понеделник, юни 21, 2021

Историята на една притеснена майка: Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе

Най-четени

Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе. Така майка разказа пред Нова тв за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет – „Момо“.
„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка или кукла. Тя насърчава децата да добавят контакт в услугата за съобщения WhatsApp, след което ги преследва с яростни образи и предизвикателства, насърчава ги да се самонараняват.
„Съществото говореше на български език – механично преведен.
„Момо“ предизвиква децата да правят страшни неща“, допълни още потърпевшата майката.
Историята на учителката Марияна, която не се отказа и победи в битката си за нормален животГодишно над 50 000 души у нас получават инсулт. Животът и на оцелелите, и на близките им се преобръщ…Mar 2 2019vijti.com

„Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи – така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид „Син кит“, каза още тя.
„Родителите са виновни за този свободен достъп на децата до интернет. Ако децата прекарват повече време в интернет, нека то да е с цел образование“, завърши темата известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки.
Семейният консултант Евелина Лафчийска и сертифицираният преподавател по етично хакерство Ростислав Петров коментираха пред сутрешния блок на БТВ доколко опасна е новата мода ши как родители да помогнат на децата си да се справят с новата изключитерлна опасност.

„Предизвикателството Момо” е истина, защото децата го срещат в интернет – коментира Евелина Лафчийска – Факт е, че е въпросната кукла доста стряскаща, когато децата попаднат на това зловещо нещо.
Това е добър момент родителите да разговарят с децата си и това да не е еднократен акт. Важно е да се знае и как да се докладва до платформите за това, че се случва нещо нередно.
Децата трябва да са наясно, че не всичко в мрежата е истина, че има опции, които позволяват такива неща да се докладват. Много е важен родителският контрол и родителят да има достъп до това, което детето прави в мрежата”.

„Става дума за пореден случай на кибер-игра – разяснява Ростислав Петров. – Кибер воините са факт и интернет започна да взима своите жертви. Всеки интернет-потребител трябва да успее да разгадава опасностите в интернет-пространството, като това трябва да му стане навик.
Родителите първо трябва да се обучат и постепенно да се превърне в навик за всички интернет-потребители да са наясно с опасностите.
Родителят трябва да премине през едно кратко обучение за това кое е редно и кое – не, и как да се справят с това хората”.
Източник: ПИК
Една любопитна история, в която са замесени Лили Иванова, холивудски актьор и подла лъжаЛили Иванова купила въздуха на холивудския актьор Димитър Маринов, за да си вдигне апартамент над не…Feb 21 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Двама политически лидери засечени от СРС-та в престъпна схема

Двама от подслушваните политици, за които ген. Атанас Атанасов пръв алармира преди около две седмици, са с инициали Кр.К....

Николай Витанов изчисли Индекса на Позора. И назова хората, за които е той

"От днес започвам да смятам нов индекс - индексът на позора". Това написа в мрежата математикът Николай Витанов в пост, в който направи анализ...

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Илчовски и Иван Ангелов на купон в Монако

Разследващият сайт Бивол публикува видеото на бизнесмена Светослав Илчовски от съвместното му пътуване с друг бизнесмен - Иван Ангелов, в Монако. Според твърденията кадрите...

Не били компютри, а компоти. Набеденото за бос момче осмя ГЕРБ

Иван Тодоров, младият компютърен специалист, когото ГЕРБ обърка със собственика на фирмата "Сиела Норма" и набеди, че подготвя манипулиране на вота с машини за гласуване заедно...

Чудото се случи: Орхан Мурад вече вижда СНИМКА

Певецът се разтрепери от вълнение, когато лидерът на партията го покани на сцената и му връчи очилата. Съоръжението включва миниатюрна камера, която тежи едва 22...

Още интересни публикации

Facebook коментари