събота, ноември 27, 2021

36-годишната майка на близнаци: С помощта на кетогенната диета премахнах напълно коварната множествена склероза

Най-четени

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Таня Бейрийска е 36-годишна жена, майка на близнаци. Живее със семейството си в Сопот. Преди осем години обаче Таня губи чувствителност и контрол върху дясната половина на тялото си, силно се влошава и зрението й. След множество изследвания и ядрено-магнитен резонанс Таня е диагностицирана с множествена склероза (МС). Този месец излезе книгата на Бейрийска “Нокаут за МС”, в която описва как се е преборила с това тежко заболяване.
– Г-жо Бейрийска, какви бяха прогнозите за вашето заболяване след поставянето на диагнозата?Диета от Каменната ера: Когато нищо друго не помага, значи е време за нещо сигурно, изпитано още от древносттаКогато стане въпрос за външен вид всички – и жените, и мъжете, са супер суетни. Всеки иска да има ст…Jan 29 2019vijti.com

– Лезиите в мозъка ми бяха нетипично големи за такъв ранен стадий на болестта. Затова ми казаха, че имам още 2 до 5 години съзнателен живот, и то в болка, а след това ще бъда във вегетативно състояние. Ужасих се и с първия ми съпруг Малкълм, който е англичанин, заминахме за Швейцария. Направиха ми отново изследванията, но диагнозата беше потвърдена. Назначиха ми медикаментозно лечение, което не беше по-различно от това в България – интерферони или бетаферони, заедно с ударни дози кортикостероиди.

– Как стигнахте до алтернативно лечение и ремисия на заболяването?
– Не исках живота, който ми предричаха докторите, и започнах да събирам информация как бих могла да се излекувам. Преминах през много литература, докато открия трудовете на проф. Ото Варбург, книгите на д-р Браян Пескин и публикациите на патолога д-р Джоел Уолък. Разбрах, че при МС в тялото започва ускорен процес на израждане и разрушаване на миелиновата защитна обвивка на аксоните (нервните клетки) и на бялото вещество на централния и гръбначния мозък. Съответно имунната система разпознава увредените клетки като “чужди и опасни” и ги атакува.

- Advertisement -

След много четене стигнах до изключително важни изводи. Първо, получената от разграждането на въглехидратите в храната глюкоза е безусловно необходима за два процеса: обмяната на веществата и получаването на енергия за клетките на мозъка, включително на всички “лоши” клетки – изродените, туморните, бактерии, вируси и т.н. Организмът сам си произвежда цялото необходимо количество глюкоза за регулиране на процеса на обмяна на веществата и за изхранването на мозъчните ни клетки!

Второ, животинските мазнини от храната се разграждат в черния дроб до чисти наситени мастни киселини, ненаситени мастни киселини и кетони. Първите две са основен “строителен материал” при изграждането на нови здрави клетки, а кетоните заместват глюкозата. При липса на глюкоза стартира процесът “кетоза”. Така драстично се увеличава количеството на кетоните, които изцяло и напълно заместват глюкозата като източник на енергия за изхранването на клетките ни! Най-важното при този процес е, че “лошите” клетки в тялото не могат да се хранят с енергията на кетоните!

– Как приложихте на практика тези изводи?

– Стана ми ясно, че ако изключа въглехидратите от храната си и доведа тялото си до състояние на дълбока кетоза, от една страна, ще лиша от “храна” увредените си миелинови клетки, като по този начин ще ги премахна и ще успокоя имунната си система, а, от друга, ще предоставя на организма “строителен материал” в изобилие, за да произвежда здрави клетки. Така започнах да тествам върху себе си варианти на кетогенната диета и различни режими на хранене. Първо обаче приемах силни пробиотици в двойни дози, за да възстановя храносмилателната и отделителната система и да ги подготвя за стреса от рязката промяна в начина ми на хранене.

– Какъв беше резултатът?

– Само за месец здравословното ми състояние се подобри драстично. Тогава изцяло спрях приема на медикаменти. По настояване на лекарите направих изследвания, които потвърдиха видимото ми подобрение – бях в ремисия и се възстановявах. Със съпруга ми се преместихме да живеем в Германия и забременях. Но родих преждевременно дъщеря ми Минна-Мария и тя живя само 38 дни. Бях смазана от загубата на детето и занемарих режима си на хранене. По Коледа ядох шоколад, бонбони и всякакви сладки неща. Това предизвика криза на болестта в началото на януари 2013 г. Изследванията, сравнени с тези, направени в България и в Швейцария, показаха ясно изразени лезии, но с намалени размери. Други поражения не откриха!

След като ме изписаха от болницата, се върнах към стриктното спазване на режима. Прибавих и различни хранителни добавки, както и елементи от други алтернативни лечебни методи. Така създадох свой оздравителен метод за преборване с МС, който нарекох “Ключът към дълголетието”. Прилагах го за месец и половина и отново бях в ремисия. Върнах се да живея на спокойствие в Сопот и се разведохме с Малкълм през 2014 г. На другата година срещнах Деан, оженихме се и забременях с близнаци.

През юни 2016 г. родих своите синове Мартин и Николай, които са напълно здрави. Направих нов ядрено-магнитен резонанс през октомври 2017 г. и категорично бях в ремисия. Дори се бях възстановила от пораженията при предишните кризи на болестта.

– Кетогенната диета се използва успешно при деца с епилепсия. Знаете ли дали се използва за МС, преди вие да я приложите върху себе си?

– Нейните първи варианти са създадени още през 20-те и 30-те години на 20-и век с лечебна цел. Различни варианти на кетогенната диета са тествани и помагат не само при епилепсия, но и при диабет, при някои видове рак и други заболявания, без някога да са били клинично доказвани. Вариант на кетогенна диета е ползван успешно и при МС от англичанката д-р Тери Уолш, която успява да стане от инвалидната количка, в която е била.

– Каква е кетогенната диета, която вие използвате?

– През годините разбрах, че кетогенната диета сама по себе си ми влияе, но не е достатъчна, за да постигна крайната цел – да възстановя в максимална степен пораженията в мозъка и нервната си система. Затова прибавих към моя вариант на кетогенна диета набор от специално подбрани хранителни добавки, елементи на гладолечение и много други. Получи се оздравителен метод на базата на кетогенна диета, който провокира способността на тялото да се регенерира в ускорени темпове.

– С какво се храните и категорично сте изключили от менюто си?

– Храня се с много неща, като всичко, което е “разрешено” съгласно моя метод, е посочено в “Пирамидата на храненето” в книгата ми. Не ям въобще хляб и всякакви тестени изделия, картофи, ориз, боб и други варива, всякакви сладки неща, ограничавам и количеството на плодовете и зеленчуците.

Моят метод “Ключът към дълголетието” от години е начин на живот за мен. Както аз, така и моите последователи си позволяваме малки отклонения, при положение че те не застрашават дълбоката кетоза, в която са вкарани телата ни.

– Какво ще открият за себе си хората с МС във вашата книга “Нокаут на МС”? Какво ще ги посъветвате?

– Преди всичко ще открият надежда за себе си. В книгата описвам живота си и начина, по който съм си помогнала. Става въпрос за полезното за мен, без да имам каквито и да било претенции, че то е общовалидно.

Книгата не е наръчник за ползване, а доказателство за съществуваща възможност да се противодейства на МС! Колкото до ясните насоки и съвети, учредих Фондация “Таня Бейрийска”, чийто разрастващ се екип от експерти да може да съобразява ползването на метода ми според конкретния случай.

– Смятате ли, че хора с настъпили тежки увреждания ще могат да подобрят състоянието си?

– Не смятам, а вярвам. Към момента има поне десет души, при които това най-вероятно и ще се докаже. Но ще го коментираме едва след като излязат резултатите от медицинските им изследвания, след достатъчно дълго и стриктно прилагане на метода ми.

– Какво е посланието на вашата книга?

– Посланието е едно – тялото е перфектна биохимична машина, която може и да се регенерира. Трябва да се научим обаче как да я щадим и ползваме, за да сме здрави и щастливи.Отслабвайте без стрес с диетата 5/2: Хапва се ограничено само 2 дни в седмицатаДиетата 5/2 е разработена от британския телевизионен журналист и дипломиран лекар Майкъл Мосли. Мето…Jan 18 2019vijti.com

Мара КАЛЧЕВА

Източник: Здраве

Facebook коментари

Последни новини

Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери-Снимки

Съпругата на вероятният бъдещ премиер на България, Кирил Петков, е известна с оригиналните си и вкусни рецепти за десерти без...

Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

Съставки картофи 700 г кашкавал 150 г копър 40 г свинска кайма 200 г яйца 2 бр лук 0,5 глава чесън 2 скилидки сол ...

Китайска баба ме посъветва да изхвърля пет предмета от къщата си и сега късметът ми се върна

Лошите неща в домовете ни могат не само да събират прах завинаги и да попаднат под краката си. Те също изсмукват нашата енергия. Без да го забелязваме,...

Емо Чолаков се ожени – честито! Ето красивата му булка (Снимка):

Един от най-любимите синоптици от екрана, усмихнатият Емо Чолаков, отново намери щастието малко повече от година, след като изгуби любовта на живота си. Припомняме,...

Ето къде можете да си направите безплатен бърз антигенен тест

Министерство на здравеопазването публикува списък на 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е сключен договор...

Още интересни публикации

Facebook коментари