неделя, декември 4, 2022

5 заболявания, които са по-лоши от рака

Най-четени

Днес рака се счита за едно от най-опасните заболявания. Все повече и повече хора годишно чуват ужасната диагноза рак, която звучи като присъда. На медицински преглед се страхуваме да чуем, че сме неизлечимо болни, търсим симптоми на рак в интернет и ги сравняваме с нашите неразположения. Но лекарите смятат, че злокачествените тумори изобщо не са толкова страшни, колкото са преувеличени.

Лечебна отвара за 100 заболявания: Приготвя се само с 2 съставкиОще от незапомнени времена хората мечтаят за универсално лекарство, което да помага при всякакви заб…Sep 24 2019vijti.com

Според статистиката около 90% от случаите на онкология могат да бъдат излекувани с навременна диагноза.

- Advertisement -

IA Express-News успя да разбере кои заболявания лекарите смятат за наистина фатални. Те не оставят на човека шанс за оцеляване и провокират болезнена смърт.

Основните признаци, че имате липса на вода в тялото
1. Болест на Кройцфелт-Якоб
Това заболяване се нарича още болест на лудата крава. Почти от самото начало на заболяването започва бързото разрушаване на гръбначния мозък и мозъка. Засяга се кората и след това самият мозък започва да наподобява гъба по консистенция. Човек бързо губи способността да се движи, вижда и чува. Лекарите наричат ​​прионните протеини причината за заболяването.
2. Фатално наследствено безсъние
Горните протеини могат да провокират такова рядко генетично предавано заболяване като фатално фамилно безсъние. Още от името става ясно, че болестта води до фатален изход. Протеините започват да се размножават активно, когато човек достигне зрялост.

Те засягат особено малка област на мозъка, таламуса. Тя отговаря за регулирането на температурата, кръвното налягане, сърдечната честота и концентрацията на необходимите хормони. Когато таламусът стане неработоспособен, човек започва да се поти постоянно, страда от разстройства на стомашно-чревния тракт.

Тази храна присъства в повечето хладилници, но спрете да я давате на децата си!

Зениците се стесняват до малка точка и най-важното е, че пациентът губи способността да спи. Тялото без сън се износва десет пъти по-бързо. Известни са случаи, когато пациенти с фатално безсъние са починали в рамките на една година след поставянето на диагнозата. Засега науката знае само около 40 семейства, страдащи от това рядко заболяване.
3. Нелечими бяс
Все още ли мислите, че можете спокойно да галите дворните си кучета? Бяс, който се предава от неваксинирани бездомни и диви животни, до ден днешен не може да бъде излекуван. Заболяването започва с болка на мястото на ухапване. Постепенно човек губи съня си, чувства неразбираема меланхолия и желание да се скрие от всички. След няколко дни идва следващият етап – вълнение.
Пациентът изпитва страх, тревожност, той е преследван от мисли за смърт. Чувства постоянна жажда, но тялото не приема течности.

Смъртоносно! Тези 5 инфекции идват от здравословната храна, а ни убиват
Гълтащите мускули започват да се свиват спазматично. На 4-ти-6-ия ден настъпва парализа на дихателните мускули. Лекарите казват, че 90% от случаите са фатални. Има малък шанс за възстановяване, ако човек се обърне към лекарите веднага след ухапване.
4. Хеморагична треска Марбург
Това заболяване не е толкова често срещано, но в много азиатски региони на света се регистрират цели епидемии. Известно е, че човек може да се зарази от „болестта на зелената маймуна“ (друго име за треска – прибл. Ред.) От прилепи. От човек на човек, той се предава по въздуха.
Още на 5-ия ден след инфекцията пациентът има кръвотечние от венците, носа.
Пациентът умира след 8-9 дни от загуба на кръв, шок и подуване на мозъка и белите дробове.

5. Прогресивна фибродисплазия

Нарича се още „втора болест на скелета“. По време на това рядко заболяване на сухожилието мускулите и връзките постепенно осифицират. Заболяването започва в много млада възраст и бързо прогресира, което води до инвалидност и преждевременна смърт.

Въпреки факта, че лекарите са били наясно с това заболяване от почти 5 века, те все още не са намерили ефективно лечение.

Тези заболявания се предават от майка на дъщеря: Стана ясно кои състояния се дължат на гените ни и ние ги наследяваме от нашите майкиЧовешкото тяло е уникално и все още не е напълно разгадано от учените. От външния вид, до черти на х…Sep 10 2019vijti.com

Източник: zdrave.to

Facebook коментари

Последни новини

Червено вино с чесън лек за много болести!

Чесън и червено вино за здраво сърце. Колкото повече остаряваме, толкова повече болести се появяват – грип или температура, диабет,...

Домашен лек който решава проблема с косопада и чупливите нокти

Решаването на досадни проблеми е по-лесно, отколкото си мислите. И най-хубавото е, че е точно под носа ви! Особено през есенните и зимните месеци често...

Направете си орехов мед който лекува много здравословни проблеми и повишава имунитета

Ядките са източник на протеини, минерали, микроелементи и хранителни вещества, чиято сила се увеличава многократно при комбиниране с други природни продукти. Ще ви покажем как...

Солни компреси за кости, стави и много други проблеми

Този метод е много популярен сред народните лечители в продължение на много векове , а солените превръзки са подобрили живота на много хора. В миналото,...

Защо трябва да консумираме райска ябълка често през сезона

Екзотичното растение произлиза от семейство Абаносови. Пътят на оранжевото бижу започва от Япония и Китай и стига до Америка и Средиземно море през 18 век,...

Още интересни публикации

Facebook коментари