четвъртък, май 26, 2022

Историята на една притеснена майка: Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе

Най-четени

Мамо, телефонът ми говори. Каза ми, че ако заспя, „Момо“ ще те вземе. Така майка разказа пред Нова тв за ужаса, който детето ѝ е преживялo с новия вид предизвикателство в интернет – „Момо“.
„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка или кукла. Тя насърчава децата да добавят контакт в услугата за съобщения WhatsApp, след което ги преследва с яростни образи и предизвикателства, насърчава ги да се самонараняват.
„Съществото говореше на български език – механично преведен.
„Момо“ предизвиква децата да правят страшни неща“, допълни още потърпевшата майката.
Историята на учителката Марияна, която не се отказа и победи в битката си за нормален животГодишно над 50 000 души у нас получават инсулт. Животът и на оцелелите, и на близките им се преобръщ…Mar 2 2019vijti.com

„Намерих спасение и то е в 21:00 часа да изключвам интернета вкъщи – така децата ми нямат достъп. Според централата на Youtube, този проблем е само в Европа. Това предизвикателство, което кара децата да се самонараняват е един вид „Син кит“, каза още тя.
„Родителите са виновни за този свободен достъп на децата до интернет. Ако децата прекарват повече време в интернет, нека то да е с цел образование“, завърши темата известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки.
Семейният консултант Евелина Лафчийска и сертифицираният преподавател по етично хакерство Ростислав Петров коментираха пред сутрешния блок на БТВ доколко опасна е новата мода ши как родители да помогнат на децата си да се справят с новата изключитерлна опасност.

„Предизвикателството Момо” е истина, защото децата го срещат в интернет – коментира Евелина Лафчийска – Факт е, че е въпросната кукла доста стряскаща, когато децата попаднат на това зловещо нещо.
Това е добър момент родителите да разговарят с децата си и това да не е еднократен акт. Важно е да се знае и как да се докладва до платформите за това, че се случва нещо нередно.
Децата трябва да са наясно, че не всичко в мрежата е истина, че има опции, които позволяват такива неща да се докладват. Много е важен родителският контрол и родителят да има достъп до това, което детето прави в мрежата”.

- Advertisement -

„Става дума за пореден случай на кибер-игра – разяснява Ростислав Петров. – Кибер воините са факт и интернет започна да взима своите жертви. Всеки интернет-потребител трябва да успее да разгадава опасностите в интернет-пространството, като това трябва да му стане навик.
Родителите първо трябва да се обучат и постепенно да се превърне в навик за всички интернет-потребители да са наясно с опасностите.
Родителят трябва да премине през едно кратко обучение за това кое е редно и кое – не, и как да се справят с това хората”.
Източник: ПИК
Една любопитна история, в която са замесени Лили Иванова, холивудски актьор и подла лъжаЛили Иванова купила въздуха на холивудския актьор Димитър Маринов, за да си вдигне апартамент над не…Feb 21 2019vijti.com

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари