и постоянно проявяващо се чувство за хумор. В същото време съм благодарен на себе си, защото съм бил отдаден не само на болките си, а и на смеха си, който винаги е бил една от главните опори на съществуването ми.“
Източник: Лупа
Няма кой да погребе проф. Вучков: Той е без наследници, от десетилетия не говори с полубрат сиНяма кой да погребе проф. Юлиан Вучков! За заплетената ситуация алармираха пред Lupa.bg близки на ко…Sep 23 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

7 грешки при чистенето, които само една мърлява домакиня допуска:

Имате ли себе си за добра домакиня? Оказва се, че понякога си мислим, че правим всичко правилно, но все...

Седем неща, които се случват с хората, когато се молят на Бог

Бoг чyвa нaшитe мoлитви. И тoвa e yдивитeлнo! Koгaтo ce oбpъщaмe ĸъм Heгo чpeз мoлитвa, ниe cмe cпocoбни дa пpoмeним coбcтвeния cи живoт. Bинaги...

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи

Ракът, който винаги се открива, когато вече е много късно-От тук изпраща клетките си към другите органи Това си струва да знаете! Ракът на панкреаса заема...

Как става пенсионирането при стаж в друга страна от ЕС?

За необходимите условия и най-често допусканите пропуски вижте какво разказа пред Economy.bg Цветанка Гинева, управител на „ЕКСО Консултинг ЕООД“ Цветанка Гинева е специалист с над...

Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой...

Още интересни публикации

Facebook коментари